România
- Vodafone România anunță principalii indicatori de performanță financiară pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie 2021. Potrivit rezultatelor raportate de Vodafone, veniturile din servicii au fost de 196,6 milioane de euro și continuă să fie stabile pe evoluția trimestrială.
- Hub-ul de dezvoltare software ING Tech România se pregătește să intre pe piața IT din nord-vestul țării, urmând ca în perioada următoare să deschidă al doilea birou al companiei în centrul orașului Cluj-Napoca.
- PatchAI, startup-ul câștigător al ediției din 2019 al programului Techsylvania Startup Avalanche, a fost achiziționat de Alira Health, o companie americană de consultanță, lider în domeniul sănătății globale și al științelor vieții.
- Platforma financiară germană - Vivid intră pe piața din România, cea de-a 7-a țară pe care operează compania, după ce s-a lansat deja în Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Slovenia. Vivid include funcții pentru cheltuieli, economii și investiții într-o singură aplicație.
- Poșta Română a bătut palma cu UiPath, companie care i-a creat o soluție ce va transforma munca depusă în 8 ore, într-un proces de 10 minute.
- Compania turcă AloTech, care furnizează soluții software pentru call centere în cloud, deschide în România al treilea său birou din afara Turciei, după Marea Britanie și SUA. AloTech anunțase în august că își va extinde operațiunile globale după ce a atras o investiție de 3 milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de TechOne Ventures.
- Furnizorul de soluții IT - AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a preluat Berg Software, companie locală ce se ocupă cu dezvoltarea de software-uri personalizate, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea.
- Startup-ul britanic de editare video bazată pe inteligență artificială - Kamua, cu românul Radu Sebastian Amarie printre cofondatori, a fost achiziționat de compania americană Jellysmack.
Global
- Integratorul de soluţii - S&T a achiziţionat pachetul complet de acţiuni al Enterprise Concept, companie specializată în automatizarea proceselor de business. Achiziţia va încerca implementarea soluţiilor complementare şi creşterea eficienţei, solidificând ofertele către clienţi. Anul trecut S&T a cumpărat şi integratorul local de soluţii IT&C - Cronus eBusiness.
- Ericsson lansează Intelligent Automation Platform, un program pentru gestionarea și orchestrarea serviciilor care permite automatizarea inteligentă a oricărei rețele mobile. Pornind de la tehnologia cloud-native dual-mode 5G Core și portofoliul Cloud RAN, compania adaugă noua platformă de automatizare inteligentă, ce țintește spre construirea rețelelor viitorului.
- GSMA, Asociaţia Globală a Ecosistemului Industriei de Mobilitate, a anunţat recent lansarea unei iniţiative globale de accelerare a conştientizării 5G mmWave pentru a sublinia rolul pe care mmWave îl joacă în descătuşarea potenţialului deplin al tehnologiei 5G.
- Facebook, cea mai mare platformă socială a inițiat un test prin care utilizatorii pot alege dacă vor să vadă mai mult sau mai puțin conținut din partea prietenilor, a grupurilor de discuții sau a paginilor.
- Carrefour a anunțat un parteneriat strategic cu Meta, compania-mamă Facebook. Această colaborare va influența mai multe zone de interes pentru Carrefour, de la comunicarea internă și experiențele angajaților, până la relațiile cu clienții, publicitatea online și digitalizarea materialelor promoționale, comunicarea locală sau comerțul prin intermediul rețelelor sociale. Parteneriatul va include mai multe platforme și servicii oferite de Meta, precum Instagram, WhatsApp, Messenger și Workplace.
- Soluția Kaspersky CyberTrace a fost actualizată pentru a include capabilități extinse ale platformei cu informații despre amenințări, inclusiv triajul alertelor, analiza datelor referitoare la amenințări și investigarea incidentelor. Noua ediție contra cost se integrează cu toate soluțiile de securitate și management al incidentelor (SIEM) și cu controalele de securitate utilizate în mod obișnuit și oferă vizualizare grafică pentru răspunsuri eficiente.
- Serverele de e-mail ale FBI au fost sparte de hackeri, care au folosit accesul pentru a încerca să discrediteze un expert în securitate. Hackerii au reușit, sâmbătă, să spargă serverele de e-mail ale FBI. Aceștia au trimis, conform unei estimări, cel puțin 100.000 de e-mail-uri înainte ca agenția americană să ia măsuri.