Hackathonul SAS

22 Nov 2022

Hackaton-ul SAS 2023 este deschis pentru înregistrări, iar dezvoltatorii interesați să ia parte la această nouă ediție se pot înscrie accesând acest link.

Hackathonul SAS

SAS face apel către toate persoanele cu idei mărețe, experți în big data dar și novici deopotrivă, dezvoltatori, studenți, start-up-uri, dar și clienți și parteneri ai SAS, să creeze soluții ce pot fi introduse pe piață sau care pot fi integrate în propriile lor organizații. Hackaton-ul din 2022 a reunit peste 1.300 de persoane din 75 de țări; 70 de echipe reprezentând 135 de organizații s-au calificat, iar mai bine de 50 de echipe au prezentat studii de caz relevante în business.

Hackaton-ul SAS, sursă de inovare pentru participanți, indiferent de vârstă și de aptitudini

Doar 21% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au competențe digitale, conform statisticilor Dataversity; în paralel, doar 24% din forța de muncă la nivel global consideră că este complet competentă în sfera digitală. Multe persoane încă se străduiesc să înțeleagă ce beneficii poate aduce în lumea reală universul analytics – hackaton-ul SAS oferă inspirație și experiențe la prima mână pentru începătorii în segmentul ITC, dar și pentru cei care vor să-și îmbunătățească aptitudinile.

Hackaton-ul SAS: locul unde datele sunt puse în slujba binelui

Participanții de la edițiile anterioare au folosit platforma SAS Viya, disponibilă recent și în magazinul Microsoft Azure, dar și învățarea automatizată, sisteme de modelare avansată, limbajul Python, dar și alte resurse pentru a realiza proiecte precum următoarele:

Echipa LangTech: O echipă de data scientists din Camerun a documentat patru dialecte ale populațiilor indigene ale țării, pentru a le păstra moștenirea culturală, dar și pentru a oferi servicii locale îmbunătățite și o reprezentare mai bună a vorbitorilor nativi la nivel național.

Echipa War on Cancer: În timpul ultimului hackathon SAS, analiștii au realizat sondaje în rândul utilizatorilor unei aplicații cu resurse pentru cei ce luptă cu cancerul, pentru a avea o înțelegere mai bună asupra parcursului pacienților la nivel emoțional și psihologic. Rezultatul final este o vastă colecție de informații care sprijină furnizorii de servicii de sănătate, dar și chatboții care ghidează pacienți către resurse privind sănătatea mintală.

Echipa JAKSTAT: Câștigătorii marelui premiu al hackaton-ului SAS din 2022 au creat o platformă pentru optimizarea fondurilor de ajutorare oferite în timpul pandemiei Covid-19 către micile întreprinderi ce formează majoritatea economiei indoneziene, sporind reziliența antreprenorilor în regiunea capitalei, dar și în restul țării.

Înregistrați-vă chiar acum pentru hackaton-ul SAS 2023!

Dacă sunteți interesați să participați la ediția din 2023 a hackaton-ului SAS, vă puteți înregistra accesând această pagină. De asemenea, puteți urmări noutăți în hub-ul hackerilor pregătit de către SAS, dar și folosind hashtag-ul #SASHackathon pe Twitter și pe LinkedIn.

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea...

Citește articolul
Softlead

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Citește articolul