Cât costă o aplicație ERP?

23 august 2018

Întrebarea-vedetă a celor mai multe dintre discuțiile care au în vedere achiziția și implementarea unei aplicații de tip ERP (Enterprise Resource Planning). Ce trebuie să știe fiecare dintre cei interesați de costurile unei soluții business completă, cum este ERP-ul?

Cât costă o aplicație ERP?
  • Cele mai multe dintre aplicațiile ERP au cost per utilizator. Așadar, în calitate de achizitor, este important să identifici numărul de useri activi (care vor avea acces și care vor folosi aplicația). În general, pentru o astfel de soluție, putem vorbi despre costuri între 1500 – 4000$/user, diferențele având la bază setul de funcționalități incluse.

Estimated budget ERP Systems

sursa: SoftwareAdvice.com

  • Asigură-te că înțelegi nevoia pe care o are compania ta, pentru a exclude posibilitatea de a plăti extra pentru funcționalități care pot părea interesante, dar care nu deservesc în niciun fel problemelor identificate inițial.
  • Informează-te cu privire la costurile unor integrări suplimentare. Licențierile de tip third-party aduc un plus de 10-15% în cazul costurilor finale.
  • Costurile de implementare.

Implementarea unei soluții software de tip ERP înseamnă un procent semnificativ din costurile totale ale achiziției aplicației, așadar este foarte importantă alegerea companiei/consultantului care va înțelege nevoile și va defini setul de funcționalități necesare.

  • Mentenanță & Training – un alt set de costuri esențiale, întrucât pot crește evaluările inițiale, iar existența lor în planul de implementare este vitală pentru buna funcționare la cote maxime a aplicației.
  • Customizări. 

Conform unui studiu publicat de Panorama Consulting în anul 2015, doar 7% dintre companii folosesc un sistem ERP de sine stătător, peste 93% dintre companii solicitând personalizarea celui ales.

  • Pentru evitarea costurilor suplimentare, este esențială etapizarea implementării modulelor, acest fapt fiind un principiu de urmat și în contextul extinderii funcționalităților, fapt ce poate cauza schimbarea aplicației în mod complet.

De cele mai multe ori, din experiența lead-urilor generate prin Softlead, cei mai mulți dintre utilizatori își doresc o aplicație personalizată sau extinsă cu module personalizate industriei și verticalei de business pe care o dețin. Așadar, și pentru aceste customizări, este necesară o cotație care să pună în valoare rezultatele finale ale achiziției și implementării unei soluții software.

 

Așadar, pentru o companie medie, cu o nevoie reală de achiziție a unei aplicații ERP, bugetul poate varia între câteva zeci de mii de euro și câteva sute de mii, diferențele fiind date de perspectivele și de serviciile menționate mai sus.

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a utiliza solutiile Senior Software, producatorul dedica chiar si 8 ore operatiunilor de planificare a productiei.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum creștem profitul unei fabrici cu ajutorul a 5 tipuri de aplicații software?

5 aplicații software pentru digitalizarea fabricilor și liniilor de producție

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de con­­cepte....

Citește articolul arrow_forward