În această perioadă, cele mai importante zone ce necesită un efort de eficientizare sunt cele ale comunicării și interacțiunii în cadrul companiilor, adaptate fiecărei structuri de organizare în parte.
Prin canalele de colectare de lead-uri din cadrul Softlead, cele mai multe cerințe de aplicații software au fost înregistrate de soluțiile de eLearning și de cele dedicate video conferințelor.
“Învățarea și comunicarea la distanță aduc în prim plan noi abordări ale organizării companiilor, din momentul în care acestea au decis să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Zoom, Microsoft Teams și Skype au devenit canalele tot mai utilizate și în România, ambele platforme oferind soluții de screen-sharing și de conversare în timp real, alături de posibilitatea de a distribui colegilor din conferință fotografii, link-uri web sau documente. Sunt, însă, multe companii care solicită aplicații software românești, dezvoltate sau implementate de companii din România, ce oferă servicii de support și mentenanță local”, Alexandra Roată, Managing Partner Softlead.
De asemenea, aplicațiile software educaționale se află în topul lead-urilor primite pe Softlead, acestea fiind un instrument extrem de util pentru școlile, grădinițele sau after-shool-urile care vor să ofere în continuare beneficii la distanță copiilor, fiind în același timp preferate și de părinții care lucrează de acasă și vor să le ofere celor mici o ocupație recreativă și educațională.
Cu siguranță, aceste segmente vor crește exponential în următoarea perioadă, atât prin aplicații precum cele enumerate, cât și prin soluții complementare, ce vor susține economia și modelele de business ale unor companii ce nu pot active offline (exemplu: companii de Evenimente).
Topul aplicațiilor software solicitate în această perioadă este continuat de soluțiile de HelpDesk (creare de tickete, cu rol în managementul serviciilor de support, de gestionare a activității administrative), precum și cele destinate managementul resurselor umane.
În ultimii 5 ani, s-a înregistrat o creștere cu 44% a apetitului pentru lucrul la distanță, în afara birourilor din companii. Doar în Statele Unite ale Americii, astăzi lucrează prin canale de comunicare la distanță 4.7 milioane de oameni, aspect ce a contribuit masiv la deschiderea companiilor pentru flexibilitate. Astfel, conform unui raport Logitech, anul 2020 se afla deja într-o curbă ascendentă a apetitului pentru soluții software dedicate comunicării la distanță.
Mai multe detalii despre soluțiile de comunicare, aici.