Medicai sprijină eforturile Spitalului Filantropia pentru desfășurarea comisiilor multidisciplinare tumorale on-site și on-line

02 Aug 2023

Medicai (https://www.medicai.io/) eficientizează desfășurarea comisiilor multidisciplinare pentru tumori maligne din cadrul unui important spital de obstetrică și ginecologie din București, Spitalul Filantropia

Medicai sprijină eforturile Spitalului Filantropia pentru desfășurarea comisiilor multidisciplinare tumorale on-site și on-line

Oferind servicii medicale complexe – de la medicina materno-fetală și genetică umană, la ginecologia oncologică – și de înaltă competență profesională, Spitalul Filantropia se înscrie în categoria unităților de elită ale obstetricii și ginecologiei românești. Spitalul Filantropia a adoptat Medicai, eficientizând modul în care medicii colaborează și iau decizii de tratament pentru pacientele cu cancere.

Cancerul la sân este afecțiunea oncologică cea mai frecventă la femeile din România. Acesta se află pe primul loc între cauzele de deces prin cancer la femei și locul al doilea, în populația generală, după cancerul bronhopulmonar. De asemenea, România ocupă primul loc în Europa ca incidență a cancerului de col uterin, 9 femei fiind diagnosticate zilnic. 

Cancerul mamar și cel ginecologic sunt boli complexe care necesită o abordare multidimensională a tratamentului. Acesta este motivul pentru care comisiile tumorale sunt importante pentru a asigura un proces decizional integrat și multidisciplinar de tratament.

Comisiile multidisciplinare pentru pacientele cu cancer ginecologic sau de sân 

Aceste comisii reprezintă o abordare colaborativă a îngrijirii oncologice, care implică medici din diferite specialități ce se reunesc pentru a discuta și a formula planuri de tratament. Acestea sunt formate, de obicei, din medici oncologi, ginecologi, radioterapeuți, imagiști, anatomo-patologi și alți specialiști.

Utilitatea comisiilor oncologice multidisciplinare în tratamentul patologiilor maligne ginecologice și mamare constă în capacitatea lor de a facilita luarea unor decizii de tratament integrate și individualizate. Prin reunirea experților din diferite discipline, comisiile multidisciplinare promovează comunicarea interdisciplinară, schimbul de cunoștințe și crearea de consens. 

Medicai eficientizează desfășurarea comisiilor multidisciplinare pentru tumori maligne din cadrul unui important spital de obstetrică și ginecologie din București, Spitalul Filantropia

Oferind servicii medicale complexe – de la medicina materno-fetală și genetică umană, la ginecologia oncologică – și de înaltă competență profesională, Spitalul Filantropia se înscrie în categoria unităților de elită ale obstetricii și ginecologiei românești.

Spitalul Filantropia a adoptat Medicai, eficientizând modul în care medicii colaborează și iau decizii de tratament pentru pacientele cu cancere.

Principalele caracteristici și beneficii ale platformei Medicai:

Am plecat de la nevoia de a crea un dosar al pacientului, care să fie ușor accesibil, să permită completarea cu informații, pe măsură ce acestea se acumulează, iar căutarea (dosarului și în interiorul acestuia) să fie facilă pentru orice utilizator. În plus, având în vedere că lucrăm cu colaboratori din alte instituții medicale, este important pentru noi să putem partaja în mod securizat informațiile necesare luării deciziilor. Medicai rezolvă, în mare parte, nevoile noastre.” - Dr. Dragoș Median, medic primar Oncologie Medicală la Spitalul Filantropia

Avantajele adoptării platformei Medicai pentru comisiile oncologice desfășurate la Spitalul Filantropia:

Dr. Dragoș Median, medic primar Oncologie Medicală la Spitalul Filantropia, și-a exprimat entuziasmul pentru adoptarea platformei cloud de ultimă generație Medicai în cadrul comisiilor multidisciplinare oncologice: "Angajamentul nostru de a oferi îngrijiri excepționale pacienților noștri oncologici ne determină să adoptăm inovații de ultimă oră. Prin încorporarea acestei platforme de imagistică medicală în procesul nostru de tumor board, suntem încrezători că vom ridica și mai mult standardul de îngrijire pe care îl oferim. Următorul pas, promis de Medicai a se realiza în scurt timp, constă în editarea în timp real a propunerilor de tratament ale comisiei, care pot deveni astfel accesibile imediat și pacienților, scurtând semnificativ timpul până la implementarea lor, adică accesul rapid la tratament al celor ce au nevoie de el.

Medicai ofera spitalelor si clinicilor inovative infrastructura moderna pentru fluxurile de imagistica medicala si aplicatii web si mobile (iOS si Android) prin care doctorii si pacientii pot accesa investigatiile imagistice (RMN, CT, PET-CT, angiografii, radiografii si multe altele).

Cu solutiile cloud Medicai (PACS, Node, exchange, VNA) accesul la date imagistice e unificat, securizat (respectam GDPR, HIPAA) si disponibil atat din interiorul organizatiei, cat si din exterior.

Colaborarea este extrem de facila. Pacientii si doctorii trimitatori pot avea instant acces la datele lor prin portalul de pacient si doctor (web si aplicatii mobile).

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul