Aplicațiile software de tip eLearning, Video conferință și educaționale, în topul solicitărilor din ultima săptămână

19 martie 2020

Primul efect al pandemiei provocate de noul coronavirus în rândul companiilor din România resimțit de Softlead, singura platformă de tip marketplace din România, este acela al digitalizării segmentelor aflate la baza piramidelor organizaționale.

Aplicațiile software de tip eLearning, Video conferință și educaționale, în topul solicitărilor din ultima săptămână

În această perioadă, cele mai importante zone ce necesită un efort de eficientizare sunt cele ale comunicării și interacțiunii în cadrul companiilor, adaptate fiecărei structuri de organizare în parte.

Prin canalele de colectare de lead-uri din cadrul Softlead, cele mai multe cerințe de aplicații software au fost înregistrate de soluțiile de eLearning și de cele dedicate video conferințelor.

“Învățarea și comunicarea la distanță aduc în prim plan noi abordări ale organizării companiilor, din momentul în care acestea au decis să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Zoom, Microsoft Teams și Skype au devenit canalele tot mai utilizate și în România, ambele platforme oferind soluții de screen-sharing și de conversare în timp real, alături de posibilitatea de a distribui colegilor din conferință fotografii, link-uri web sau documente. Sunt, însă, multe companii care solicită aplicații software românești, dezvoltate sau implementate de companii din România, ce oferă servicii de support și mentenanță local”, Alexandra Roată, Managing Partner Softlead.

De asemenea, aplicațiile software educaționale se află în topul lead-urilor primite pe Softlead, acestea fiind un instrument extrem de util pentru școlile, grădinițele sau after-shool-urile care vor să ofere în continuare beneficii la distanță copiilor, fiind în același timp preferate și de părinții care lucrează de acasă și vor să le ofere celor mici o ocupație recreativă și educațională.

Cu siguranță, aceste segmente vor crește exponential în următoarea perioadă, atât prin aplicații precum cele enumerate, cât și prin soluții complementare, ce vor susține economia și modelele de business ale unor companii ce nu pot active offline (exemplu: companii de Evenimente).

Topul aplicațiilor software solicitate în această perioadă este continuat de soluțiile de HelpDesk (creare de tickete, cu rol în managementul serviciilor de support, de gestionare a activității administrative), precum și cele destinate managementul resurselor umane.

În ultimii 5 ani, s-a înregistrat o creștere cu 44% a apetitului pentru lucrul la distanță, în afara birourilor din companii. Doar în Statele Unite ale Americii, astăzi lucrează prin canale de comunicare la distanță 4.7 milioane de oameni, aspect ce a contribuit masiv la deschiderea companiilor pentru flexibilitate. Astfel, conform unui raport Logitech, anul 2020 se afla deja într-o curbă ascendentă a apetitului pentru soluții software dedicate comunicării la distanță.

 Mai multe detalii despre soluțiile de comunicare, aici.

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Află mai multe
Aplicații software recomandate

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de spe...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward