Cum să susții creșterea rapidă a companiei tale cu ajutorul aplicațiilor software potrivite?

21 mai 2024 21 mai 2024

Conform unui studiu publicat recent de compania de consultanță McKinsey, accelerarea ritmului de creștere a companiilor și depășirea cu succes a contextelor volatile sunt principalele provocări pe care le au liderii organizațiilor mari. La baza rezolvării celor mai multe dintre problemele actuale se află, însă, tehnologia, mai exact aplicațiile software de tip enterprise, gândite pentru a susține dezvoltarea și expansiunea prin implementarea soluțiilor scalabile.

Cum să susții creșterea rapidă a companiei tale cu ajutorul aplicațiilor software potrivite?

În cele mai multe dintre situații, aceste aplicații software sunt gândite special pentru a răspunde nevoilor și obiectivelor de business ale companiilor care au volume mari de documente sau fluxuri de activități complexe, cum ar fi cele din domeniile comerț, producție, bancar/financiar, construcții, sănătate sau asigurări.

Care sunt principalele provocări pe care le pot rezolva aplicațiile software în cazul companiilor mari?

  • Managementul eficient al volumelor mari de clienți
  • Managementul documentelor (creare, export, aprobări interne, asigurarea fluxului de documente între departamente, gestionarea datelor în funcție de anumite criterii stabilite, arhivare inteligentă, căutarea informațiilor-cheie în text, automatizarea introducerii datelor – OCR)
  • Gestionarea eficientă a fluxurilor de procese conform regulilor interne sau cerințelor legale/de conformitate
  • Modelarea proceselor organizaționale în funcție de specificul industriei, mărimea companiei și obiectivele de business
  • Eficientizarea ciclului de achiziții (Aprobarea achizițiilor, gestionarea bugetelor, managementul documentelor specifice: exemplu: contracte, facturare – inclusiv integrarea cu eFactura)
  • Eficientizarea modului în care sunt normate sau respectate reglementări stricte din industrii expuse, cum ar fi construcțiile, domeniul financiar, sănătatea, asigurările
  • Gestionarea fluxurilor de aprovizionare extinse
  • Gestionarea fluxurilor de recrutare (onboarding, offboarding, training, managementul performanței angajaților, gestionarea organigramei)
  • Managementul lanțurilor de distribuție
  • Raportare și acces în timp real la date (evoluția parametrilor urmăriți, progresul fiecărui proces, imediat ce acestea sunt introduse).

Care sunt soluțiile software potrivite pentru companiile care au în plan accelerarea creșterii?

Digitalizarea unei companii aflată în plin proces de creștere înseamnă mai mult decât implementarea unei soluții software. Este nevoie de un furnizor IT care să înțeleagă nevoile de business (prin modelare de procese, consultanță și experiență anterioară dovedită) și de soluții software simple și eficiente, în același timp. O astfel de companie este Matricia, care se diferențiază în piața din România prin portofoliul de clienți enterprise din care fac parte branduri precum Regina Maria, Metro, Carrefour, HelpNet, Curtea de Conturi a României, Intesa San Paolo, FirstBank, CEC Bank, Groupama, dar și multe altele.

Soluția software propusă de Matricia este Laserfiche, fiind recunoscută la nivel interanațional ca o platformă dedicată managementului documentelor și automatizării proceselor, fiind utilizată cu succes de peste 30.000 de clienți.

Abordarea propusă de Matricia este una integrată, oferindu-le clienților acces la o suită completă de servicii și la instrumentele tehnice corespunzătoare nevoii lor de digitalizare. Acesta este și motivul pentru care soluția este descrisă de utilizatori ca fiind o aplicație software intuitivă, prietenoasă și care beneficiază de o infrastructură de configurare extrem de eficientă, de tip point & click.

Laserfiche îndeplinește, astfel, toate criteriile pe care le poate avea o companie care se află în plin proces de identificare a unei soluții software de Document Management, de Business Process Automation sau de RPA (Robotic Process Automation).

Când ar trebui o companie să se preocupe de automatizarea proceselor de business?

Creșterea complexității proceselor de business și dezvoltarea accelerată a unei companii pot fi doi indicatori-cheie în favoarea deciziei de a investi într-o aplicație software completă, care să susțină performanțele organizației. Totuși, pentru a fi mai facil de stabilit care este etapa în care este esențială implementarea unei astfel de soluții, iată 3 indicatori importanți:

  • Compania are peste 50 de angajați și operează activități din domenii precum:  comerț, producție, bancar/financiar, construcții, sănătate sau asigurări.
  • Compania operează câteva mii de documente lunar
  • Compania își dorește să eficientizeze timpii de operare (exemplu: cu ajutorul soluției Laserfiche, unul dintre cei mai mari retaileri din România a reușit să reducă timpul de identificare a unui certificat de conformitate a produselor de la o oră la 30 de secunde).

Cum pot companiile să crească eficiența și productivitatea cu ajutorul soluției software Laserfiche (implementată de Matricia)?

  • Prin creșterea transparenței interne și anularea birocrației organizaționale
  • Prin deblocarea obstacolelor din procesul de achiziție (unul dintre mai mari lanțuri de clinici medicale din România a reușit să eficientizeze fluxul de achiziții în doar 6 luni, după ce clientul încercase timp de 3 ani soluții software anevioase și greoaie)
  • Prin uniformizarea și normarea fluxurilor de management al documentelor esențiale (certificate de conformitate, contracte etc.)
  • Prin acces la date și statistici care să ajute echipele de management să ia decizii optime, bazate pe cifre concrete, în timp real.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]

 

De 13 ani eliminam mail-ul pentru procesele interne ale organizatiilor din Romania prin digitalizarea fluxurilor si documentelor ce le implica, folosind o platforma globala, OnBase by Hyland. Am acumulat peste 80 de clienti, fiecare cu propria solutie OnBase, fie ca este vorba de aprobarea achizitiilor, bugetare, contractare, dosar de productie, evidenta pacientilor sau registratura generala,...

Citește mai mult

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!