Cum poți economisi minim 3.000 de euro în achiziții software?

02 noiembrie 2020

Anual, costul total al operării și managementului unei aplicații software poate costa de până la patru ori mai mult decât costul de achiziție (conform Gartner Group). Acesta ar fi unul dintre aspectele pe care orice achizitor trebuie să le cunoască înainte să demareze o implementare software. Și nu doar atât.

Cum poți economisi minim 3.000 de euro în achiziții software?

În ultimii ani, Softlead a ajutat peste 10.000 de companii să scadă costurile de achiziție software prin beneficiile oferite de platformă. Iată care sunt acestea și cum le pot accesa companiile.

  • Scăderea timpului alocat informării, selecției și implementării soluției software adaptată nevoilor fiecărei companii.

Cum aleg aplicația software potrivită companiei mele? De ce tip de soluție am nevoie? Ce tip de licență trebuie să aleg pentru a asigura eficientizarea costurilor? Care sunt costurile extra pe care trebuie să le bugetez în cazul unei implementări software?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le au reprezentanții companiilor care devin clienții platformei Softlead. Înainte de a stabili care este tipul de aplicație software ce urmează a fi implementat, analiza de business este un pas esențial în stabilirea problemelor, nevoilor, obiectivelor și scenariilor posibile. Pentru a facilita accesul la un exercițiu de analiză de business, Softlead a lansat Softlead Biz, un instrument gratuit care oferă o radiografie a gradului de digitalizare al unei companii. Desigur, pentru a avea acces la un raport complex, etapizat, cu proiecții de eficiență pe fiecare nivel al organigramei sau al fluxurilor operaționale, este nevoie de alocarea unor bugete dedicate consultanței și modelării proceselor interne.

  • Definirea principalelor tipuri de costuri care pot afecta bugetul definit de client în achiziția software.

Cele mai importante tipuri de costuri care influențează bugetele dedicate achiziției software sunt date de costurile licențelor, costuri date de training și de implementare, costuri de optimizare (personalizarea programului software în funcție de specificul companiei, industriei, rapoarte necesare, obiectivelor de vânzări sau de creștere etc.), costuri de actualizare (upgrade) sau de timp.

  • Scăderea riscurilor de implementare a unei soluții care nu poate răspunde cerințelor și nevoilor companiei achizitor.

În anii 2000, Nike a pierdut peste 100 de milioane de dolari printr-un eșec de implementare software, în 2004 HP a experimentat ce înseamnă ca un sistem ERP abia setat să nu funcționeze la parametri maximi, anunțând public pierderi de peste 160 de milioane de dolari și daune semnificative în ceea ce privește imaginea publică și interacțiunea cu mii de clienți. Doar în cazul aplicațiilor software de tip ERP, Gartner indică eșecuri de 75% ale implementărilor, fapt ce conduce la o serie de concluzii care vizează nu doar cunoașterea impecabilă a fluxurilor de lucru ale companiei, ci și capacitatea de organizare, de anticipare sau de planificare a resurselor.

O aplicație software are rolul de a crește eficiența și productivitatea și nu de a determina o companie să se modeleze după cum soft-ul este gândit , adaptat sau implementat.

  • Consultanță gratuită.

În tot procesul de ghidare a companiilor în identificarea aplicației software potrivită, Softlead oferă consultanță principală gratuită în vederea stabilirii soluției nevoilor curente și a principalilor vendori care pot răspunde solicitărilor clienților.

  • Acces la un consultant specializat în fonduri europene.

Află mai multe despre opțiunile de finanțare pentru aplicații software de aici.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward