Cum s-a manifestat interesul companiilor pentru digitalizare în primele 6 luni ale anului 2021?

23 iunie 2021

Anul 2021 a debutat în rândul companiilor cu pregătirea aplicării la Măsura 3, un program guvernamental de investiții, prin care firmele puteau accesa granturi cuprinse între 50.000-200.000 de Euro. Impactul programului a fost unul ce s-a resimțit în luna ianuarie inclusiv în contextul digitalizării, tot mai multe companii fiind interesate de direcționarea banilor către achiziții de servicii sau aplicații IT/software.

Cum s-a manifestat interesul companiilor pentru digitalizare în primele 6 luni ale anului 2021?

Care este profilul companiilor ce au manifestat apetit crescut pentru digitalizare prin achiziții software?

Companiile mici, ce au mai puțin de 20 de angajați, sunt și cele mai deschise digitalizării și investițiilor în soluții software. Conform datelor Softlead, acestea sunt firme cu obiective clare și cu indicatori de performanță specifici și, de asemenea, de multe ori, sunt companii create și lansate de antreprenori cu experiență anterioară, de unde și interesul manifestat pentru investiții în digitalizare.

Peste 15% dintre companiile care au solicitat demo-uri și oferte pentru aplicații software au între 20 și 50 de angajați, în timp ce un procent similar este dedicat companiilor cu peste 100 de angajați.

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, 23.5% dintre companiile care au solicitat aplicații software prin platforma Softlead au avut în 2020 cifre de afaceri cuprinse între 100k-500.000 euro, 9% între 500k – 1 milion de euro, 19.5% între 1-5 milioane de euro și 12.5% au înregistrat venituri de peste 10 milioane de euro.

Top 5 soluții software solicitate prin platforma Softlead

Aplicațiile software de tip CRM (Customer Relationship Manager), ERP (Enterprise Resource Planning), dedicate gestiunii, managementului documentelor sau organizării sunt cele care au reprezentat și topul soluțiilor cu cel mai mare interes din partea clienților Softlead.

De ce au nevoie companiile de soluții software?

Pandemia a accentuat nevoia de digitalizare, accelerând decizii, alocări de bugete și stabilirea unor noi tipuri de obiective organizaționale. Companiile și-au dat seama că eficientizarea, creșterea profitabilității, identificarea unor noi direcții de business nu mai sunt opționale, așadar au conturat cerințe specifice industriei din care fac parte, mărimii companiei și viziunii pe termen mediu și lung.

Iată câteva dintre funcționalitățile tehnice care au însoțit solicitările calificate de implementări software în primele 6 luni ale anului 2021:

  • Creșterea nivelului de interacțiune cu prospecții și cu actualii clienți
  • Fidelizarea clienților
  • Semnătură digitală calificată
  • Gestionarea activității agricole
  • Managementul deșeurilor (colectare și procesare)
  • Managementul activității juridice
  • Gestionarea flotelor auto
  • Managementul complet al cabinetelor medicale individuale
  • Gestionarea activității de livrare

Care sunt industriile cu cel mai mare apetit pentru digitalizare?

Retail-ul, construcțiile, producția, domeniul medical sau transporturile sunt domeniile care au conștientizat nevoia de digitalizare prin achiziția și implementarea aplicațiilor software potrivite. În mod paradoxal, la polul opus, s-au aflat domeniile HR (resurse umane), sălile de fitness și industria Horeca, ultimele două fiind puternic afectate de pandemia instalată la începutul anului 2020.

Care sunt cele mai importante trenduri în dezvoltarea soluțiilor software, post pandemia Covid?

Pandemia globală a forțat multe companii să accelereze și să reorganizeze fluxuri de lucru interne sau procese pentru a supraviețui impactului general. După mai bine de 18 luni de la instalarea pandemiei, companiile vorbesc despre prioritizarea digitalizării.

Conform unui studiu publicat de InfographicJournal.com, 63.3% dintre business-uri consideră că este esențial să investească în transformare digitală, concentrându-se pe: implementarea serviciilor contactless, migrarea în cloud și pe dezvoltarea aplicațiilor software potrivite.

Astfel, dacă în 2020 piața serviciilor de outsourcing era estimată la 342 miliarde de dolari, în 2027 aceasta va ajunge la 410.2 miliarde (Sursa: Business Wire).

De asemenea, previziunile Gartner includ o creștere cu 15 miliarde de dolari a pieței de soluții SaaS (Software as a Service), fapt ce indică o consolidare a interesului manifestat pentru aplicații software enterprise.

Aplicații software recomandate

Solutie digitala care furnizeaza cotatii/oferte comerciale exacte, rapide si personalizate in scopul eliminarii erorii umane, imbunatatirii productivitatii procesului de vanzare si crearea unui parteneriat stabil cu clientii.

Citește tot arrow_forward

CAS genesisWorld: o solutie puternică pentru vânzări, marketing și serviciul clienți

Citește tot arrow_forward

Aplicatia CRM Simplio este solutia optimizata si creata special pentru orice tip de business. Hai sa ne cunoastem, sa putem face impreuna lucruri frumoase si utile!

Citește tot arrow_forward

Automatizarea vânzărilor centralizează și automatizează date și operații specifice procesului de vânzare.  

Citește tot arrow_forward

Symbio este o parte esențială a strategiei companiei și prezintă o imagine unitară a partenerilor, gestionează și automatizează procesele interne și oferă rapoarte personalizate.

Citește tot arrow_forward

Produsul Green CRM se adreseaza companiilor care ofera servicii si isi doresc o evidenta sigura asupra managementului relatiei cu clientii lor.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP: Top 10 tendințe din tehnologie cu impact major în următorul deceniu

Experții SAP, lider global în transformare digitală, prezintă cele mai importante zece tendințe din tehnologie cu impact major în dezvoltarea mediului de business și a societății de-a lungul următorilor 10 ani.   

Citește articolul arrow_forward