Atos va achiziționa Cloudreach, dezvoltator de aplicații CLOUD cu venituri de 100 mil euro

13 decembrie 2021

Atos va achiziționa Cloudreach, lider în servicii multi-cloud, companie cu peste 600 de angajați, specializată în platforme, aplicații și securitate cloud. Veniturile Cloudreach sunt estimate la 100 milioane euro în 2021. Compania, înființată în 2009, cu sediul la Londra, are birouri în SUA, Canada, Olanda, Germania, Franța, Elveția și India.

Atos va achiziționa Cloudreach, dezvoltator de aplicații CLOUD cu venituri de 100 mil euro

Prin această achiziție, Atos își va consolida capacitățile cloud și de securitate, integrând atuurile Cloudreach în consultanță, transformare și implementare de soluții digitale în platformele hibride și multi-cloud ale Atos.

Achiziția Cloudreach creează o sinergie puternică în cadrul expertizei deja existente a Atos în cloud, în special în Europa, sporind valoarea achizițiilor noastre anterioare anterioare, precum Syntel, Maven Wave, Edifixio și, recent, VisualBI și AppCentrica. Alături de Cloudreach, Atos va crește și mai mult ca putere multi-cloud, în special prin consolidarea poziției de lider global în oferta de soluții AWS. În plus, cea mai mare regiune a companiei, Atos Europa de Nord, beneficiază acum de plus valoare în dezvoltarea și viteza de livrare a serviciilor digitale pentru clienți, parteneriatul vizând extinderea excelenței Cloudreach și în alte regiuni ale Grupului Atos, precum America de Nord. În cele din urmă, această tranzacție ilustrează perfect modelul de achiziție strategică pentru o companie, vizând consolidarea expertizei cheie în cadrul Grupului, cu scopul accelerării creșterii organice”, a declarat Adrian Gregory, co-CEO interimar al Atos.

Recent, Cloudreach și Amazon Web Services (AWS) au semnat un acord de colaborare strategică pentru accelerarea adoptării cloud-ului la nivel global. Parteneriatul determină o accelerare a propunerii comune de go-to-market, alături de investiții în inovațiile software ale Cloudreach, precum și în extinderea geografică și lansarea unei Academii de Talente.

„Suntem încântați să ducem Cloudreach la următorul nivel al misiunii sale, acela de a livra promisiunea cloud și de a genera valoare extraordinară clienților noștri. Parteneriatele noastre cu Amazon, Microsoft și Google vor fi dezvoltate mulțumită achiziției anunțate recent. Atos oferă o platformă globală impresionantă de active tehnologice și o expertiză amplă, ce le permite clienților să-și ducă capabilitățile digitale la o scară și o viteză superioare, oferind, totodată, noi provocări și dezoltări profesionale pentru echipa noastră” a declarat Brooks Bocherding, CEO Cloudreach.

Cloudreach este Premier Consulting Partner pentru Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP), Google Cloud Premier Partner, precum și Google Cloud Security Partner. Compania a câștigat recent premiul AWS Consulting Partner of the Year pentru UK&I și deține peste 1000 de certificări în AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

Tranzacției este supusă reglementărilor în vigoare și se așteaptă a fi încheiată  la începutul trimestrului I 2022.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!


Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward