Analiză - Care sunt previziunile Softlead pentru achizițiile software ale finalului de an?

22 nov. 2021 22 nov. 2021

Al doilea an ce a stat sub semnul pandemiei a însemnat o rafinare a obiectivelor de business, dar și un exercițiu de prioritizare a bugetelor.

Analiză - Care sunt previziunile Softlead pentru achizițiile software ale finalului de an?

Care sunt previziunile Softlead în contextul achizițiilor software și al investițiilor în digitalizare?

Pentru o analiză corectă, vom interpreta datele ultimului trimestru al anului 2020 în raport cu trendurile care sunt deja conturate în ultimele luni ale 2021. Rezultatele analizei pot fi un instrument obiectiv și util pentru companiile care se află în plin proces de achiziție software sau pentru cele care pregătesc bugetele dedicate digitalizării din anul viitor.

Industrii și tipuri de aplicații software

Cererea pentru aplicații software enterprise este un element comun ultimilor ani, dar în 2021 ne așteptăm să vedem o creștere semnificativă a interesului pentru soluții software dedicate gestiunii, organizării, de tip ERP (Enterprise Resource Planning) și CRM (Customer Relationship Manager), precum și pentru sisteme care automatizează și eficientizează industrii de producție, servicii, retail, transporturi sau construcții.

Conform analizelor Softlead, digitalizarea sectorului agri business va fi o prioritate pentru fermierii și pentru investitorii în domeniu, ca o etapă naturală a creșterii și dezvoltării industriei. Mai mult decât atât, este foarte posibil ca acest sector să revină reprezentativ în câțiva ani în topul industriilor care alocă resurse semnificative pentru digitalizare.

Mărimea companiilor

Din perspectiva mărimii companiilor care vor investi în digitalizare, Softlead se așteaptă ca segmentul IMM-urilor și companiilor mari să domine piața de consum software, la baza acestei previziuni situându-se statisticile Softlead ale anului în curs (ce vor fi prezentate pe larg în cel mai așteptat studiu anual, publicat în luna ianuarie a anului viitor), dar și ADN-ul acestor companii, definit prin agilitate, flexibilitate și deschidere către inovație.

Bugete.

Softlead preconizează o creștere cu 10-12% a bugetelor de investiții în digitalizare pentru anul 2022, ca urmare a faptului că cele mai multe dintre companii și-au setat deja noua percepție asupra impactului pandemiei și asupra obiectivelor de creștere ale organizațiilor.

În același timp, cele mai recente studii Gartner, una dintre cele mai importante companii de cercetare și consultanță din lume, estimează că procentul bugetelor din domeniul IT în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) va crește în 2022 cu 4,7% față de anul anterior.

Conform aceleiași surse, alături de serviciile Cloud, aplicațiile software de tip IaaS (Infrastructura ca și serviciu) şi DaaS (Desktop ca și serviciu) sunt două segmente în care companiile vor investi cel mai mult în 2022, însumând o creștere de 32,3%, respectiv 31,1%.

Instrumente decizionale

Ca în orice piață competitivă, creșterea interesului pentru digitalizare și apariția unor noi probleme organizaționale ce pot fi rezolvate prin implementarea unor soluții software potrivite, a condus către apariția numeroaselor aplicații software. Astfel, conform așteptărilor consultanților Softlead, tot mai multe companii care au în plan achiziția unor produse și servicii IT vor avea nevoie de instrumente care să le ghideze în procesul de identificare a aplicației software ideale. Pentru aceștia, Softlead a lansat un tool dedicat, care bazat pe ADN-ul digital al beneficiarului, indică gradul de digitalizare al companiei, soluțiile software care pot răspunde nevoii și problemelor, precum și bugetele asociate.

Pentru perioada conturării planurilor de business pentru 2022, acest instrument este un real ajutor, fiind accesibil oricărei companii și putând fi accesat GRATUIT de aici.

Concluzii generale:

  • Impactul pandemiei a generat în rândul companiilor-achizitor de aplicații și servicii IT nevoia clară de a avea acces la instrumente software care să le ofere date ale activității complete și în timp real.
  • Companiile care au în plan digitalizarea sunt atrase de soluții software de tip All in One și care sunt deschise și pot susține integrările prin API-uri.
  • Soluțiile software enterprise nu mai sunt doar pentru marii jucători. De exemplu, soluțiile software ERP pot fi accesibile și companiilor mici sau medii.
  • Exercitarea muncii la distanță a ridicat barierele digitalizării și continuă să genereze noi oportunități, chiar și doi ani mai târziu de la instalarea pandemiei.

Ai nevoie de o soluție software? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!