Cum s-a manifestat interesul companiilor pentru digitalizare în primele 6 luni ale anului 2021?

23 Jun 2021

Anul 2021 a debutat în rândul companiilor cu pregătirea aplicării la Măsura 3, un program guvernamental de investiții, prin care firmele puteau accesa granturi cuprinse între 50.000-200.000 de Euro. Impactul programului a fost unul ce s-a resimțit în luna ianuarie inclusiv în contextul digitalizării, tot mai multe companii fiind interesate de direcționarea banilor către achiziții de servicii sau aplicații IT/software.

Cum s-a manifestat interesul companiilor pentru digitalizare în primele 6 luni ale anului 2021?

Care este profilul companiilor ce au manifestat apetit crescut pentru digitalizare prin achiziții software?

Companiile mici, ce au mai puțin de 20 de angajați, sunt și cele mai deschise digitalizării și investițiilor în soluții software. Conform datelor Softlead, acestea sunt firme cu obiective clare și cu indicatori de performanță specifici și, de asemenea, de multe ori, sunt companii create și lansate de antreprenori cu experiență anterioară, de unde și interesul manifestat pentru investiții în digitalizare.

Peste 15% dintre companiile care au solicitat demo-uri și oferte pentru aplicații software au între 20 și 50 de angajați, în timp ce un procent similar este dedicat companiilor cu peste 100 de angajați.

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, 23.5% dintre companiile care au solicitat aplicații software prin platforma Softlead au avut în 2020 cifre de afaceri cuprinse între 100k-500.000 euro, 9% între 500k – 1 milion de euro, 19.5% între 1-5 milioane de euro și 12.5% au înregistrat venituri de peste 10 milioane de euro.

Top 5 soluții software solicitate prin platforma Softlead

Aplicațiile software de tip CRM (Customer Relationship Manager), ERP (Enterprise Resource Planning), dedicate gestiunii, managementului documentelor sau organizării sunt cele care au reprezentat și topul soluțiilor cu cel mai mare interes din partea clienților Softlead.

De ce au nevoie companiile de soluții software?

Pandemia a accentuat nevoia de digitalizare, accelerând decizii, alocări de bugete și stabilirea unor noi tipuri de obiective organizaționale. Companiile și-au dat seama că eficientizarea, creșterea profitabilității, identificarea unor noi direcții de business nu mai sunt opționale, așadar au conturat cerințe specifice industriei din care fac parte, mărimii companiei și viziunii pe termen mediu și lung.

Iată câteva dintre funcționalitățile tehnice care au însoțit solicitările calificate de implementări software în primele 6 luni ale anului 2021:

Care sunt industriile cu cel mai mare apetit pentru digitalizare?

Retail-ul, construcțiile, producția, domeniul medical sau transporturile sunt domeniile care au conștientizat nevoia de digitalizare prin achiziția și implementarea aplicațiilor software potrivite. În mod paradoxal, la polul opus, s-au aflat domeniile HR (resurse umane), sălile de fitness și industria Horeca, ultimele două fiind puternic afectate de pandemia instalată la începutul anului 2020.

Care sunt cele mai importante trenduri în dezvoltarea soluțiilor software, post pandemia Covid?

Pandemia globală a forțat multe companii să accelereze și să reorganizeze fluxuri de lucru interne sau procese pentru a supraviețui impactului general. După mai bine de 18 luni de la instalarea pandemiei, companiile vorbesc despre prioritizarea digitalizării.

Conform unui studiu publicat de InfographicJournal.com, 63.3% dintre business-uri consideră că este esențial să investească în transformare digitală, concentrându-se pe: implementarea serviciilor contactless, migrarea în cloud și pe dezvoltarea aplicațiilor software potrivite.

Astfel, dacă în 2020 piața serviciilor de outsourcing era estimată la 342 miliarde de dolari, în 2027 aceasta va ajunge la 410.2 miliarde (Sursa: Business Wire).

De asemenea, previziunile Gartner includ o creștere cu 15 miliarde de dolari a pieței de soluții SaaS (Software as a Service), fapt ce indică o consolidare a interesului manifestat pentru aplicații software enterprise.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul