"In zilele noastre, website-urile sunt principala platforma pentru raspandirea tuturor tipurilor de malware. Atacatorii utilizeaza metoda drive-by-attacks, prin care este suficienta o vizita pe un site incarcat cu malware pentru a infecta un computer," explica Ralf Benzmüller, sef al G Data SecurityLabs. Programele malware pot fi ascunse pe diferite tipuri de site-uri. De aceea expertii cred ca utilizatorii de Internet ar trebui sa foloseasca o solutie de securitate comprehensiva care sa includa un firewall si sa monitorizeze tot traficul http. Ralf Benzmuller recomanda, totodata, sa nu se acceseze link-urile din mesajele spam sau phishing si sa se instaleze intotdeauna actualizarile de program disponibile pentru programele instalate.
Top 10 categorii periculoase
Infractorii folosesc tactici si argumente diferite pentru a atrage victimele in capcana. De exemplu, in patru din zece cazuri, atacatorii utilizeaza platforme cu informatii despre computere, telecomunicatii, software si hardware, website-uri cu continut pornografic sau website-uri individuale ale companiilor.
In plus, sunt folosite magazine virtuale contrafacute sau manipulate, site-uri de stiri sau ce contin stiri despre sanatate. In schimb, subiectele referitoare la sporturi joaca un rol mai degraba neinsemnat.
Pentru mai multe informatii despre aparitia acestui tip de malware, gasiti in G Data Malware Report 1/2013 pe link-ul http://www.gdata.de/rdk/dl-en-mwr