- Cum se aplică soluțiile și conceptele de inteligență artificială în contextul companiilor de producție din România?
Inteligența artificială reprezintă un mod în care soluțiile automate învață și absorb reguli noi din mediul de lucru și din datele de lucru (fotografii, documente), fără a mai fi intervenția unui programator pentru schimbarea manuală a codului.
În mod particular, în zona de producție și logistică soluția Knosis Hub AI de gestionare a proceselor cu inteligență artificială poate eficientiza următoarele spețe:
- controlul tehnic al calității prin inspectie vizuală asistata de calculator (accesibil inclusiv pe telefon mobil sau folosind camere de supraveghere fixe)
- recunoaștere automată a instrumentelor inscriptionate (cu text, cod de bare, cod QR) si neinscriptionate (după aspectul vizual), pentru mai multă autonomie pe teren a personalului tehnic
- localizarea si identificarea mărfurilor în depozit
- recunoaștere, extragere si aplicare automată de șabloane pe documentele de lucru indicate (foi de parcurs, ordine de lucru, modele de contracte)
- eficientizarea căutării în fișe tehnice și în documentație pentru agenții de pe teren, inclusiv prin căutare după fotografii, diagrame și schițe capturate cu camera foto a smartphone-urilor personalului din teren
- Care sunt top 3 beneficii pe care le aduce soluția Knosis.AI fabricilor și unităților de producție?
Spre deosebire de soluțiile de inteligență artificială existente în cloud, ansamblul Knosis Hub AI poate rula în mod autonom sau hibrid atât pe infrastructură locală a clientului, cât și folosind dicționarele și cuvintele cheie definite de echipa clientului pentru a învăța progresiv reguli noi, fără a mai necesita prezența unui programator.
În plus, cu Knosis.AI devine posibilă re-antrenarea și recalibrarea metodelor consacrate ale inteligenței artificiale, cum ar fi recunoașterea vizuală a obiectelor și recunoașterea simbolurilor, pe spețele, fotografiile, schițele și documentele indicate de client.
De asemenea, Knosis.AI Exchange oferă și servicii de procurare și de etichetare a datelor de referință necesare automatizării și augmentării proceselor cu inteligență artificială, inclusiv dicționare, memorii de traducere sau informații strânse din surse publice de pe Internet (scraping, crawling), atât pe site-uri ale instituțiilor publice, cât și pe site-urile competitorilor.
3. Care sunt subdomeniile industriei de producție în care Knosis.AI poate aduce beneficii majore și o utilitate pe măsură?
Knosis.AI eficientizează acele situații în care îndemânarea umană de pe teren trebuie să se îmbine cu anvergura și complexitatea datelor din banca de date, de la centru. Folosind metode noi de vedere computerizată (computer vision) și procesarea limbajului natural (natural language processing), soluția noastră permite căutarea elementelor vizibilelor doar prin fotografiere, nemaifiind necesară tastarea. În plus, metodele noastre de augmentare permit marcarea automat a cazurilor limită (conținut incomplet sau ilizibil) și a anomaliilor, pentru a solicita ulterior impresiile mai multor experți umani pentru definirea unor reguli noi de gestionare.
4. Când are o companie de producție nevoie de soluții de inteligență artificială? Cât de matură trebuie să fie o companie pentru a avea capacitatea de înțelegere a nevoii, dar și de susținere financiară a achiziției (bugetare)?
Din experiența noastră o organizație devine pregătită de a implementa un proiect de augmentare a datelor și proceselor folosind inteligență artificială atunci:
- Când există deja o experiență de 2-3 ani a echipei cu digitalizarea proceselor și documentelor principale necesare activității.
- Când numărul de elemente de stoc pe care le gestionează depășește 5-10.000 de SKU
- Când are capacitatea de planificare și de bugetare pentru proiecte IT de minim 6 luni, cu 5-10 experți implicați.
- Când are capacitatea de a accesa surse de finanțare europene,
- Când sarcinile manuale repetitive devin un factor limitativ pentru creșterea cifrei de afaceri
Dacă măcar două din aceste condiții sunt îndeplinite, e un moment bun pentru a planifica integrarea soluțiilor de augmentare și inteligență artificială în organizația ta.
5. Care sunt bugetele estimative pe care ar trebui să le pregătească o companie de producție care ar opta pentru soluția Knosis.AI?
Pentru implementare automatizărilor necesare unui departament pentru un punct-de-lucru, din experiența noastră, costului analizei, al configurării și al implementării începe de la 45.000 EUR pentru un caz de complexitate medie.
Costurile de implementare pot fi reduse prin achiziționarea licențelor Knosis Hub AI sau Knosis Exchange, care reprezintă bibliotecile de componente de inteligență artificială și automatizare pentru recunoaștere vizuală a obiectelor din fotografii de pe teren, interpretarea șabloanelor din contracte și documente juridice, urmărirea automată a fluxurilor video sau căutarea în biblioteci mari de documente.
Vrei să primești mai multe informații sau acces la un demo pentru soluția Knosis.AI? Completează formularul de mai jos sau trimite solicitarea ta pe adresa [email protected]