Care sunt modulele-cheie ale soluției software Sage X3 ERP și cu ce se diferențiază aplicația în fața altor aplicații similare?
Sage X3 este o soluție matură care propune în standard, module si funcționalități complete, capabile să gestioneze întregul flux de business, de la managementul lanțului de aprovizionare, la producție și managementul financiar contabil.
Pe lângă acestea, Sage X3 pune la dispoziție peste 50 de suplimente (add-ons), care odată adăugate peste soluția de bază, oferă funcționalități suplimentare specifice diferitelor industrii. Sage X3 oferă soluții de gestionare a business-ului mai rapide, intuitive și personalizate pentru organizațiile care doresc să se dezvolte și să rămână competitive în fața complexității din procesul de creștere.
Sage X3 transformă modul în care organizațiile gestionează oamenii, procesele și operațiunile, permițându-le să îmbrățișeze schimbarea în mod rapid.
Cum a arătat cel mai de succes proiect de implementare ERP (Enterprise Resource Planning) în industria de producție?
Proiectul Serge Ferrari este un exemplu perfect a ceea ce Deveho știe să facă și ceea ce ne place să facem. În primul rând, Serge Ferrari este o companie inovatoare care a reușit să să ofere soluții moderne și tehnologice. În al doilea rând, pentru că este o companie internațională și apoi, în al treilea rând, pentru că valorile sale de familie sunt apropiate de propriile noastre valori, care ne reprezintă. Serge Ferrari are 1 200 de angajați și 6 unități de producție. Compania are o prezență internațională în 80 de țări, cu 12 filiale de distribuție. Acest lucru se datorează faptului că proiectul Serge Ferrari include abordarea bazată pe cunoștințe, dar și capacitatea Deveho de a reuși implementarea internațională a Sage X3.
Vorbim despre un proiect implementat la nivel internațional care include: 4 țări, 4 locații specifice, o singură soluție - Sage X3.
Acest lucru le-a permis partenerilor noștri de la Sage Ferrari sa obțină:
- Rezultate consolidate și aspecte financiare in timp real
- Optimizarea nivelurilor de stoc cu o vizualizare globală în timp real
- Optimizarea procesului de debitare
Puteți urmări mai jos mărturia acestora :
De ce sunt importante datele pentru o companie de producție și la ce parametri și indicatori trebuie să privească echipa de management?
Pentru a obține controlul asupra proceselor lor, producătorii trebuie să aibă o abordare corectă a tehnologiei.
Cunoscută și sub numele de a patra revoluție industrială, creșterea volumului de date și digitalizarea oferită de industria 4.0, reprezintă o revoluție în modul în care companiile și industriile, pot aduce îmbunătățiri în ceea ce privește productivitatea, eficiența și calitatea. Acum, fiecare echipă de management poate avea propria strategie în stabilirea indicatorilor care trebuie urmăriți, însă anumiți indicatori pot fi comuni în procesul de fabricație:
- Volumul producției: Urmăriți cantitățile pe care sunteți pregătiți să le produceți si încărcarea
- Costul de producție: Monitorizați costurile aferente producției
- Eficiența globală a operațiunilor: Evaluați eficiența operațională
- Eficiența generală a utilajelor: Evaluați eficiența utilajelor
- Calitatea produselor: Monitorizați calitatea produselor la toate nivelurile
- Respectarea termenelor de livrare: Asigurați-vă că produsele dumneavoastră sunt livrate la timp.
Soluțiile de business intelligence joacă un rol important și în acest sens pentru a furniza KPI-uri și indicatori multipli pentru industrii. Împreună cu clienții noștri, derulăm proiecte dedicate în acest sens pentru a le formaliza indicatorii și a le propune soluții pentru a le pune sub control afacerile.
Cum pot fi gestionate eficient datele dintr-o companie de producție pe termen mediu și lung?
Principala caracteristică a sistemului ERP este că toate modulele sale funcționează în mod integrat. Datele încorporate în acestea trebuie să fie exacte, complete, actualizate și coerente. Calitatea datelor introduse este responsabilă pentru succesul sau insuccesul unui sistem ERP.
Managementul bazei de date nu reprezintă o activitate de preluare a datelor o singură dată, la începutul proiectului. Calitatea datelor trebuie să fie constantă pe termen lung. Disciplina, controlul și procesul de administrare a bazei de date reprezintă un factor critic de succes pentru durabilitatea sistemului.
Care sunt așteptările reale pe care ar trebui să le aibă o companie de producție de la soluțiile software de tip Enterprise pe care le implementează?
Un sistem ERP este, fără îndoială, elementul central al infrastructurii oricărei companii de producție. Acesta conectează fiecare proces din cadrul organizației, furnizând toate datele necesare pentru a conduce afacerea în mod eficient, productiv și profitabil.
Așteptările ce vizează beneficiile pe care un sistem informatic de tip ERP le poate aduce pot fi diferite de la caz la caz, însă, amintesc mai jos o parte dintre cele mai importante si comune beneficii:
- Obțineți vizibilitate în timp real a datelor
Decizia rapidă este coloana vertebrală a eficienței.
- Îmbunătățiți planificarea producției
Cu o planificare eficientă a producției, fabricanții se pot asigura că toate materialele primite sunt utilizate în timp util.
- Optimizarea gestionării stocului
Funcționalitățile de gestionare a stocurilor din cadrul sistemelor ERP le permite producătorilor să mențină un depozit echilibrat și bine aprovizionat.
- Facilitați managementul lanțului de aprovizionare global
Pentru producătorii globali, gestionarea operațiunilor lanțului de aprovizionare în mai multe locații, fusuri orare și valute poate fi o provocare.
Cu ajutorul unui sistem ERP de producție, echipele pot automatiza aceste procese logistice de gestionare a lanțului de aprovizionare și pot elibera angajații pentru a aborda alte sarcini.
- Standardizarea fluxurilor de lucru
Atunci când toată lumea se bazează pe aceeași platformă ERP pentru a-și face treaba, fluxurile de lucru devin standardizate și coerente.
- Controlul costurilor
În condițiile actuale, în care lumea noastră se confruntă cu dificultăți datorate schimbărilor și tensiunilor din domeniul materiilor prime, costul producției în timp real reprezintă un punct cheie.
Cum poate fi preîntâmpinat un eșec în implementarea software a unui ERP?
Implementarea unui sistem ERP este considerata un proces dificil de realizat. Recent am văzut câteva proiecte ERP mari care au eșuat sau au avut dificultăți în a-și atinge toate obiectivele vizate. Acest lucru nu este o veste bună pentru nicio companie care se pregătește să se lanseze într-un proiect. Fără îndoială, selectarea, proiectarea și implementarea soluției potrivite poate fi o sarcină dificilă, dar nu imposibilă.
De cele mai multe ori, companiile nu au o viziune pe termen lung asupra sistemelor informatice și doresc doar să rezolve problemele curente.
Cu siguranța sunt multe aspecte de care trebuie ținut cont pentru a preîntâmpina un eșec într-un proiect ERP, însă, mai jos, din perspectiva mea, le subliniez pe cele mai importante:
- Cunoașteți nevoile
Pentru o implementare ERP, cel mai important lucru care trebuie făcut este să se stabilească o listă a nevoilor specifice ale business-ului. Realizați o hartă a tuturor criteriilor de gestionare a companiei pentru un management eficient și eficace.
- Selectați partenerul și produsul și potrivit
Este esențial să selectați și să implementați un sistem care vă poate ajuta să depășiți punctele slabe ale competitorilor. Lucrul cu oamenii potriviți face diferența, iar un produs care îndeplinește cerințele actuale și viitoare transformă proiectul dumneavoastră într-unul de succes.
- Asigurați-va ca aveți resurse interne disponibile
Atunci când o companie demarează un proiect ERP, de multe ori nu își dă seama că persoanele cheie din organizație sunt aceleași persoane care trebuie să fie implicate în procesul de implementare, deoarece acestea cunosc procesul de business și modul în care sunt utilizate sistemele în prezent.
Aceștia sunt aceiași oameni care trebuie să vorbească cu furnizorul, să comunice cerințele de business, să verifice toate configurațiile, să facă testele și chiar să ajute la instruire. Cu toate acestea, ei au în continuare o slujbă de zi cu normă întreaga, la care trebuie sa adauge proiectul de ERP.
- Obțineți suportul echipei de conducere
Pe lângă faptul că implementarea ERP poate fi foarte costisitoare, aceasta implică un nivel ridicat de stres, ore lungi de lucru și multe probleme care trebuie rezolvate în anumite termene. Este foarte important să aveți sprijinul echipei de conducere.
- Creați-vă echipa de Implementare
Pentru a asigura succesul implementării ERP, echipa dumneavoastră inter-funcțională ar trebui să includă cei mai experimentați și mai competenți specialiști.
- Asigurați managementul schimbării
Schimbarea este un factor psihologic. Unii vor vedea rapid posibilitățile viitoare. Alții nu-și pot imagina procese diferite care vor fi mai bune decât cele deja cunoscute și în mare parte satisfăcătoare. Luați în considerare posibilitatea de a angaja specialiști în managementul schimbării ca parte a echipei dumneavoastră de implementare. Acești specialiști vor recunoaște diferitele personalități și vor ști cum să lucreze cu toți pentru a vă ajuta personalul să accepte și să îmbrățișeze viitorul.
- Elaborați un calendar de implementare
Un plan de implementare este util pe parcursul procesului de implementare.
- Aplicați tehnicile de gestionare a schimbării:
Pentru o implementare ERP de succes, personalul dumneavoastră trebuie să înțeleagă modul în care noul sistem va aduce beneficii atât companiei, cât și vieții lor profesionale. Pentru aceasta, trebuie să explicați orice noi obiective ale companiei împreună cu oportunitățile care ar putea apărea în urma implementării ERP.
- Oferiți o formare amplă
Prevenirea eșecului implementării ERP este aproape imposibilă dacă utilizatorii nu știu cum să opereze corect noul sistem. Acesta este un motiv pentru care ar trebui să oferiți în permanență instruiri extinse.
Aveți nevoie de o soluție software completă pentru unitatea de producție sau pentru fabrica pe care o gestionați? Completați formularul de mai jos sau trimiteți un e-mail cu solicitarea completă pe adresa sales@softlead.ro