Cum să identifici posibile obstacole în activitatea ta de producție?

24 iunie 2022

Cele mai multe dintre activitățile complexe întâmpină în fluxul lor organizatoric și provocări sau obstacole. De cele mai multe ori, în industrii precum producția, acestea pot fi supravegheate sau chiar rezolvate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite. 

Cum să identifici posibile obstacole în activitatea ta de producție?

Blocajele vin sub două forme: blocaje pe termen scurt și blocaje pe termen lung. Blocajele pe termen scurt sunt temporare și se vor remedia atunci când lucrurile vor reveni la normal. De exemplu, acestea sunt date de situații precum: concediul luat de un tehnician – actor cheie în fluxul de producție sau situația în care un furnizor ratează o comandă.

Blocajele pe termen lung sunt situații mai complexe, care pot opri operațiunile. Acestea sunt întârzieri care apar în mod regulat și întrerup în mod constant operațiunile sau care provoacă încetiniri în întregul flux de lucru.

Cum să identifici posibile obstacole în activitatea ta de producție?

  1. Mapează procesele

Creionați procesul de producție într-o diagramă a fluxurilor de activitate și identificați fiecare nod apărut în derularea corectă a acestora. Această sarcină poate fi una costisitoare, atât din perspectiva timpului, cât și a costurilor cu resurse interne sau externalizate, dar, în același timp, este primul pas spre identificarea problemelor și obstacolelor specifice companiei.

  1. Identifică acumulări de resurse

Oare câte companii știu sau pot stabili timpii de așteptare între două sau mai multe activități care nu sunt coerente sau nu sunt organizate eficient și în mod productiv? Imaginați-vă cât de multe procese poate influența o eroare de comunicare între două departamente sau două fluxuri de lucru și cum acest haos organizațional poate să devină un joc de domino cu toate acțiunile direct implicate în flux.

Fiecare acumulare sau suprapunere de resurse trebuie să fie identificată și reorganizată, astfel încât atât personalul angajat, cât și partenerii, furnizorii și clienții să fie parte dintr-un circuit intuitiv, logic și eficient.

  1. Ajustează debitul

Performanța liniei de producție este direct legată de blocajele echipamentelor. Creșterea debitului către un centru de lucru neperformant nu va aduce un plus de eficiență și nici o maximizare a profitabilității, ci dimpotrivă. Testați debitul de producție al fiecărui utilaj și verificați impactul pe care acesta îl aduce la nivelul întregului lanț de producție.

Aveți grijă ca toate experimentele și datele să fie atent monitorizate, prevăzute prin scenarii multiple și asociate prin rapoarte cu aplicațiile software existente.

  1. Stabilește nivelurile de capacitate

Așa cum fiecare departament, respectiv fiecare angajat, are un set de obiective și de indicatori de performanță specifici, așa și utilajele au o capacitate maximă de producție la standarde de calitate avansate. Stabiliți care este capacitatea maximă în raport cu tipul de manufactură și de caracteristici specifice.

Citește și Cum să reduceți timpul de producție din fabrici cu ajutorul unei aplicații software ERP?

  1. De ce?

Pentru a stabili cauzele blocajelor, creionați diverse scenarii de lucru adresând de multe ori întrebarea DE CE echipelor direct implicate pe fiecare sector de activitate. De fiecare dată, anticipați și analizați nivelul următor, pentru a afla ce cauzează cu adevărat blocaje la nivelul circuitelor de producție.  De exemplu, dacă o lucrare pe care ați fost pe cale să o livrați la timp a fost întârziată, întrebați-vă de ce? A fost o problemă cu furnizorul? A apărut o defecțiune tehnică?

Ai nevoie de o aplicație software dedicată fabricii tale sau fluxurilor de producție? Completează formularul de mai jos și primește rapid 3 oferte personalizate!

Ai o întrebare specifică? Trimite un e-mail pe adresa [email protected]

Softlead adună cei mai importanți producători de aplicații software din România, ajutând companiile să aleagă soluția IT potrivită și să demareze primii pași către digitalizare. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Pachetul de programe de gestiune WinMENTOR®, realizat în mediul de programare vizuală Delphi, a fost creat special pentru lucrul în reţea și poate fi instalat pe calculatoare cu sistem de operare Windows.

Descoperă aplicația arrow_forward

Echipa de Ingineri Virtuali KFactory reinventează modul în care sunt administrate procesele operaționale din fabrică, cu ajutorul tehnologiei, permițând inginerilor reali să își aloce timpul pe activități cu valoare adăugată mare.

Descoperă aplicația arrow_forward

Viziunea KFactory este de a sprijini fabricile pentru a rezolva problemele complexe de optimizare a performanței liniei de producție într-un mod simplu și inteligent, integrând tehnologia și cunoașterea industriei.

Descoperă aplicația arrow_forward

SmartCash Retail Management System este singura platforma software românească, ce poate fi utilizată pentru managementul oricărui format comercial, indiferent de complexitate, de la magazine sau cafenele până la hypermarket-uri sau...

Descoperă aplicația arrow_forward

Echipament POS extrem de fiabil cu sistem de operare Linux. Se potriveste perfect pentru lanturile de magazine datorita aplicatiei software complexa.

Descoperă aplicația arrow_forward

Evidența deșeurilor, raportare ANPM și consultanță printr-un sistem online integrat de management al deșeurilor.

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Cum a arătat harta digitalizării companiilor din România în primele 6 luni ale anului 2022?

Prin Softlead, în primele 6 luni ale anului 2022 numărul cerințelor de oferte pentru aplicații software a crescut cu aproximativ 68%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

84.4% dintre companiile de producție au în plan digitalizarea în următoarele 18 luni

Softlead, singura platformă B2B de tip marketplace care ajută companiile să aleagă aplicația software potrivită pe baza ADN-ului digital, anunță lansarea unui studiu de piață ce indică apetitul companiilor de producție din România pentru achiziții IT.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Softlead Weekly News 17 iunie 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Citește articolul arrow_forward