Softlead Weekly News 3 iunie 2022

03 Jun 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Softlead Weekly News 3 iunie 2022
  1. Softlead: în luna mai, industriile producție, construcție și servicii medicale au reprezentat topul domeniilor cu cel mai mare apetit pentru digitalizare prin achiziții software.
  2. Adrian Hădean se implică în digitalizarea industriei HoReCa.
  3. 51% dintre consumatorii români au tendința de a-și achita cumpărăturile cu cardul.
  4. Start-upul fintech Proportunity își propune să strângă 300.000 de euro pe SeedBlink.
  5. Finqware a primit de la BNR licența de instituție de plăți pentru a-și putea lansa serviciul în toate cele 27 de state ale UE.
  6. System Innovation Romania: Un set de 6 roboți software este deja disponibil pentru clienții SAP Business One care doresc automatizarea sarcinilor repetitive.
  7. Smart IT Dynamics, controlat de Sarmis Capital, achiziționează furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrum.
  8. La Iași, în cadrul unui eveniment de tehnologie, participanții au degustat vinuri într-o cramă complet virtuală.
  9. Tehnologia digitală în agricultură poate să ajungă la 15% - 20% din fermele din România, în următorii doi – trei ani.
  10. 4 companii de IT (Orange România, Dendrio Solutions, Logic Computer, Arctic Stream) s-au înscris la o licitație estimată la 12.06 milioane de lei (fără TVA) pentru echipamente IT la Ministerul Afacerilor Interne.
  11. Catalyst România conduce o rundă de 4 milioane de euro în sârbii de la Hunch, startup de automatizare de marketing online.
  12. Grupul german P3, furnizor de servicii de consultanță în software, automotive și banking, cu un business de 120 de milioane de euro în 2021, a cumpărat 50% din acțiunile companiei CT Defense (Cyber Threat Defense) din Cluj Napoca, specializată în securitate cibernetică.
  13. Frații Ștefan de la Autonom investesc din nou în software, mai exact într-o platformă dedicată asigurărilor. Valoarea investițiilor este de 500.000 de euro.
  14. Raport PwC: Ransomware a rămas cea mai importantă ameninţare cibernetică anul trecut, numărul victimelor s-a dublat.
  15. Publicis preia Profitero, platformă globală de ecommerce intelligence.

 

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]!

Internațional

  1. Apple a înregistrat oficial marca RealityOS, un sistem de operare pentru dispozitive AR și VR.
  2. Gartner: serviciile de cloud public de tip IaaS au crescut cu 41.1% la nivel global în 2021. Topul celor mai importanți furnizori: Amazon, Microsoft, Alibaba, Google și Huawei.
  3. Gartner: până la finalul anului 2024, 75% din datele populației globale vor îndeplini normele de păstrare a confidențialității.
  4. Binance VC anunță o finanțare de 500 de milioane de dolari, bani pe care îi va investi în companii ce oferă servicii și produse Web3 și blockchain.
  5. Engie, compania franceză de utilități, va începe să utilizeze o tehnologie experimentală de la Google, care are ca scop creșterea eficienței eoliene.
  6. Google unifică aplicațiile Meet și Duo.
  7. SAP și Oxford Economics au derulat un studiu despre rolul tehnologiei într-o companie modernă. Una dintre concluzii este că digitalizarea a îmbunătățit semnificativ atât experiența de client (45% dintre răspunsuri) cât și pe cea de angajat (41%).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Revoluționarea comunicării, relației cu clienții și eficienței operaționale

GoIT este o companie internațională de educație tech pentru începători, lider de piață pe acest segment în CEE. În prezent, organizația numără aproximativ 300 de angajați, activează în țări precum România,...

Citește articolul