5 activități de business în care companiile pot integra RPA

26 Apr 2021

Conform CGI, companiile care au ales să implementeze tehnologii de automatizare de tip RPA au scăzut costurile operaționale cu până la 50%, reușind, în același timp, să crească în mod semnificativ productivitatea angajaților.  

5 activități de business în care companiile pot integra RPA

Tehnologiile de tip RPA (Robotic Process Automation) sunt folosite de către companiile sau departamentele care gestionează activități repetitive, efectuate prin intervenție umană. Pentru eficientizarea sau extragerea datelor de intrare-ieșire, emiterea facturilor, dar și pentru multe alte activități, roboții RPA sunt o soluție accesibilă companiilor medii și mari.

Conform previziunilor Gartner, încasările din implementări software de tip RPA vor atinge 1.89 miliarde de dolari în 2021, cu o creștere de 19.5% față de anul anterior.

Conform datelor Uipath, pentru cele mai multe dintre companiile care au ales implementarea soluțiilor de tip RPA, rezultatele au însemnat scăderea cu 60% a costurilor, creșterea cu 80% a productivității, îmbunătățirea performanțelor și a acurateții datelor cu 100%. De asemenea, procesele organizaționale au înregistrat o dinamică de creșterea timpului de execuție de 32 de ori în contextul efectuării lor în regim automat, comparativ cu varianta anterioară, în care companiile le gestionau manual, cu ajutorul resurselor umane interne.

Top 5 tipuri de activități de business în care companiile pot folosi cu succes tehnologiile RPA:

  1. Activități recurente
  2. Activități dedicate fluxurilor comerciale
  1. Activități de mentenanță și de support
  1. Activități specifice unei anumite industrii
  1. Tehnologii RPA care pot fi folosite în scop organizațional, cum ar fi asistenții digitali.

Cum pot alege companiile vendorul RPA potrivit?

Pentru a alege vendorul potrivit de tehnologii RPA, companiile trebuie să analizeze și să compare criterii definitorii, cum ar fi costul total de ownership (cost inițial de implementare, costul licențelor, costuri de mentenanță), accesibilitatea, securitatea, funcționalități ce urmează a fi dezvoltate ulterior, integrări cu anumite aplicații specifice, precum și experiența vendorului în implementări RPA.

Tehnologiile RPA trebuie să fie privite ca platforme enterprise

Accesul facil la tehnologiile RPA și promisiunea de eficientizare pe care acestea le fac o dată cu implementarea în organizații duce, de multe ori, la tentația de a omite anumite etape de producție și post-producție. Pentru a asigura o bună guvernare a automatizării, companiile trebuie să urmeze pașii necesari implementării conform specificului companiei, industriei din care aceasta face parte, obiectivelor, capacității de creștere și dezvoltare.

Pentru o ofertă completă în automatizarea proceselor de lucru interne, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul