Despre SCOP-C

Sistemul informatic SCOP-C a fost implementat cu succes la o serie intreaga de clienti din diferite zone ale tarii precum: Somet Construct, Euroconstruct International, Verta-Tel, SCC Erbasu, Romstrade, Rotary Constructii, S.U.C.T Suceava,  Tracon Braila, Oprea Edil Construct, TFT Invest etc.

Solutia ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor Intreprinderii) propusa de noi este realizata pe o tehnologie orientata pe module, fiind gandita sa asigure eficienta maxima la nivelul tuturor departamentelor acoperind cele mai importante sectiuni din domeniul constructiilor:

 • Departamentul tehnic

Sistemul SCOP-C permite calculul devizelor si ofertelor oferind posibilitatea de a elaborara documentatia tehnico-economica de executie, de a realiza documentatia de ofertare (conform Ordinului 863 /02.07.2008) si de a analiza formarea preturilor pentru toate articolele de deviz din activitatea de constructii-montaj. Utilizatorii avuti în vedere sunt cei care elaboreaza documentatia economica: proiectanti, ofertanti, devizieri.

Facilitatile de decontare periodica nu lipsesc nici ele din sistem, acestea putand fi realizate pentru diferite perioade de timp: lunar, trimestrial, anual sau la inceputul investitiei respective, cu sau fara defalcare pe obiecte.

 • Departamentul de productie

Sistemul informatic permite programarea executiei unei investitii contractate, pana la nivel de articol de deviz, cu posibilitatea determinarii bugetelor si cantitatilor de resurse necesare (materiale, manopera, utilaje, transporturi), defalcate intr-o perioada prestabilita. Cantitatile realizate vor fi completate pe devizul contractat, iar cu ajutorul datelor introduse corespunzator se pot genera automat situatiile de lucrari pentru decontare. De asemenea, pe baza informatiilor din sistem, se poate genera un grafic GANTT cu posibilitatea reesalonarii articolelor de deviz.

 • Aplicatia permite si lucrul cu subcontractantii, prin atasarea unor echipe de muncitori anumitor articole de deviz si unor tarife speciale de subcontractare.
 • Totodata se poate realiza urmarirea reala si stricta a executiei activitatilor desfasurate pe santier prin raportari zilnice, care pot fi facute si printr-o conexiune la internet cu ajutorul oricarui dispozitiv care permite acest lucru (laptop, PDA, iPhone, etc.).
 • Departamentul comercial – aprovizionare

Avand in vedere activitatea acestui departament, SCOP-C ofera posibilitatea pastrarii unei evidente a ofertelor de materiale structurate pe furnizori si grupe principale de materiale de constructii-instalatii, puse la dispozitie de diversi furnizori sau baze de aprovizionare, cat si posibilitatea generarii automate a comenzilor pe baza programarilor.

Una din cele mai puternice functionalitati pentru acest departament o constituie posibilitatea de a efectua comparatia intre consumul tehnic normat din situatiile de plata si cel inregistrat pe baza bonurilor de consum sau a foilor de parcurs/pontaj dupa caz.

 • Departamentul de mecanizare

Sistemul informatic SCOP-C realizeaza evidenta activitatii mjloacelor de mecanizare si auto din dotarea companiei sau inchiriate. Evidenta se face pe grupe urmarindu-se veniturile realizate si consumurile specifice generate de activitatea de exploatare.

Un aspect deosebit de important pentru acest departament este urmarirea activitatii atat a mijloacelor de mecanizare cat si a celor auto sau a altor utilaje prin prelucrarea zilnica a foilor de parcurs si/sau pontaj.

Un alt aspect care priveste departamentul de mecanizare il constituie activitatea din santier, fapt pentru care utilizatorii au posibilitatea de a introduce cu ajutorul oricarui calculator sau PDA conectat la internet, date referitoare la productia realizata zilnic, foi de pontaj utilaje. Datele astfel introduse pot fi sintetizate intr-o serie de rapoarte referitoare la:

 • Cheltuieli (cheltuieli pe societate, alimentari cu combustibili intr-o perioada, grupa masini, numar de inmatriculare, etc.);
 • Venituri ( venituri pe masini, venituri pe beneficiar, venituri pe puncte de lucru, venituri pe grupe de masini);
 • Indici de exploatare (foaie activitate zilnica pentru autoturisme, masini grele, utilaje, deplasarea soferilor pe masini intr-o perioada, deplasarea masinilor pe puncte de lucru, ore petrecute de utilaje la punctele de lucru, consumuri defalcate pe carburant, etc);
 • Foi de pontaj (pontaje soferi intr-o luna – total ore lucrate/zi, pontaje soferi/puncte de lucru – ore lucrate/zi/lucrare).
 • Departamentul financiar – contabil si cel de salarizare

Fiind un sistem deschis si configurabil sistemul informatic SCOP-C permite organizarea contabilitatii, gestiunea stocurilor si a mijloacelor fixe reusind astfel sa tina sub control informatii utile pentru organizatie.

In acest sens, SCOP-C asigura prelucrarea tuturor documentelor primare care au interactiuni asupra stocurilor si permite monitorizarea permanenta a acestora, fie ca este vorba de materii prime, marfuri, materiale, materiale auxiliare sau obiecte de inventar. Principalele functionalitati in aceasta privinta fac referire la urmatoarele aspecte:

 • Clienti (evidenta analitica a clientilor interni si externi, emiterea facturilor/avizelor de expeditie, emiterea de facturi interne si facturi de export, urmarirea emiterilor de documente pe agenti si comisionari, generarea si listarea automata a facturilor provenite din contracte cu derulare indelungata care pot avea decontare lunara, trimestriala sau semestriala, etc.);
 • Furnizori (evidenta analitica a furnizorilor interni si externi, gestionarea facturilor de la furnizori interni si externi precum si a DVI-urilor, generarea automata a NIR-urilor, emitere a jurnalelor de cumparari, etc.);
 • Incasari-plati (inregistrarea tuturor operatiilor de incasare sau plata a documentelor fiscale, gestionarea deconturilor si a avansurilor spre decontare, esalonarea la plata a facturilor de la furnizori, evidenta solduri bancare la zi, etc.), stocuri (gestionarea stocurilor de materii prime, materiale, produse finite, marfuri, consumabile, gestionarea obiectelor de inventar si a repartizarea acestora, mecanisme de realizare a inventarierii stocurilor, evidentierea consumurilor de materii prime si materiale pe centre de cost, etc.);
 • Alte functiuni (mecanisme de gestionare a compensarilor, mesagerie functionala intre utilizatorii sistemului, mecanisme configurabile pentru descarcarea stocurilor, managementul discounturilor acordate clientilor, etc.).

Referitor la contabilitate, sistemul informatic SCOP-C concentreaza intreaga informatie contabila a unitatii economice, realizand atat contabilitatea financiara (clasele 1-7), contabilitatea interna de gestiune (clasa 9) cat si conturile in afara bilantului (clasa 8) permitand atat analiza perioadelor precedente cat si a situatiei actuale in timp real.

Alaturi de functionalitatile financiar-contabile, sistemul permite si evidenta personalului angajat cu toate datele de identificare ale acestora, date privitoare la starea angajatului in cadrul societatii, date cu privire la deduceri personale si suplimentare pentru persoane aflate in intretinerea angajatului, evidenta militara, stare medicala, conturi bancare si nu in cele din urma, calculul salariilor tuturor angajatilor.

 • Management

Foarte putine proiecte se deruleaza conform planului stabilit, iar efortul managerului de proiect trebuie sa fie in permanenta focalizat catre minimizarea abaterilor dintre valorile realizate si cele planificate. Unul dintre cele mai sensibile aspecte ale managementului executiei proiectului este controlul costurilor si incadrarea acestora in limitele bugetului prevazut.

In acest sens, SCOP-C realizeaza calculul pretului de cost pe masura evolutiei realizarii unei investitii si la incheierea acesteia. Aceasta facilitate permite repartizarea cheltuielilor indirecte pe lucrari (centre de cost/profit) si raportarea profitabilitatii lucrarilor si activitatilor sub forma contului de profit si pierdere pe lucrari si pe total societate.

Tot in privinta controlului costurilor, aplicatia poate asigura informatia sintetica pentru analiza activitatii societatii in vederea deciziilor operative. In acest sens este permisa:

 • Urmarirea datelor din contabilitate sub forma de indicatori (sold casa/banca, capital social, valoare stocuri, valoare cheltuieli si venituri);
 • Urmarirea in timp real a activitatii in functie de datele introduse in sistem (rapoarte on-line, raportari privind activitatea la zi).
General rating
Ușurința în utilizare
0/5
Funcționalități
0/5
Suport tehnic
0/5
Raport calitate / preț
0/5
Modalitate de licențiere
 • On premises
Modalitate de accesare
 • Accesare prin intermediul rețelei companiei
 • Instalare pe calculator/server
Limba în care este disponibilă aplicația
 • Română
Accesare de pe dispozitive mobile
 • Nu
Integrare cu alte sisteme
 • Da, prin dezvoltare la cerere
Instruire
 • Curs
 • Prin intermediul documentației
 • Webinar
Suport tehnic
 • Permanent (24/7)

Solicită un demo pentru SCOP-C

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Recenzii

Părerea ta contează!

Ne dorim să creștem industria IT&C din România, iar acest lucru nu poate fi posibil decât printr-un sistem transparent de evaluare.
Vă rugăm să adăugați un review pentru produsul SCOP-C completând câmpurile de mai jos. Toate informațiile de contact sunt utilizate doar pentru validarea feedback-ului și nu vor fi publicate!