Bazele de date, aplicațiile software și nevoia de digitalizare.

26 Jul 2020

10% dintre solicitările de aplicații software primite în platforma Softlead, dedicate aplicațiilor software personalizate (custom) au la bază cerința dezvoltării unei baze de date. Unde se ajunge de la o astfel de cerință în contextul unei companii mari? 

Bazele de date, aplicațiile software și nevoia de digitalizare.

În 99.9% dintre aceste situații, în spatele cerinței care definea execuția unei aplicații software de bază, facilă și simplă din perspectiva clientului, a fost nevoie de o dezvoltare complexă. O companie mare, cu sute de angajați sau cu o cifră de afaceri mare, care nu a abordat strategii de digitalizare va avea nevoie mereu de mai mult decât poate însemna o bază de date.

De ce este importantă definirea corectă a unei baze de date?

Dacă ar fi să definim importanța construirii arhitecturii bazelor de date, atunci am putea să le comparăm cu planurile strategice ale unei companii, ca motor al funcționării corecte și eficiente al business-ului în sine. La nivelul componentei de digitalizare, bazele de date din spatele unei aplicații software au rolul definirii succesului acesteia, alături de implementarea corectă în raport cu suita de obiective stabilite.

Astfel, o bază de date bine creată poate îmbunătăți fluxul de lucru din companii, capacitatea operațională, eficiența și productivitatea, poate gestiona situațiile de risc prin determinarea factorilor și prin anticiparea unor contexte specifice. De asemenea, poate aduce un plus de valoare analizelor proceselor de business, poate centraliza date despre eforturile și resursele de operaționalizare ale structurilor de tip middle și top management.

De ce este important fluxul, atunci când dezvoltăm o bază de date?

Deși cerința principală este dezvoltarea unei baze de date, prin intermediul căreia să fie centralizate informațiile necesare, o importanță deosebită trebuie acordată fluxului de informații. Din acest punct de vedere, ar trebui identificate:

De aceea, iată 7 direcții de unde o companie trebuie să pornească în definirea tipului de aplicație software de care are nevoie în realitate!

Cum aleg aplicația software potrivită?

Conform unui studiu efectuat de Capterra în 2018, cele mai multe dintre companiile respondente au alocat în medie 22 de luni pentru a finaliza procesul de selecție, achiziție și implementare software folosind un markeplace dedicat, cu 5 luni mai puțin față de cei care au ales să folosească canalele de informare tradițională (Social Media sau motoarele de căutare).

În acest sens, iată câteva dintre recomandările Softlead:

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, clienții interesați pot completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare