Cum poate ajuta o aplicație de raportare la creșterea profitabilității unei companii?

26 May 2021

Un interviu cu Ioana Arsenie, fondatorul Trusted Advisor Strategy & Finance.

Cum poate ajuta o aplicație de raportare la creșterea profitabilității unei companii?
  1. Ce înseamnă o aplicație software de raportare și care sunt principalele trei beneficii pe care le le oferă?

Trusted App este un instrument de business intelligence care facilitează accesul la o vizibilitate sporită privind rezultatul financiar, pe categorii de venituri și cheltuieli dar și situația bilanțieră, cu principalii indicatori de performanță. Ea reprezintă o aplicație web și ajută în automatizarea proceselor interne și către firmele de contablitate dar și către antreprenori. 

Antreprenorii își doresc o raportare financiară cu o mai mare transparență în zona de management al banilor. 

Trusted App facilitează analiza financiară, cu o prezentare grafica, sintetică și detaliată în cifre, conformă cu structura de raportare customizata pentru afacere. De asemenea arată variațiile față de perioadele anterioare. 

Cum poate ajuta o aplicație de raportare la creșterea profitabilității unei companii?

  1. Cum ne dăm seama că avem nevoie de o aplicație software de raportare?

În general, IMM-urile sub 1 milion de euro au contabilitatea externalizata și își organizează în intern un sistem de raportare la nivel minimal prin care urmăresc vânzările, cheltuielile, încasările și plățile. De multe ori, în cadrul misiunilor de revizuire constatăm diferențe între "realitatea" antrepreorului și cifrele din contabilitate, care se întâmplă să fie greșite sau nereconciliate.
Trusted App contribuie la eliminarea acestui gap și oferă un câștig dpdv timp/resurse.

  1. Cum arată profilul utilizatorului direct al aplicației de raportare? Ce tip de companie reprezintă, din ce department sau nivel de management vine acesta?

Am pornit de la ideea de a digitaliza avansat IMM-urile în curs de dezvoltare și la nivel de raportare financiară. Aplicația oferă un produs tehnologic pentru antreprenorii care sunt în curs de dezvoltare și vizează diversificarea unităților de business, extinderea către noi piețe și atingerea primului milion de euro din companie.

Datele sunt preluate din contabilitate de către analistul financiar Trusted App, în cadrul abonamentului lunar, sau se poate crea un cont pentru un utilizator intern cu competențe minime pe partea de informatică și contabilitate primară, fiind realizat un training inițial și un manual cu instrucțiuni, personalizat pentru afacerea respectivă.

Beneficiarul final este antreprenrorul/CEO/managerii din companie care pilotează rezultatele și iau decizii strategice pentru organizație. 

  1. Companiile au experimentat deja provocările pandemiei și au început să implementeze noi strategii de poziționare. Cât de utilă este aplicația TrustedApp în perioade dificile?

În perioade de volatilitate, dar și în etape de creștere accelerată, pilotarea rezultatelor financiare se face mai atent și este nevoie de mai multă precizie și mai ales, viteză crescută de reacție. 
Ținem cont și de faptul că se accentuează competiția și presiunea pe preț și în consecință pe productivitate/profitabilitate crește. Acesta este un argument în plus pentru implicarea la nivel de monitorizare financiară și decizii pe bază de cifre. 

  1. Care sunt costurile de implementare și de licențiere?

 Implementarea presupune un proces de analiză a afacerii și structurare a raportării financiare. Această etapă inițială reprezintă costul a 6 luni de abonament, gradul de complexitate este direct proporțional cu dimensiunea și complexitatea afacerii.
 Ulterior, se accesează un abonament, cu plata lunară sau anuală, conform fee-urilor prezentate aici.
 Excepțional, pentru cititorii acestui material, abonați la noutățile platformei Softlead, oferim 50% discount pentru etapa de implementare.  Oferta este valabilă până la data de 10 iunie. 

  1. Care sunt tendințele în materie de digitalizare contabilă și de ce este utilă alinierea la acestea?

În calitate de consultant de business intervin în departamentele financiare ale IMM-urilor pentru evaluare, atât a angajaților, cât și a proceselor și sistemelor. În fiecare proiect evidențiem activitățile cu grad mare de repetitivitate, care ocupă mult timp și determinca un risc de eroare important. 

Observăm o preocupare a antreprenorilor pentru eficientizarea proceselor suport și o presiune pe creșterea productivității departamentelor suport, materilizata sub forma contribuției aduse în business. Se investește pentru automatizare și dezvoltarea de competențe superioare, de control, finanțe și business, în departamentele financiare.

Meseria de contabil clasic este în curs de transformare. Procesarea datelor devine o componentă tot mai redusă și se referă la tranzacții speciale, atipice. Profesionistul de finance trebuie să integreze tot mai multe competențe tehnice despre sisteme, tehnologie, interfețe, și să se preocupe de maparea proceselor și a etapelor de control, mutând atenția către partea de analiză, optimizare, plus-valoare. 

Ioana Arsenie este consultant de business și strateg financiar, fondatorul Trusted Advisor Strategy & Finance. Având o expertiză de 20 de ani, în finanțe și în roluri strategice în România și la nivel internațional, Ioana acționează în parteneriat cu antreprenorii, cu obiective concrete de creșterea performanței economice a afacerilor și a averii nete a antreprenorilor, realizate cu ajutorul instrumentelor dezvoltate special pentru IMM-uri: Tabloul de Bord, Simulatorul de Business, Trusted App.

Pe toată perioada lunii mai, TrustedAPP oferă un discount de 50% clienților Softlead, care au în plan implementarea unei soluții software de raportare și BI (Business Intelligence). 

Aplicații software recomandate

Trusted App este o aplicatie de raportare financiara pentru IMM.  

Descoperă aplicația

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea...

Citește articolul
Softlead

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Citește articolul