Studiu SAP: Companiile vor înfrunta noi provocări cu forța de muncă cauzate de extinderea sistemului work-from-home

04 Nov 2020

Conform celui mai recent sondaj realizat de SAP, Oxford Economics și Society of Human Resources Management (SHRM), managerii de HR din întreaga lume se așteaptă la noi provocări în era post-pandemie cauzate de divizarea forței de muncă în angajați care lucrează de acasă și cei care vin la birou: găsirea unui echilibru între înțelegerea și satisfacerea nevoilor angajaților, obiectivele de business, politicile și cultura organizațională.  

Studiu SAP: Companiile vor înfrunta noi provocări cu forța de muncă cauzate de extinderea sistemului work-from-home

Mai mult de două treimi dintre respondenți au declarat că se așteaptă ca flexibilitatea în alegerea modului în care vor să lucreze va fi un diferențiator puternic în atragerea și menținerea angajaților în companii. Cu toate acestea, o bună parte dintre cei chestionați au declarat că implementarea unei culturi organizaționale care să sprijine angajații la distanță va fi una dintre primele trei provocări după pandemie.

De asemenea, raportul a constatat că, în ciuda disponibilității angajaților de a învăța noi abilități, mai puțin de jumătate din liderii de HR intenționează să investească în programe de învățare pentru recalificare și perfecționare în următoarele 12 luni.

„În timp ce liderii HR din întreaga lume au clasificat menținerea productivității drept cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile, este esențial să nu pierdem din vedere strategiile pe termen lung în ceea ce privește învățarea și recalificarea, la fel și diversitatea, echitatea și incluziunea. Adoptarea urgentă a unor procese mai agile, un acces mai ușor la date și capacitatea de a sprijini munca la distanță accelerează transformarea digitală. Este esențial ca organizațiile să dezvolte o cultură a incluziunii și învățării continue. Acest lucru va permite angajaților să implementeze proiecte de transformare necesare, chiar și într-o perioadă cu schimbări fără precedent”, a declarat Jill Popelka, Președintele  SAP SuccessFactors.

Provocarea menținerii productivității ar putea decala programele de recalificare pe termen lung

Munca la distanță va continua, ceea ce va crea o divizare a forței de muncă

„Cu toate că sondajul nu a inclus companii din România, transformarea modului în care vom lucra în era post-pandemie impacteaza, de asemenea, angajații și organizațiile din țara noastră. Liderii de HR din România sunt acum în centrul acestor transformări și vor trebui să gestioneze schimbările care sunt generate. Din fericire, au la dispoziție instrumentele necesare - suita SAP SuccessFactors HXM echipează companiile pentru provocările actuale și cele ce vor urma. Despre aceste provocări, dar și ce oportunități și instrumente sunt disponibile pentru liderii de HR din România vom vorbi în cadrul evenimentului regional virtual Human Experience Live - Take Charge of Change din 10 noiembrie”, a menționat Irina Tache, SAP SuccessFactors Sales Executive, Romania & Bulgaria.

Sondajul a chestionat lideri HR din 10 țări: Australia, Brazilia, Canada, China, Germania, India, Mexic, Spania, Statele Unite și Regatul Unit. Raportul poate fi descărcat gratuit aici

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul