Aplicațiile software RPA: Ce sunt și cum influențează creșterea pieței?

06 septembrie 2021

Conform unei analize marca Forrester Research, se preconizează că sectorul RPA (Robotic Process Automation) va ajunge la aproximativ 3 miliarde de dolari în acest an. Peste 200 de furnizori, inclusiv giganți precum Microsoft, concurează pentru companii ce sunt în căutarea instrumentelor menite să eficientizeze fluxurile de lucru digitale.

Aplicațiile software RPA: Ce sunt și cum influențează creșterea pieței?

Încurajate parțial de contextul pandemic, companiile au accelerat migrarea spre automatizarea proceselor manuale ce consumă mult timp, atât în ​​back office, cât și în domenii orientate spre exterior, cum ar fi vânzările și gestionarea relațiilor cu clienții. Gartner susține, de asemenea, gradul de expansiune a sectorului.

Într-un raport din 13 August despre starea pieței, Craig Le Clair, vicepreședinte și Analist Principal Forrester, a declarat că inteligența artificială (AI) și roboții, pentru companiile medii și mari, vor reprezenta o parte crucială a viitorului RPA, mai ales spre o operare complet digitală. Se estimează că în aproximativ 5 ani, toți angajații vor avea un asistent digital sau un bot, care va fi mai inteligent decât roboții RPA de astăzi, deoarece va dispune de tehnologii AI avansate.

“Roboții RPA reprezintă, în adevăratul sens al cuvântului, automatizarea inteligentă. Aceștia sunt direcționați prin învățarea automată și inteligența conversațională. Automatizarea inteligentă este cea mai mare umbrelă care include nu doar RPA, ci și automatizarea tradițională a fluxului de lucru sau BPM (Business Process Management) și chatbots, învățarea automată și analiza textului pentru extragerea documentelor.” a spus Craig Le Clair.

Cum contribuie roboții software inteligenți, bazați pe tehnologia RPA, la dezvoltarea companiilor?

Ideea principală pe care soluțiile software RPA le susțin constă în eficientizarea proceselor realizate. La nivel tehnic, aplicațiile interacționează cu alte sisteme, folosesc informațiile căpătate pentru a lua decizii și pentru a determina acțiuni. Cu cât compania tinde spre o dezvoltare mai rapidă, aplicațiile de acest tip sunt indispensabile pentru a beneficia de un workflow și o fluidizare a sarcinilor ce nu necesită neapărat intervenție umană.

Iată care sunt principalele funcționalități ale unei soluții de tip Robotic Process Automation (RPA):

  • Securitate și control al sursei
  • Sistem analitic și depanare
  • Opțiune de găzduire și implementare
  • Sistem de gestionarea a excepțiilor
  • Dezvoltarea automatizărilor și gestionarea scripturilor
  • Integrare perfectă cu diverse platforme printr-un panou de control
  • Recunoașterea optică a caracterelor (OCR)
  • Inteligență acționabilă și învățare automată

Soluția UiPath reprezintă aplicația software RPA care, pe scurt, asigură un avantaj competitiv, îmbunătățind acuratețea și viteza operațiilor în timp ce direcționează costurile radical în scădere. UiPath se mulează pe orice aplicație software, fie desktop sau web based și poate rula atât în prezența umană, cât și fără supraveghere. Aplicația este destinată companiilor cu o activitate de rutină destul de mare, având scopul de a reduce intervenția umană, garantând că orice proces implementat va fi neegalat.

În ceea ce privește valoarea și expansiunea pieței, Craig Le Clair afirmă:

Companiile sunt cu adevărat reținuțe de durerea pe care instrumentele RPA o atenuează. Datoria tehnică este o barieră imensă în calea transformării. Arhitectura de care dispunde o astfel de aplicație este exact arhitectura de care aveți nevoie pentru a eficientiza workflow-ul. Există o mulțime de automatizări de făcut și pandemia a făcut cu siguranță întreaga piață mai valoroasă. Mulți solicită de ceva timp reducerea valorii în comunitatea noastră, dar creșterea pieței este datorată și lipsei de personal calificat în acest sector. Sunt încă destul de optimist.

Citește și:  Care sunt activitățile de business în care companiile pot integra instrumentele RPA?

Aplicațiile software RPA (Robotic Process Automation) sunt folosite de către companiile sau departamentele care gestionează activități repetitive, efectuate prin intervenție umană. Pentru eficientizarea sau extragerea datelor de intrare-ieșire, emiterea facturilor, dar și pentru multe alte activități, roboții RPA fiind o soluție accesibilă companiilor medii și mari.

Pentru o ofertă completă în automatizarea proceselor de lucru interne, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Robotic Process Automation (UiPath)   Noi va putem automatiza procesele cu ajutorul unor roboti, care sa preia task-uri repetitive ale angajatilor. Astfel, avand mai mult timp liber, acestia se pot concentra pe mun

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Atos și OneWeb fac posibilă producția în masă a sateliților, o premieră la nivel global

Atos, lider global în transformare digitală, a sprijinit compania de comunicații OneWeb în lansarea cu succes a șase sateliți, eveniment ce a avut loc pe 27 februarie anul curent. Atos a furnizat toate echipamentele de Assembly, Integration and Testing (AIT), contribuind astfel în premieră la producția în masă de sateliți....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum poți scădea costurile recurente prin scanarea documentelor?

Eficientizarea costurilor prin eliminarea printării documentelor devine o prioritate regăsită în tot mai multe companii sau departamente.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Microsoft anunță noi funcționalități în suita Dynamics 365, inclusiv adăugarea tehnologiei AI

Microsoft aduce noi tehnologii și funcționalități în cadrul portofoliului de aplicații de tip CRM și ERP, așa cum au anunțat oficialii companiei în cursul zilei de astăzi.

Citește articolul arrow_forward