Softlead Weekly News - 24 iunie 2022

24 Jun 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Softlead Weekly News - 24 iunie 2022

România

  1. UiPath lansează UiPath Ventures, prin care investește în startup-uri de automatizare și AI din toată lumea.
  2. Softlead: digitalizarea în metaverse - diferențiator în trend al companiilor din România care solicită oferte software prin platformă. Mai multe detalii despre proiectele de digitalizare active pot fi văzute aici: https://softlead.ro/leaduri 
  3. ASEE cumpără Bithat. Bithat este dezvoltatorul propriei platforme de document management – Documenta DMS, de arhivare electronică, automatizare fluxuri de date și documente, e-Sign, e-Registry, BPM, OCR și Robotic Process Automation.
  4. Compania românească Aliant a furnizat roboți software producătorului britanic Alison Hayes, care deține o fabrică de textile la Urziceni.
  5. Qlik a fost recunoscut pentru al 12-lea an consecutiv ca lider în 2022 Gartner Magic Quadrant pentru platforme de Business Intelligence. System Innovation Romania implementează QlickSense, integrat cu SAPbusinesOne sau cu orice altă soluție ERP/CRM/WMS.
  6. Consiliul Superior al Magistratuirii își dezvoltă un sistem software. Software Imagination & Vision, Trencadis Corp și asocierea Asseco SEE, Mware Solutions și Bithat Solutions au depus la CSM oferte pentru dezvoltarea unui sistem informatic integrat.
  7. Tendințe în e-commercecreștere de 10%, datorată livrărilor rapide și lockerelor
  8. Finanțare de 13 milioane $ pentru 3 antreprenori romani care fac roboți în UK.
  9. Oracle deschide a treia firmă în România. 
  10. Vodafone România vrea să digitalizeze fluxurile de lucru ale fostei AVAS.
  11. România – pe ultimul loc în UE la utilizarea AI de către companii.
  12. Startup-urile românești de tehnologie conduse de femei vor putea obține granturi de câte 75.000 de euro prin programul de finanțare Women TechEU.
  13. Mobile Industrial Robots (MiR) a introdus o nouă platformă software care crește performanța roboților mobili autonomi (AMR) datorită unei viteze mai mari de lucru, securității îmbunătăţite și integrarii ușoare cu alte sisteme.
  14. Evenimente: Săptămâna viitoare are loc Techsylvania 2022.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]

Internațional

  1. GitHub lansează un instrument bazat pe AI, care ajută programatorii să scrie cod.
  2. Conform Gartner, 83% dintre achizitorii B2B preferă să comande și să achite prin metode digitale.
  3. Meta a prezentat un magazin online de unde poti cumpăra haine pentru avatarul tău virtual.
  4. Instagram verifică identitatea utilizatorilor cu ajutorul tehnologiei AI.
  5. Amazon lucrează la o funcționalitate ce va permite Alexa să reproducă orice voce, pe baza unei înregistrări de sub 1 minut.
  6. Uzina BMW Brilliance Lydia: fabrica digitalizată care stabileşte noi repere pentru producţia de automobile în viitor.

Vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din tehnologie din ultimele săptămâni? Citește mai multe:

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul