Când are o companie de producție nevoie de soluții de inteligență artificială?

10 May 2022

Un interviu cu Bogdan Bocșe, Managing Partner Knosis.AI.

Când are o companie de producție nevoie de soluții de inteligență artificială?
  1.       Cum se aplică soluțiile și conceptele de inteligență artificială în contextul companiilor de producție din România?

Inteligența artificială reprezintă un mod în care soluțiile automate învață și absorb reguli noi din mediul de lucru și din datele de lucru (fotografii, documente), fără a mai fi intervenția unui programator pentru schimbarea manuală a codului.

În mod particular, în zona de producție și logistică soluția Knosis Hub AI de gestionare a proceselor cu inteligență artificială poate eficientiza următoarele spețe:
- controlul tehnic al calității prin inspectie vizuală asistata de calculator (accesibil inclusiv pe telefon mobil sau folosind camere de supraveghere fixe)
- recunoaștere automată a instrumentelor inscriptionate (cu text, cod de bare, cod QR) si neinscriptionate (după aspectul vizual), pentru mai multă autonomie pe teren a personalului tehnic
- localizarea si identificarea mărfurilor în depozit
- recunoaștere, extragere si aplicare automată de șabloane pe documentele de lucru indicate (foi de parcurs, ordine de lucru, modele de contracte)
- eficientizarea căutării în fișe tehnice și în documentație pentru agenții de pe teren, inclusiv prin căutare după fotografii, diagrame și schițe capturate cu camera foto a smartphone-urilor personalului din teren

  1. Care sunt top 3 beneficii pe care le aduce soluția Knosis.AI fabricilor și unităților de producție?

Spre deosebire de soluțiile de inteligență artificială existente în cloud, ansamblul Knosis Hub AI poate rula în mod autonom sau hibrid atât pe infrastructură locală a clientului, cât și folosind dicționarele și cuvintele cheie definite de echipa clientului pentru a învăța progresiv reguli noi, fără a mai necesita prezența unui programator.

În plus, cu Knosis.AI devine posibilă re-antrenarea și recalibrarea metodelor consacrate ale inteligenței artificiale, cum ar fi recunoașterea vizuală a obiectelor și recunoașterea simbolurilor, pe spețele, fotografiile, schițele și documentele indicate de client.
De asemenea, Knosis.AI Exchange oferă și servicii de procurare și de etichetare a datelor de referință necesare automatizării și augmentării proceselor cu inteligență artificială, inclusiv dicționare, memorii de traducere sau informații strânse din surse publice de pe Internet (scraping, crawling), atât pe site-uri ale instituțiilor publice, cât și pe site-urile competitorilor.

3.       Care sunt subdomeniile industriei de producție în care Knosis.AI poate aduce beneficii majore și o utilitate pe măsură?
Knosis.AI eficientizează acele situații în care îndemânarea umană de pe teren trebuie să se îmbine cu anvergura și complexitatea datelor din banca de date, de la centru. Folosind metode noi de vedere computerizată (computer vision) și procesarea limbajului natural (natural language processing), soluția noastră permite căutarea elementelor vizibilelor doar prin fotografiere, nemaifiind necesară tastarea. În plus, metodele noastre de augmentare permit marcarea automat a cazurilor limită (conținut incomplet sau ilizibil) și a anomaliilor, pentru a solicita ulterior impresiile mai multor experți umani pentru definirea unor reguli noi de gestionare.

4.       Când are o companie de producție nevoie de soluții de inteligență artificială? Cât de matură trebuie să fie o companie pentru a avea capacitatea de înțelegere a nevoii, dar și de susținere financiară a achiziției (bugetare)?

Din experiența noastră o organizație devine pregătită de a implementa un proiect de augmentare a datelor și proceselor folosind inteligență artificială atunci:

Dacă măcar două din aceste condiții sunt îndeplinite, e un moment bun pentru a planifica integrarea soluțiilor de augmentare și inteligență artificială în organizația ta.

5.       Care sunt bugetele estimative pe care ar trebui să le pregătească o companie de producție care ar opta pentru soluția Knosis.AI?

Pentru implementare automatizărilor necesare unui departament pentru un punct-de-lucru, din experiența noastră, costului analizei, al configurării și al implementării începe de la 45.000 EUR pentru un caz de complexitate medie.

Costurile de implementare pot fi reduse prin achiziționarea licențelor Knosis Hub AI sau Knosis Exchange, care reprezintă bibliotecile de componente de inteligență artificială și automatizare pentru recunoaștere vizuală a obiectelor din fotografii de pe teren, interpretarea șabloanelor din contracte și documente juridice, urmărirea automată a fluxurilor video sau căutarea în biblioteci mari de documente.

Vrei să primești mai multe informații sau acces la un demo pentru soluția Knosis.AI? Completează formularul de mai jos sau trimite solicitarea ta pe adresa [email protected] 

Ce este KNOSIS.AI?  

Knosis este un startup de AI fondat în 2019, ce oferă un HUB pentru AI pentru:

➡️ Date noi - de cumpărat sau închiriat pentru evaluarea și antrenarea modelelor de AI

➡️ Modele de AI - deja antrenate ce pot fi publicate, cumpărate și rulate direct din HUB

➡️ Experți - pentru augmentarea datelor sensibile


➡️ Harta de AI - pentru comparerea calitatii modelului de AI în raport cu piața Augmentare - pentru date în orice format (imagini, text, video, audio etc)

➡️ Antrenare - pentru modelele de AI în regim de cloud sau descentralizat

➡️ Vizualizare - pentru modele într-o formă utilă dar și plăcută

➡️ Management de date - cu asigurarea accesului controlat cu securitate ridicată

 

Așadar, KNOSIS.AI este un marketplace dedicat Inteligenței Artificiale, unde se întâlnesc atenția și cunoștințele umane 🧠 cu algoritmii de Machine Learning 💻 pentru a crea Inteligența Hibridă, capabilă să:  

➡️ de/codeze 

➡️ clasifice  

➡️ proceseze  

✅ tipare vizuale 

✅ textuale din imagini prin tehnologia computer vision, și

- în curând -

✅ modele multi-lingvistice

✅ limbaj natural. 

Care este misiunea KNOSIS? 

KNOSIS.AI își propune să devină un DICȚIONAR UNIVERSAL de CONCEPTE din care OAMENII și MAȘINILE pot învăța, într-o simbioză adaptativă. 

Noi credem că inteligența artificială și sintetică se bazează pe doi piloni: învățarea hibridă (HL) și soluționarea hibridă (HS). Ambele concepte fac parte din domeniul Artificial Collaborative Intelligence (ACI), care ajută omul și mașina să alterneze controlul asupra unui proces, îmbunătățind indicii de calitate (acuratețe, precizie, eficiență și robustețe).

Obiectivul nostru principal este învățarea AI-ului de către oameni și a oamenilor de către AI.

Pe măsură ce diferența dintre oameni și mașini devine mai neclară, remunerația financiară nu mai este singura cerință a lucrătorilor moderni. Ei așteaptă ca competențele pe care le dezvoltă să aibă o valoare pe termen lung. Acesta este motivul pentru care Knosis folosește o tehnologie în curs de patentare pentru a îmbina cele doua fluxuri de învățare. Astfel, oamenii vor ajuta AI-ul să învețe în același timp în care AI-ul va ajuta oamenii să-și dezvolte competențe de automatizare, scripting și expresii regulate într-un mediu user- friendly.

Care este filozofia KNOSIS?

Chintesența filozofiei noastre este că unind inteligența mașinilor cu cea a omului vom crea calea care va transforma toate industriile. Credem într-o lume în care diferențele de acces la informație a oamenilor tind spre zero.

 

Ce tehnologii pune la dispoziție KNOSIS? 

Knosis pune la dispoziție o serie întreagă soluțiile IT, custom și ready-to-use, folosind tehnologii precum: 

✅  Computer Vision & Machine Learning, care stau la baza soluțiilor de Inteligență Artificială și permit computer-ului să învețe neasistat în baza unor patern-uri de imagini/date introduse inițial de om 

✅  Smart OCR - Smart Optical Character Recognition - permite recunoașterea, digitalizarea și procesarea imaginilor, documentelor text și PDF 

✅  IoT - Internet of Things - soluții software custom, integrând senzori și algoritmi AI și Machine Learning care monitorizează, analizează, raportează și acționează în timp real. 

De ce să folosești KNOSIS? 

Deoarece Knosis redesenează modul în care funcționează business-urile, simplificând procesele și lăsând timp oamenilor să fie creativi și să vină cu soluții inovatoare, într-o simbioză perfectă om-computer. 

Cum funcționează KNOSIS? 

Echipa KNOSIS, formată din oameni și algoritmi de Machine Learning, se ocupă de procurarea, etichetarea și evaluarea seturilor de date pentru a obține analize de înaltă precizie.  

KNOSIS învăță algoritmii de Inteligență Artificială să re/cunoască și să coreleze informații cu seturi de date complexe și permite scanarea, digitalizarea și procesarea documentelor/imaginilor. 

Cui se adresează KNOSIS?  

Platforma KNOSIS este dedicată atât business-urilor, ONG-urilor, instituțiilor, cât și persoanelor fizice care doresc să digitalizeze, să proceseze sau să clasifice volume mari de informații, fără a folosi limbaje complicate de programare. 

Ce alte soluții oferă KNOSIS? 

În plus, prin inițiativele partenerilor săi, KNOSIS ajută business-urile să avanseze rapid în epoca digitală, oferind servicii de dezvoltare IT custom sau aplicații ready-to-use, astfel: 

✅ DeepVISS - Deep Vision Interoperability Specification Standard - este o colecție open-source de resurse care asigură soluții uniformizate și inter-operabile de computer vision și machine learning care pot fi integrate în orice tip de organizație.  

✅ ENVISAGE.AI oferă soluția de videoconferință peer2peer end-2-end encrypted, care permite efectuarea de videoconferințe integrând AI, cu logare biometrică, securizată.

ENVISAGE.AI oferă posibilitatea: scanării și digitalizării documentelor prin fotografierea cu camera device-urilor conectate în apel, obținerea unui raport disponibil doar pentru participanți despre conținutul apelului, precum și anonimizarea identității participanților prin aplicarea unei măști digitale. 

Cum încerci KNOSIS? 

Accesezi https://try.knosis.ai/ și îți creezi cont Trial.

Start making epic things! 

KNOSIS. Machine Learning datasets. Curated by humans. 

 

 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Economisește timp și resurse financiare cu un program salarii performant

Pentru a avea parte de o companie organizată, optimizarea proceselor administrative cu un program salarii, o aplicatie pontaj angajati sau alte tipuri de soluții software este importantă. Între operațiunile de HR importante se regăsește...

Citește articolul
Softlead

7 criterii pentru verificarea satisfacției post implementare a unei aplicații software de tip ERP

Cunoscute ca fiind unele dintre cele mai complexe soluții software dedicate creșterii eficienței și productivității în companii, implementarea aplicațiilor de tip ERP (Enterprise Resource Planning) trebuie să aducă un plus de...

Citește articolul