Cum comparăm 2 aplicații software de tip ERP?

10 Nov 2020

Cum evaluez avantajele unei aplicații software complexe? Care sunt principalele criterii? Prețul, volumul de date operate, integrările necesare, review-urile date de alte companii, reputația din piață, alte aspecte sau toate acestea?

Cum comparăm 2 aplicații software de tip ERP?

În urmă cu doar câțiva ani, aplicațiile software ERP erau privite ca soluții enterprise complexe, ce necesitau bugete substanțiale și resurse umane pe măsură pentru o implementare de succes. Inovația pe care a adus-o migrarea în cloud și posibilitatea de licențiere de tip SaaS (Software as a Service) a însemnat o revoluționare a accesului la aceste soluții, fiind tot mai accesibile pentru companii medii sau chiar mici. Astfel, tot mai multe afaceri au beneficiat de soluții de facturare, contabilitate, managementul stocurilor, resurselor umane sau proceselor de lucru dintr-o singură aplicație software integrată: ERP (Enterprise Resource Planning).

Alegerea aplicației software de tip ERP potrivită unei companii este un proces, o suită de activități, nu o etapă de cercetare încheiată cu o concluzie. Cele mai multe dintre soluțiile software de tip ERP sunt definite prin funcționalități similare și prin modele de preț care nu pot constitui un diferențiator. Așadar, decizia este una complexă, implică bugete, o cunoaștere foarte bună a organizațiilor și a fluxurilor de lucru, a nevoilor, obiectivelor și problemelor. De asemenea, necesită anticipare și configurarea unor scenarii care să plaseze în timp efectele implementării unei astfel de aplicații software.

Atunci când alegi o aplicație software de tip ERP, gândește-te că aceasta îți va impacta afacerea în următorii ani!

Top 5 elemente de evaluare a unei aplicații software ERP:

Cum comparăm 2 aplicații software ERP?

Etapa 1. Stabilirea nevoilor companiei. Acesta este unul dintre cei mai importanți pași în drumul spre alegerea aplicației software ERP potrivite. Ia în considerare oportunitățile, problemele, provocările și punctele tari ale companiei tale așa cum arată ea astăzi, dar și cum va arăta mâine.

Etapa 2. Creionează o listă cu top 3 soluții software folosind platforma Softlead sau apelând la un consultant în implementare software. Pentru a defini această listă, iată cele mai importante 9 caracteristici ale unei soluții ERP:

Cele mai multe dintre aplicațiile ERP au cost per utilizator. Așadar, în calitate de achizitor, este important să identifici numărul de useri activi (care vor avea acces și care vor folosi aplicația). În general, pentru o astfel de soluție, putem vorbi despre costuri între 1500 – 4000$/user, diferențele având la bază setul de funcționalități incluse. Cele mai multe dintre aplicațiile ERP au cost per utilizator. Așadar, în calitate de achizitor, este important să identifici numărul de useri activi (care vor avea acces și care vor folosi aplicația).

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul