Softlead: Cererea de aplicații software dedicate fabricilor a explodat în luna august

02 septembrie 2021

Companiile de producție au indicat în lunile de vară un interes crescut pentru digitalizare, aplicațiile software de profil fiind în topul cererilor de oferte prin platforma Softlead.

Softlead: Cererea de aplicații software dedicate fabricilor a explodat în luna august

Astfel, în luna august, 29.4% dintre lead-urile generate prin Softlead.ro au reprezentat cereri de soluții IT care să eficientizeze fluxurile de lucru, eficiența și productivitatea în fabricile din România. Comparativ cu oricare dintre lunile anului 2021, cererea pentru aceste tipuri de aplicații software este semnificativ mai mare.

Care sunt funcționalitățile-cheie de care au nevoie fabricile și companiile de producție din România?

Pornind de la obiectivele specifice industriei, companiile de producție au nevoie, în primul rând, de soluții software integrate, care să asigure o abordare și o viziune completă asupra proceselor operaționale, costurilor, fluxurilor de lucru și managementului resurselor existente. Predictibilitatea, nevoia de a accesa date și de a le putea folosi pentru dezvoltarea companiilor depind, în cazul companiilor medii și mari de aplicații software potrivite.

70% dintre companiile de producție care au solicitat o aplicație software dedicată prin platforma Softlead.ro în luna august nu aveau o soluție IT care să asigure întregul flux intern.

Cele mai importante funcționalități pe care o astfel de aplicație software trebuie să le ofere sunt date de: managementul stocurilor, clienților, comenzilor, module de planificare, gestiunea fluxurilor de producție.

Pentru soluțiile software personalizate industriei de producție, clienții Softlead au solicitat oferte pentru un număr mediu de 20 de utilizatori care să folosească în mod activ aplicațiile.

Care este profilul companiilor de producție ce au decis să demareze digitalizarea?

Cererile de ofertă pentru aplicații software dedicate fabricilor au venit în platforma Softlead.ro din partea segmentului organizațional C Level (administratori, directori generali, CEO), ce conduc companii cu o medie a cifrei de afaceri de 3 milioane de lei.

De ce aleg companiile de producție să investească în aplicații software?

Conform datelor publicate de platforma Incloudsolutions.co.uk, în doar 2 ani de la implementarea unei soluții software, companiile de producție au identificat o creștere cu 13% a productivității și cu 9% a profitului. Accesul la volume de date necunoscute până la momentul achiziționării și utilizării aceleiași aplicații a însemnat pentru aceleași companii de producție o creștere cu 10% a timpului alocat deciziilor. 

Deși în luna august segmentul producției este cel care a manifestat un interes crescut pentru digitalizare, există și alte industrii care au în plan achiziții software. Printre acestea, se află cabinetele medicale, clinici și spitale, Horeca, Retail, companiile de servicii, de construcții sau industria transporturilor.

Cum poate ajuta Softlead companiile de producție?

Softlead este singurul marketplace din România, ce ajută companiile să aleagă soluția software potrivită nevoii și obiectivelor de business. Cu acces la peste 500 de aplicații și servicii IT, furnizate de peste 300 de companii românești, companiile pot solicita acces la demo-uri, la oferte multiple (pe care le pot compara ulterior) și la studii de caz, articole de profil și informații cu privire la piața software și la oportunitățile de digitalizare. Cele mai recente solicitări de oferte pentru aplicații software pot fi vizualizate aici.

De asemenea, prin Softlead BIZ, un instrument online, companiile pot testa în doar câteva minute, gradul de digitalizare al companiei lor, primind pe e-mail un raport personalizat.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward