Studiu de caz: De la brutărie la succes cu ajutorul unei aplicații ERP

14 aprilie 2020

Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre manageri caută soluții potrivite pentru afacerile lor, digitalizarea poate fi strategia ideală de a genera venituri, de a crește productivitatea și eficiența și de a oferi o viziune completă asupra costurilor și profitabilității.

Studiu de caz: De la brutărie la succes cu ajutorul unei aplicații ERP

Iată cum a reușit o brutărie din New York să crească cifrele cu ajutorul unei soluții software de tip ERP.

Pornind de la o nevoie atât de des întâlnită, cum este aceea de a avea access la un set complet de instrumente de control și de vizualizare a datelor, precum și de soluții integrate, Inter-Country Bakery Suply a decis achiziția și implementarea unui ERP. În fapt, rolul acestuia era de a oferi departamentului de vânzări un sistem personalizat de recepționare, control, monitorizare și eficientizare a comenzilor de produse, bazate pe compoziții de ingrediente de însumează peste 3500 de elemente diferite. Fiind vorba despre o brutărie, acestea includeau tipuri diferite de componente perisabile, precum și semipreparate, produse de tip vegan, a căror expirare însemna pierderi de costuri importante și afectarea producției în sine.

Astfel, s-a decis că aplicația software necesară trebuia să includă funcționalități de gestiune a stocurilor, alerte ale datei de expirare, trenduri de predefinire a stocurilor, sezonalitatea comenzilor, integrarea cu datele din depozitele fizice, dar și o analiză automată a istoricului de producție și de vânzări.

“Provocarea acestui proiect a fost, de fapt, înțelegerea achiziției software ca fiind o continuare a fluxului economic din interiorul afacerii, în sine”, John Harrison, COO Inter-Country Bakery Suply. “Este mai mult decât o suită de integrări, am avut nevoie de un sistem software personalizat, scalabil, funcțional, rapid și adaptat nevoilor curente și din perioada imediat următoare.”

Inter-Country Bakery Suply deține depozite cu suprafețe de peste 10 500 de metri pătrați, compania dezvoltând soluții software integrate de tip cloud și mobile, cu rol de creștere a capacității de plasare a comenzilor și de eficientizare a fluxului dedicat, beneficiind de acces la rapoarte personalizate, inventare, monitorizarea performanțelor, analiza trendurilor pentru peste cele 400 de comenzi înregistrate pe lună doar în interiorul echipei de vânzări, alcătuită din 12 angajați.

Cât costă o aplicație ERP?

Cele mai multe dintre aplicațiile ERP au cost per utilizator. Așadar, în calitate de achizitor, este important să identifici numărul de useri activi (care vor avea acces și care vor folosi aplicația). În general, pentru o astfel de soluție, putem vorbi despre costuri între 1500 – 4000$/user, diferențele având la bază setul de funcționalități incluse. Citește mai multe aici!

Află mai multe informații despre ce înseamnă alegerea și achiziționarea unei aplicații ERP de aici

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Revolut lansează o nouă versiune a aplicației

Un mod mai ușor de gestionare a tuturor aspectelor financiare, într-o singură aplicație

Citește articolul arrow_forward
Softlead

AROBS Transilvania Software devine investitor majoritar al SoftManager CRM+ Ploiești

AROBS Transilvania Software a devenit acționar majoritar al firmei SoftManager SRL, preluând platforma de soluții de management SoftManager CRM+ de la Arroganet Solutions SRL.

Citește articolul arrow_forward