Externalizarea serviciilor IT cea mai bună opțiune pentru companiile lipsite de resurse interne

26 May 2021

Este greu să ţineţi pasul cu dezvoltarea tehnologiei şi aveti dificultăţi să angajati specialiştii necesari? Externalizarea serviciilor IT este soluţia care vă ajută să exploataţi optim infrastructura existentă, dar şi să asiguraţi nivelul dorit de securitate şi disponibilitate.

Externalizarea serviciilor IT cea mai bună opțiune pentru companiile lipsite de resurse interne

97% dintre managerii executivi susțin că pandemia a accelerat procesul de transformare digitală a companiilor lor. Un efect benefic, în sine, însă soluțiile și strategiile adoptate ad-hoc încep să își arate costurile. Și asta pentru că adoptarea unor noi modele de lucru și practici de business și migrarea în mediul online a interacțiunilor cu clienții și partenerii de afaceri în decurs de un an reprezintă o încărcare prea mare pentru multe dintre departamentele IT ale companiilor locale, indiferent de domeniul de activitate.

Specialiști puțin și scumpi

Problema este agravată de criza forței de muncă din domeniul IT care a devenit acută în România. Conform datelor publicate în urmă cu un an de Oficiul European de Statistică, țara noastră ocupă primul loc în rândul statelor membre UE în ceea ce privește deficitul de angajați IT. Potrivit Eurostat, 90% dintre companiile locale întâmpină dificultăți în recrutarea de specialiști în acest domeniu, media europeană fiind de 58%.

Faptul că deficitul de specialiști IT este mare și în alte state membre – precum Austria (74%), Suedia (72%) sau Germania și Olanda (69%) – face ca resursele specializate disponibile în România să fie din ce în ce mai greu de găsit și mai costisitoare. Nici chiar companiile locale mari nu reușesc să își acopere pozițiile rămase libere, iar salariul mediu în IT continuă să aibă cea mai mare valoare (8.107 lei nominal net conform datelor INSSE).

Avantajele concrete ale externalizării

În aceste condiții, externalizarea serviciilor IT către furnizori specializați reprezintă – pentru marea majoritate a companiilor mici și mijlocii, dar nu numai – cea mai bună opțiune, pentru că le ajută să obțină:

Nu în ultimul rând, externalizarea permite companiilor să își focalizeze atenția pe activitățile specifice de business și să concentreze eforturile resurselor IT interne pe optimizarea lor.

Medialine vă poate ajută să materializați aceste câștiguri prin intermediul experienței și expertizei extinse pe care le deține în domenii precum:

Medialine Romania este un important furnizor de solutii de business IT&C, valorificand experienta dobandita in cadrul grupului german Medialine AG, in cei peste 20 ani de activitate pe piata locala.

Avand un palmares important de clienti atat pe plan national cat si international, suntem un jucator strategic pe piata IT&C axat pe solutiile integrate de optimizare a proceselor de business dintr-o companie.

Credem ca “zestrea” noastra este data de solutiile dezvoltate si implementate cu succes in cazul clientilor din diverse domenii de activitate.

Cu o experienta vasta in domeniul strategiei si adaptarii proceselor de afaceri, consultantii nostri sunt alaturi de clienti pentru transpunerea in practica a viziunii lor asupra afacerii.

Focalizarea noastra este data de elaborarea si implementarea solutiilor integrate care vor accelera dezvoltarea afacerii catre atingerea obiectivelor propuse.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Modernizarea aplicațiilor software și pregătirea lor pentru tehnologii AI

Creat special pentru a ajuta companiile IT să dezvolte soluții software eficiente și actuale, în același timp, evenimentul online organizat de ZITEC în parteneriat cu NOD (Network One Distribution) și cu Microsoft Azure aduce...

Citește articolul
Softlead

Webinar: App Modernization & AI Readiness

Creat special pentru a ajuta companiile IT să dezvolte soluții software eficiente și actuale, în același timp, evenimentul online organizat de ZITEC în parteneriat cu NOD (Network One Distribution) și cu Microsoft Azure aduce...

Citește articolul