Volkswagen pariază pe maketplace-uri pentru creșterea digitalizării

27 iulie 2020

Conform Reuters, Volkswagen AG (VOWG_p.DE), cel mai mare producător auto din Europa, își extinde platforma bazată pe tehnologii în cloud, având în plan dezvoltarea unui marketplace dedicat vânzării soluțiilor software industriale de către entități enterprise.

Volkswagen pariază pe maketplace-uri pentru creșterea digitalizării

“Cloud-ul industrial” al Volkswagen a fost creat în parteneriat cu Amazon Web Services și va aduna peste 120 de fabrici VW și peste 1500 de furnizori din toată lumea.

“Platforma de tip marketplace este gândită ca fiind un spațiu virtual de tranzacționare cu date și tehnologii software, cu scopul de a accelera digitalizarea proceselor din fabrici”, Nihar Pater, Director Executiv pentru Poiecte Strategice în cadrul Volkswagen.

Volkswagen a lansat portalul pentru primul grup de furnizori, conduși de Siemens AG. Aceștia pot contribui cu propriile soluții software, platforma dobândind, astfel, o abordare de tip App Store.

Volkswagen este al treilea producător de autoturisme la nivel global, în funcție de capitalizarea pieței, după Tesla Inc și Toyota Motor Corp, având deschis un parteneriat de lungă durată în contextul migrării soluțiilor digitale în cloud cu Amazon. De asemenea, alți jucători mari ai industriei sunt clienți corporate ai gigantului Amazon, printre aceștia enumerându-se BMW, Toyota, Avis Bughet Group și Formula 1, branduri care operează structurile de date și le monetizează cu ajutorul cloud-ului pus la dispoziție de Amazon.

 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward