Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

19 martie 2019

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Solicitările și Condițiile Inițiale.

Înaintea introducerii sistemului de management al documentelor (DMS), DocuWare, departamentul de achiziții avea întârzieri din cauza folosirii în mod obișnuit a email-urilor și a documentelor de tip hârtie ca moduri de comunicare și gestionare a etapelor din proces.

Apăreau versiuni noi de documente din cauza actualizării de informații sau a schimbului de email-uri. Dintre ele, unele dispăreau iar procesul de lucru întârzia.

Etapa de autorizare însemna obținerea a patru semnături. Dacă persoanele responsabile lipseau din diferite motive, sau solicitau informații suplimentare, se pierdea mult timp pentru etapele principale ale procesului de achiziții.

Soluția.

Teama că platforma nu va fi utilizată deoarece, de peste 30 de ani angajații erau obișnuiți cu modul vechi de lucru, a dispărut cu decizia de implementare a DocuWare, foarte ușor de folosit.

DocuWare Cloud este ușor de folosit, intuitiv. Astfel, oamenii s-au obișnuit repede cu noul mod de lucru și chiar au venit cu idei de noi de îmbunătățire a setării sistemului.

Capacitatea DocuWare de configurare a fluxurilor de aprobare; accesul facil și de oriunde la documentele de aprobat; eliminarea a 2-3 kilomentri parcurși de către angajați pentru obținerea semnaturile necesare comenzilor; transmiterea comenzilor către furnizori direct din arhivă (fără scanarea lor).

În prezent, procesul de achiziții este digitizat. Zilnic, angajații lucrează cu DocuWare Cloud astfel:  trimit cererile de achiziții în format electronic; găsesc documentele în arhiva electronică și folosesc termeni de căutare astfel acceasează rapid documentele.

Beneficiile digitalizării prin DocuWare Cloud

Procesul de achiziții în firma Comelf s-a eficientizat considerabil.

Avantajele aduse de noul mod de lucru sunt:

  • Găsirea mult mai rapidă a informațiilor necesare
  • Etapele procesului de achiziții se întâmplă într-un timp mai scurt
  • Îmbunătățirea semnificativă a calitatății când se compară serviciile furnizorilor
  • Transparența desfășurării proiectelor
  • Comunicarea eficientă dintre departamentele: achiziții și vânzări.

DocuWare reduce considerabil eforturile echipei IT din interiorul companiei.

Beck et al. este alegerea potrivită în obținerea performanței de top în afacerile clienților săi prin oferirea de servicii de consultanță, implementare și suport în accelerarea digitalizării.Prin cunoștințele tehnice și de consultanță IT, digitalizează procesele și documentele clienților prin utilizarea unor platf...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

DocuWare este o soluţie de ultimă generaţie pentru managementul documentelor electronice. Acesta poate procesa automat orice tip de document (documente financiar-contabile, documente administrative, prezentări, contracte) indiferent de sursă, pr...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Clienții SonicWall cu CaptureATP configurat nu au probleme cu noul atac Zombieload asupra procesoarelor Intel

Noul atac side-channel Zombieload, care a luat cu asalt procesoarele Intel, nu ar trebui să sperie clienții SonicWall. Aceștia, prin intermediul serviciului CaptureCloud, beneficiază automat de tehnologia RTDMI (Real Time Depp Memory Inspection), o tehnologie lansată de companie în 2018, în curs de patentare, care identifică în timp real, proactiv, și blochează imediat am...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Am un magazin offline. De ce și cum să îmi deschid un magazin online?

Ai un business offline și totul merge ca la carte, dar parcă lipsește ceva. Magazinul tău este mereu plin, vânzările sunt mari și clienții sunt mulțumiți, dar știi că se poate mai mult. Știi că business-ul tău poate crește considerabil, ai resursele necesare pentru o expansiune și te întrebi care e următorul pas.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Care sunt aplicațiile software de care are nevoie un birou de arhitectură?

Potrivit AIIM, aproximativ 79% dintre organizațiile ce au ca obiect de activitate arhitectura consideră că transformarea digitală reprezintă o direcție clară spre succesul organizației. Așadar, iată care sunt câteva dintre soluțiile destinate companiilor de acest tip.

Citește articolul arrow_forward