In contextul actual al pietei (atat de incert), recrutarea de noi specialisti in companie reprezinta un angajament riscant care o poate destabiliza financiar pe termen lung si genera asteptari false noilor veniti. Astfel, extinderea echipei existente poate deveni, la un moment dat, o problema reala care sa afecteze compania la nivel de imagine si de profitabilitate.
Asadar, pentru dezvoltarea unui nou proiect provocarea este despre…
Cum poti sa iti extinzi echipa (pentru a dezvolta proiecte) fara a recruta noi specialisti
Solutia exista de ceva timp pe piata si poarta deja un nume: echipe dedicate. Daca nu ai inca suficiente date despre aceasta abordare, urmatoarele informatii te vor ajuta sa il intelegi mai bine.
O echipa dedicata este, exact asa cum suna, un grup de specialisti (de la o alta companie) alocat unui proiect. Aceasta echipa va prelua responsabilitatea intregului proiect: de la managementul de resurse la implementare, testare si optimizare a solutiei dezvoltate.
Acest lucru inseamna ca proiectul nu va solicita (deloc) resursele interne ale companiei. De la bugetare la management de proiect si implementari specifice – totul va fi in responsabilitatea echipei dedicate, in timp ce specialistii interni vor continua sa se ocupe de activitatile de baza.
Dar un model de colaborare nu este general valabil. Asa ca esti perfect indreptatit sa te intrebi…
Este modelul de echipe dedicate potrivit pentru proiectele companiei tale?
Fie ca reprezinti o companie IT (start-up, mica, medie sau mare), sau detii/administrezi o companie care activeaza intr-o alta industrie (imobiliare, sanatate, resurse umane, comert, etc.), te poti afla in situatia de a:
- planifica rapid lansarea unui produs complet functional;
- dezvolta si implementa gradual functionalitati extinse;
- constientiza ca un proiect are o complexitate mare;
- te diferentia de competitie prin crearea unui produs digital specific;
- gasi o solutie eficienta pentru reducerea cheltuielilor si costurilor din companie;
- adapta rapid la un nou context fara a creste cheltuielile administrative.
Pentru fiecare dintre situatiile de mai sus, modelul de echipe dedicate reprezinta un punct de plecare strategic si stabil pentru dezvoltarea de proiecte digitale care pot duce compania la un nou nivel.
Cum functioneaza modelul de echipe dedicate si care sunt beneficiile
Fiecare manager de companie care vrea sa dezvolte proiecte digitale noi ia in considerare 3 repere pentru colaborarea pe modelul de echipe dedicate:
- Estimarea si bugetarea costurilor. Sistemul de tarifare pentru echipele dedicate este simplu si transparent: compania-client plateste lunar catre compania care pune la dispozitie echipa, costul aferent volumului de munca din perioada respectiva. Intrucat compania-client stie inca de la inceputul proiectului ce resurse vor fi implicate si care sunt fazele de implementare, costurile si bugetarea se pot face simplu in baza acestor estimari initiale.
- Dezvoltarea efectiva a proiectului. Odata ce un manager de companie identifica niste nevoi specifice care necesita o solutie digitala (de exemplu o aplicatie de business), va cauta un furnizor de servicii software de incredere care are experienta in ofertarea de echipe dedicate. Furnizorul de servicii va analiza nevoile clientului si va face o propunere de proiect (faze ale proiectului, specialisti implicati, timp alocat, etc) impreuna cu o estimare financiara.
- Comunicare constanta cu echipa dedicata. Chiar daca intreaga responsabilitate a proiectului este preluata de catre echipa dedicata, compania-client va fi constant informata asupra evolutiei acestuia (in special in cadrul sedintelor periodice).
Principalele beneficii generate de modelul de echipe dedicate sunt:
Cresterea Eficientei prin scalabilitate / Cresterea Productivitatii / Extinderea ofertei de business / Integrarea treptata a noilor tehnologii / Standarde de securitate ridicate / Predictibilitate mare a costurilor
Ce tipuri de proiecte poti dezvolta cu ajutorul modelului de echipe dedicate
Cum cea mai buna exemplificare vine din situatii reale, practice, iata un tip de proiect care poate fi ilustrativ pentru acest model de lucru:
Imobiliare (companie software de top din Belgia)
Nevoile clientului: Clientul nostru avea nevoie sa inlocuiasca o solutie desktop pentru companii imobiliare, cu una web si optimizata pentru mobil, si in acelasi timp sa se transfere toate datele.
Echipa dedicata: Clientul a cerut o echipa completa pentru acest proiect, incluzand programatori de back-end, cat si programatori de front-end, designeri si un specialist UX (user experience)
Beneficii pentru utilizatorii finali
- Mobilitate completa – acces la WHISE CRM pe Android si iOS
- Conectare dinamică intre WHISE CRM si site-ul agentiei
- Optiunea de a avea un site optimizat pentru dispozitive mobile si optimizat SEO, dezvoltat de echipa noastra
- Vizibilitate online crescuta, conducand la mai multe tranzactii de succes
- Instrumente dedicate pentru a permite reprezentarea exclusiva
- Acces permanent la notificari, e-mailuri, instrument de planificare și monitorizare
Beneficiile clientului din colaborarea cu Roweb:
- Experienta noastră extinsa in dezvoltarea de solutii web complexe si un inalt nivel de profesionalism au asigurat livrarile facute la timp
- Utilizare optima a bugetului clientului
- Flexibilitate ridicata si raspuns rapid pentru solicitari specifice
- O gama larga de experti, inclusiv designeri, programatori de baze de date, programatori back-end și front-end
- Suport si tranzitie fara probleme de la platforma veche a clientului la cea noua
https://www.roweb.ro/whise-real-estate-crm.html