5 activități de business în care companiile pot integra RPA

26 aprilie 2021

Conform CGI, companiile care au ales să implementeze tehnologii de automatizare de tip RPA au scăzut costurile operaționale cu până la 50%, reușind, în același timp, să crească în mod semnificativ productivitatea angajaților.  

5 activități de business în care companiile pot integra RPA

Tehnologiile de tip RPA (Robotic Process Automation) sunt folosite de către companiile sau departamentele care gestionează activități repetitive, efectuate prin intervenție umană. Pentru eficientizarea sau extragerea datelor de intrare-ieșire, emiterea facturilor, dar și pentru multe alte activități, roboții RPA sunt o soluție accesibilă companiilor medii și mari.

Conform previziunilor Gartner, încasările din implementări software de tip RPA vor atinge 1.89 miliarde de dolari în 2021, cu o creștere de 19.5% față de anul anterior.

Conform datelor Uipath, pentru cele mai multe dintre companiile care au ales implementarea soluțiilor de tip RPA, rezultatele au însemnat scăderea cu 60% a costurilor, creșterea cu 80% a productivității, îmbunătățirea performanțelor și a acurateții datelor cu 100%. De asemenea, procesele organizaționale au înregistrat o dinamică de creșterea timpului de execuție de 32 de ori în contextul efectuării lor în regim automat, comparativ cu varianta anterioară, în care companiile le gestionau manual, cu ajutorul resurselor umane interne.

Top 5 tipuri de activități de business în care companiile pot folosi cu succes tehnologiile RPA:

 1. Activități recurente
 2. Activități dedicate fluxurilor comerciale
 • Vânzări
 • Managementul interacțiunii cu partenerii și clienții
 1. Activități de mentenanță și de support
 • În tehnologie
 • În domeniul financiar
 • În Resurse Umane
 • În operațiuni
 • În achiziții
 1. Activități specifice unei anumite industrii
 • Bancar
 • Asigurări
 • Telecom
 • Retail
 • Manufactură (producție)
 • Medical
 • Servicii publice (administrație publică
 1. Tehnologii RPA care pot fi folosite în scop organizațional, cum ar fi asistenții digitali.

Cum pot alege companiile vendorul RPA potrivit?

 • Instrumentele RPA programabile. Sunt cele mai frecvente și au la bază înțelegerea fluxurilor de lucru din cadrul unei companii sau a unui departament de către echipa de programatori, care va seta, mai departe, funcțiile bot-ului RPA.
 • Instrumentele care nu necesită programare.

Pentru a alege vendorul potrivit de tehnologii RPA, companiile trebuie să analizeze și să compare criterii definitorii, cum ar fi costul total de ownership (cost inițial de implementare, costul licențelor, costuri de mentenanță), accesibilitatea, securitatea, funcționalități ce urmează a fi dezvoltate ulterior, integrări cu anumite aplicații specifice, precum și experiența vendorului în implementări RPA.

Tehnologiile RPA trebuie să fie privite ca platforme enterprise

Accesul facil la tehnologiile RPA și promisiunea de eficientizare pe care acestea le fac o dată cu implementarea în organizații duce, de multe ori, la tentația de a omite anumite etape de producție și post-producție. Pentru a asigura o bună guvernare a automatizării, companiile trebuie să urmeze pașii necesari implementării conform specificului companiei, industriei din care aceasta face parte, obiectivelor, capacității de creștere și dezvoltare.

Pentru o ofertă completă în automatizarea proceselor de lucru interne, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

12 ani de Codecamp și timpul pentru o schimbare

După 12 ani de existență, Codecamp, una dintre cele mai mari conferințe IT din țară, pornită la Iași, își lansează noua identitate. Aceeași oameni dedicați, urmând aceleași principii care au făcut din Codecamp un nume de referință în lumea IT, vă așteaptă din acest an cu un nou look. Noua identitate a fost realizată de către Namogo, una dintre cele mai creati...

Citește tot arrow_forward

SonicWall: La început de an, infractorii informatici caută noi tipuri de atacuri. Trebuie să fim vigilenți în lunile următoare

Infractorii informatici nu au vacanță. Noi variante de malware au fost identificate în cursul lunii ianuarie de către echipa companiei de securitate IT SonicWall.

Citește tot arrow_forward

Studiu Instant Factoring: Companiile cu cifra de afaceri sub 50.000 euro au fost cele mai profitabile microîntreprinderi în 2018

Companiile cu cifra de afaceri sub 50.000 euro au înregistrat cea mai bună profitabilitate la nivelul sectorului microîntreprinderilor în 2018[1], cu o marjă brută de 32% și cea netă de 30,4%. Deși per ansamblu profitul net al sectorului a scăzut cu 5% comparativ cu anul precedent, evoluția din ultimii 10 ani este pozitivă, acestea îmbunătățindu-și constant mar...

Citește tot arrow_forward