Cum obțin finanțare pentru aplicațiile software de care am nevoie?

25 mai 2020

Considerată a fi o strategie importantă de creștere a vânzărilor, de eficientizare a costurilor sau de creștere a performanțelor de gestiune sau de management, digitalizarea prin implementarea aplicațiilor software este un obiectiv vizat de tot mai multe companii în această perioadă.

Cum obțin finanțare pentru aplicațiile software de care am nevoie?

Ce pot face, însă, companiile care nu dispun de un buget dedicat achiziționării unor programe software dedicate nevoii lor? Iată câteva dintre soluțiile Softlead!

  • Achiziții software în regim leasing.

Companiile pot opta pentru o soluție de plată în rate prin intermediul organizațiilor specializate, clientul fiind beneficiarul și proprietarul aplicațiilor software achiziționate, beneficiul principal rămânând cel destinat alocării inteligente a bugetelor, prin deblocarea sistemelor de cash-flow. În România, există astfel de companii dedicate, ce dispun de un sistem de condiții de eligibilitate ce se adresează aplicațiilor software standardizate, finanțarea fiind disponibilă doar în contextul costului licenței și nu al serviciilor de implementare software.

Investițiile minime eligibile pornesc de la 500 de Euro.

Pentru mai multe detalii, companiile interesate pot completa formularul de mai jos sau pot solicita informații pe adresa [email protected].

  • Finanțarea digitalizării prin Fonduri Europene sau prin programe guvernamentale

De-a lungul timpului, au existat numeroase axe dedicate finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea și achiziționarea aplicațiilor software, iar în acest sens o companie specializată în consultanță în acordarea sprijinului și stabilirea eligibilității partenerului este primul pas spre creionarea unui proiect complet.

În funcție de programul ales, investiția de bază ce va fi decontată poate cuprinde: echipamente IT și soluții software.

  • Credite bancare
  • Auto finanțarea

Există o suită de aplicații software care aduc beneficii vizibile din punctul de vedere al gestionării cash-flow-ului, printr-o mai bună eficientizare a resurselor interne. În acest sens, o analiză de business centrată pe segmentul de business al clientului, pe problemele, prioritățile și provocările lui poate indica modul în care creșterea productivității sau eficiența costurilor poate fi o sursă de investiție proprie într-o aplicație software.

Această variantă este potrivită companiilor mari și foarte mari, așadar, pentru o evaluare a tipologiilor de aplicații software dedicate și pentru construirea unui plan de investiție, este nevoie de un audit specializat.

Din punctul de vedere al asigurării cash-flow-ului, platforma Softlead recomandă soluțiile software de tip SaaS (Software as a Service), plata lunară a unui abonament fiind o variantă care nu pune presiune pe bugetele companiilor care aleg implementarea unei aplicații dedicate nevoii lor. Comparativ cu anul 2018, în prezent putem vorbi despre o creștere cu peste 50% a bugetelor alocate achiziționării aplicațiilor software de tip SaaS, ceea ce indică un apetit crescut de la an la an, Andrei Dumitrașcu, Business Development Manager Softlead.

Cum obțin finanțare pentru aplicațiile software de care am nevoie?

  • Plata în rate direct la dezvoltator

Există companii software care acceptă o eșalonare pe termen lung a etapelor de plată, tocmai pentru a oferi un set complet de beneficii partenerilor săi. În cazul în care proiectul constă în dezvoltarea unei soluții complexe sau a uneia care este reprezentativă pentru un domeniu de activitate sau pentru un segment de piață, discuțiile cu privire la negocierea termenilor și clauzelor de plată pot aduce un beneficiu bidirecțional.

În fiecare dintre cazurile de mai sus, entitățile partenere oferă consultanță în definirea politicilor practicate, astfel încât, în funcție de criterii ce includ politica de avans, tipul facturilor deductibile, oferta personalizată de finanțare clientul să aleagă cea mai bună opțiune de plată pentru compania sa.

Ai nevoie de o aplicație software, dar încă nu știi cum poți să rezolvi problema finanțării? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward