Potrivit acordului, Tremend va furniza servicii de design si verificare de microcipuri, fiind una dintre puținele companii din România ce are capacitatea de a performa în acest domeniu ultra specializat. Inginerii Tremend vor lucra împreună cu experții Mellanox pentru a realiza următoarea generație de procesoare și switch-uri de rețea, ce sunt folosite de catre majoritatea supercomputerelor din Top 500 și de 90% din serviciile cloud de top de pe Internet.
Bogdan Nițulescu, CTO și partener Tremend declară că “avem de-a face cu un parteneriat ce sporește implicarea noastră în industria de semiconductori și ne conectează cu un segment de avantgardă al serviciilor de hardware și software. Noi credem în potențialul de creștere al pieței locale, capitalizând totodată punctele noastre tari: personal de înaltă pregătire, o echipă talentată și o compatibilitate culturală ridicată cu partenerii noștri“.
Tremend va oferi aproximativ 50 de noi poziții în cadrul echipei sale, în următorii doi ani, oferind posibilitatea absolvenților de informatică, matematică și electronică să se specializeze într-un domeniu de vârf, cum este designul și verificarea de chipuri pentru cele mai rapide și avansate produse de networking de pe piață.
Ido Bukspan, VP al diviziei de Chip Design din cadrul Mellanox Technologies, vorbind despre acordul cu Tremend, consideră că “suntem într-un moment propice pentru noi în ce privește dezvoltarea componentelor tehnologice de vârf și strategia pe care o urmăm țintește continuitatea. Vorbim de componente de vârf, cele mai bune din lume în categoria în care suntem. Începerea colaborării cu Tremend este o dovadă în plus a eficienței noastre operaționale și avem certitudinea că am găsit în Tremend un excelent partener, cu oameni talentați, un partener capabil să genereze creștere prin inovație pentru produsele noastre de top”.
Ingineri de înaltă calificare, cu pregătire în electronică și informatică, s-au alăturat deja echipei, combinând abilitățile de programare și software cu cele de hardware și circuite digitale. Abilitățile esențiale cerute vor fi în domeniul networking-ului de mare performanță, design VLSI și verificare, tehnologii folosite la baza infrastructurii de cloud și Internet.