Cum a reușit un lanț de benzinării să crească după implementarea ERP-ului de la SAP?

12 decembrie 2021

Conform unui studiu de caz publicat de ComputerWeekly, EG Group, organizație ce dispune de un lanț de benzinării, ce activează și ca retailer, înființat în Blackburn, țintește spre îmbunătățirea operațiunilor din cadrul companiei prin implementarea unui program numit “Rise with SAP” cu ajutorul soluțiilor software SAP pe un Cloud privat, ce cuprinde diverse funcționalități, alături de un sistem de tip HR (Resurse Umane) de la același furnizor.

Cum a reușit un lanț de benzinării să crească după implementarea ERP-ului de la SAP?

EG, co-fondată ca Euro Garages în 2001, deține și operează peste 6200 de locații pe 10 piețe internaționale din Europa, SUA și Australia, cu aproximativ 50.000 de angajați. Într-o declarație comună, frații fondatori ai companiei au declarat:

„Am decis implementarea soluțiilor SAP deoarece ne dorim o platformă puternică, bazată pe Cloud, care va contribui la accelerarea transformării, automatizarea proceselor de afaceri, va permite echipelor noastre să reușească și, mai important, va îmbunătăți și mai mult procesul decizional.”

SAP a lansat pachetul Rise în ianuarie 2021. Pe scurt, acesta reprezintă un abonament ce împachetează infrastructura Cloud și serviciile gestionate într-un singur sistem central, bazându-se pe planul de resurse emblematic al furnizorului. 

Potrivit unei declarații a SAP, implementarea programului Rise va oferi retailerului o „platformă digitală agilă și unică” care să contribuie la dinamizarea afacerii și „un șablon ERP universal pentru integrarea achizițiilor”, permițând grupului EG să rămână receptiv la nevoile consumatorilor.

Acest parteneriat a permis deja grupului EG să beneficieze de îmbunătățiri și beneficii în sectoarele de finanțe, IT, HR, învățare și dezvoltare. Prin extinderea parteneriatului strategic și colaborarea și mai strânsă cu SAP, intenția este de a proiecta și construi o soluție tehnologică mai cuprinzătoare care va fi folosită ca o platformă globală unificată.

Află mai multe despre noul program “Rise with SAP”.

EG achiziționase multiple sisteme software pe diferite versiuni și șabloane iar acest lucru, conform conducerii companiei, a generat provocări în aprovizionarea datelor în timp real și a vizibilității pentru a lua decizii de afaceri, dar prin centralizarea acestora în cadrul soluției SAP, procesul va fi simplificat și va oferi EG Group date consistente în timp real.

Soluția o reprezintă aplicațiile software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) ce conturează un instrument de management care permite organizațiilor să folosească un sistem de soluții integrate cu ajutorul cărora se gestionează structuri de afaceri și care automatizează activități de lucru interne (din departamente administrative, tehnologice, ale resurselor umane, marketing, dezvoltare, vânzări sau producție). În contextul actual, soluțiile SAP defilează, iar acestea pot cuprinde funcționalități precum:

„În cadrul acestei implementări a fost vorba despre transformarea și contopirea sistemelor de finanțare și resurse umane separate cu o platformă care apoi le poate oferi acoperire, eficiență și agilitate. Se pune mult accent pe date care le permit să ia decizii rapide. Ambiția noastră este de a simplifica peisajul actual al sistemului SAP, prin Rise, realizând noi capabilități de afaceri prin inovarea digitală.” a afirmat Scott Russell, membru al Consiliului Executiv SAP.

Așadar, această colaborare are drept țel îmbunătățirea tuturor proceselor din cadrul companiei EG Group, în special cele manageriale, pentru a putea oferi oportunitatea și libertatea conducerii organizației de a se concentra asupra majorării gradului de scalabilitate. Utilizarea unei aplicații software solide, ce dispune de funcționalități importante, reprezintă un punct cheie spre succes.

Gigantul SAP reprezintă unul dintre cei mai importanți producători mondiali de aplicații software pentru gestionarea proceselor de afaceri, dezvoltând soluții ce facilitează procesarea eficientă a datelor și fluxul de informații între organizații. Instrumentele integrate conectează toate părțile unei companii într-o suită inteligentă pe o platformă complet digitală, înlocuind astfel pe cea moștenită bazată pe proces. Astăzi, SAP dispune de peste 230 de milioane de utilizatori Cloud, peste 100 de soluții care acoperă toate funcțiile de business și cel mai mare portofoliu al oricărui furnizor.

Citește și – SAP lansează o platformă pentru dezvoltarea de aplicații dedicate afacerilor, care nu necesită experiență în programare

Ai nevoie de o aplicație software SAP potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește Softlead Digital DNA, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

UN SINGUR ERP PENTRU TOATE NEVOILE SOCIETĂȚII

Descoperă aplicația arrow_forward

Aplicatia Simplio ERP - solutia completa pentru Business-uri inteligente.

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Descoperă aplicația arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Descoperă aplicația arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane,...

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

De ce este importantă versionarea documentelor?

Doar la nivelul Statelor Unite ale Americii, companiile generează peste 4 miliarde de documente într-un an, cu o creștere de 22% de la an la an.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Softlead Weekly News - 29 aprilie 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Ce beneficii oferă rabarburaERP, aplicația software 100% dedicată producției?

Care sunt costurile de implementare ale soluției și în ce mod rezolvă aceasta problemele reale ale companiilor de producție? Un interviu cu Mircea Munteanu, CSO Elastoffice SRL.

Citește articolul arrow_forward