SAP Business One versiunea 10, ce aduce nou clientul web?

15 octombrie 2020

Unul dintre avantajele versiunii 10 a SAP Business One este integrarea unui nou client web. SAP şi-a propus, de ceva vreme, să ofere utilizatorilor o experienţă unitară indiferent de dispozitiv: client desktop, client web sau aplicaţie mobilă. De aceea, în versiunea 10, clientul web a fost îmbunătăţit atât ca funcţionalităţi, cât şi ca ergonomie, cuvântul cheie fiind: simplificare.

 

SAP Business One versiunea 10, ce aduce nou clientul web?

În mod curent există două versiuni ale clientului web, una dedicată pentru SAP HANA şi bazată pe principiile de design FIORI (detalii aici https://experience.sap.com/fiori-design-web/sap-fiori/) şi o alta, dedicată SQL, dar care însă nu suportă toate funcționalitățile.

Tradiţional, în cazul aplicațiilor de business, utilizarea unui client web aducea o serie de avantaje tehnologice (lipsa instalării pe staţiile de lucru ale utilizatorilor, cerinţe hardware minime, actualizări automate etc) însă nu avea același nivel de funcţionalitate, iar navigarea în meniu era ceva mai greoaie. Prin aplicarea principiilor de design Fiori, SAP a eliminat aceste neajunsuri.

Clientul web din SAP Business One versiunea 10 se bazează pe „tile-uri” şi „app-uri” şi oferă aceeaşi experienţă pentru toate procesele comerciale - de vânzări ca şi aplicaţia pentru desktop, inclusiv multitasking. SAP recomandă utilizarea cu Google Chrome, MozillaFirefox  sau Apple Safari (Mac şi iPad).

Meniul principal, care apare la autentificare, este personalizabil (atât după cerinţele utilizatorului, cât şi după fişa postului) şi poate include tile-uri pentru cele mai diverse sarcini şi categorii de informaţii (app-uri): cotaţii, cereri de ofertă, comenzi în execuţie, rapoarte de vânzări, facturi, help etc. În esenţă, fiecărui tile îi corespunde un app, similar modelului din Windows 10.

Focus pe Comercial

App-urile au un nivel mare de complexitate şi funcţionalitate, cu precădere cele care reflectă activităţi importante pentru companie: vânzări, stocuri, facturi etc. Permit editarea, completarea sau corectarea înregistrărilor aferente, crearea de noi înregistrări, comenzi, oferte, documente etc. De asemenea, clientul web permite definirea de relaţii între diverse documente specifice procesului de vânzare (relationship map) corelate, spre exemplu: cerere de ofertă, cotaţie, comandă, livrare, factură. Fluxul de documente este afişat sub formă de grafic, pentru o analiză intuitivă şi o asociere mai facilă intre obiectivele de business şi documentele aferente.

Adăugarea sau eliminarea de tile-uri este simplă şi nu implică ajutor din partea administratorului soluţiei. Utilizatorii au la dispoziţie o listă de app-uri din care pot alege în funcţie de specificul activităţii de vânzare pe care o derulează, departamentul din care fac parte etc. App-urile pot fi grupate pe categorii, pentru o utilizare cât mai facilă. Odată configurat, meniul principal este salvat în profilul utilizatorului.

Cele mai relevante funcționalități sunt la nivel comercial/vânzări (ofertare, vânzări, achiziţii), calendar/activităţi, gestiunea relaţiilor cu partenerii de business şi raportare. Funcţionalităţile de tip analytics permit agregarea datelor despre vânzări, clienţi etc şi le afişează sub formă de grafice şi tablouri de bord.

Căutare şi alerte

Complementar, în meniul principal, utilizatorii au acces la un motor de căutare  şi la un sistem avansat de alerte şi notificări. Enterprise Search este disponibil doar pentru Versiunea SAP HANA şi permite căutări exhaustive la nivelul întregului sistem ERP. Criteriile de căutare sunt vaste, iar granularitatea foarte ridicată. În câmpul de notificări, utilizatorul primeşteinformaţii despre task-urile pe care le are de derulat, care i-au fost alocate, evoluţia unor fluxuri de aprobare, termen limită, situaţia unor activităţi sau proiecte etc.

Clientul web este disponibil în paralel cu cel pentru desktop, alegerea celui mai potrivit mod de utilizare fiind opţiunea exclusivă a clienţilor.

Interesat să afli mai multe despre SAP Business One versiunea 10? Intră chiar acum în dialog cu unul dintre consultanţii noştri la [email protected].

Dacă o astfel de discuţie este prematură, citeşte articolul: SAP Business One, lista noilor funcţionalităţi.

System Innovation Romania este un integrator care ofera clientilor sai solutii software de business complete. Compania a inceput in 2008 sa implementeze in Romania si in tarile din regiune SAP Business One, solutie ERP dedicata intreprinderilor mijlocii. Expertiza acumulata in optimizarea proceselor de business a creat oportunitatea de a completa p...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

SAP Business One este solutia software de tip Enterprise Resource Planning (ERP) a SAP AG, special conceputa pentru companii mici si mijlocii si pentru afacerile lor in dezvoltare. Aplicatia integreaza toate procesele de busi

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Revolut lansează o nouă versiune a aplicației

Un mod mai ușor de gestionare a tuturor aspectelor financiare, într-o singură aplicație

Citește articolul arrow_forward
Softlead

AROBS Transilvania Software devine investitor majoritar al SoftManager CRM+ Ploiești

AROBS Transilvania Software a devenit acționar majoritar al firmei SoftManager SRL, preluând platforma de soluții de management SoftManager CRM+ de la Arroganet Solutions SRL.

Citește articolul arrow_forward