Care sunt aplicațiile software de care are nevoie un birou de arhitectură?

18 octombrie 2021

Potrivit AIIM, aproximativ 79% dintre companiile ce au ca obiect de activitate arhitectura consideră că transformarea digitală reprezintă o direcție clară spre succesul organizației. Așadar, iată care sunt câteva dintre soluțiile destinate birourilor de arhitectură.

Care sunt aplicațiile software de care are nevoie un birou de arhitectură?

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în 2020, volumul total al lucrărilor de construcții a urcat cu 16% față de 2019, în condițiile în care, la nivel european, rezultatele indică o scădere a activității în anul declanșării pandemiei de COVID-19, atât cumulat, cât și în majoritatea statelor membre. Pe de altă parte, piața imobiliară, în special cea comercială, se repoziționează pentru a răspunde cerințelor nou apărute din partea clienților. În Europa, datele Eurostat indică scăderi ale activității de construcții în toate cele patru trimestre din 2020 comparativ cu 2019, atât în UE 27, cât mai ales în zona euro.

Ca o consecință a acestei creșteri accelerate, și sectoarele complementare au înregistrat o dezvoltare proporțională, ce a făcut ca jucătorii întregii piețe să fie tot mai atenți la eficientizarea costurilor, la automatizarea proceselor și fluxurilor interne de lucru, precum și la dinamica organizatorică. 

Birourile de arhitectură și companiile de proiectare sunt o componentă-cheie a ecosistemului, alegând să prioritizeze tot mai mult digitalizarea. Companiile explorează modul în care pot integra mai bine tehnologiile în întregul ciclu de viață al proiectelor pentru a oferi experiențe semnificative clienților. 

Iată câteva dintre funcționalitățile și modulele cheie dedicate companiilor de arhitectură:

Pe lângă aceste caracteristici, în cadrul industriei sunt folosite și aplicații software nișate specificului arhitectural și anume cele de inginerie și construcții, ce cuprind realizarea proceselor de proiectare, modelare asistată, simulare arhitecturală, proiectare mecanică și randări 2D sau 3D.

Cum poate ajuta o aplicație software de arhitectură?

  • Gestionați eficient costurile operaționale
  • Monitorizați desfășurarea proiectelor, având o perspectivă clară a resurselor implicate în fiecare moment
  • Definiți gradul de încărcare al echipei și al partenerilor/furnizorilor externi
  • Previzionați obiectivele financiare ale biroului de arhitectură

Potrivit SlideTeam, în 2021, tendințele companiilor de arhitectură au în prim plan digitalizarea, sustenabilitatea și colaborarea.

Aplicațiile software de tip CRM (Customer Relationship Management) pot fi personalizate birourilor și studiourilor de arhitectură, astfel încât activitatea de proiectare și design să poată fi monitorizată și eficientizată conform nevoilor specifice domeniului

Citește și - De ce sunt companiile interesate de achiziția aplicațiilor software CRM? Care sunt costurile de implementare?

Peste 73% dintre liderii din domeniul arhitecturii indică conturarea unui plan strategic solid de implementare pentru a beneficia de o experiență completă oferită de aplicațiile software dedicate. Din acest motiv, Softlead pune la dispoziție o listă largă de soluții și le oferă clienților săi detalii cu privire la implementări personalizate și suport pe parcursul alegerii celui mai bun software pliat pe cerințele și nevoile companiei, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar.

Ai nevoie de o soluție software destinată biroului de arhitectură în care lucrezi? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Aplicații software recomandate

InnoPlanner este o solutie software de design in 2D si 3D dedicata fabricantilor si distribuitorilor de mobila si numai.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum integrează o școală de programare roboții software pentru accelerarea educației?

Școala de programare Logiscool România, lider în programe edu-tech pentru copii cu vârste începând de la 7 ani, își digitalizează și automatizează activitatea cu ajutorul roboților software inteligenți. Tehnologia Robotic Process Automation (RPA) dezvoltată de Tailent permite Logiscool să eficientizeze o plajă largă de procese operaționale și ar put...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum s-a manifestat interesul companiilor pentru digitalizare în primele 6 luni ale anului 2021?

Anul 2021 a debutat în rândul companiilor cu pregătirea aplicării la Măsura 3, un program guvernamental de investiții, prin care firmele puteau accesa granturi cuprinse între 50.000-200.000 de Euro. Impactul programului a fost unul ce s-a resimțit în luna ianuarie inclusiv în contextul digitalizării, tot mai multe companii fiind interesate de direcționarea bani...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2020: Cumpărături online de 5,6 miliarde de euro, în creștere cu 30% față de 2019

Potrivit estimărilor ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online), sectorul de e-commerce a atins pragul de 5,6 miliarde de euro la finalul anului 2020, cu 30% mai mult decât în 2019 când valoarea comerțului online a fost estimată la aprox. 4,3 miliarde de euro. Creșterea a fost cu aprox. 500 de milioane de euro peste previziunile inițiale, pe fondul pandemiei Covid-...

Citește articolul arrow_forward