System Innovation Romania, principalul partener SAP Business One pe piața locală a depășit plafonul de 2.6 milioane euro venituri în 2023, obținând o creștere anuală de 21,5%. Cifra de afaceri a fost obținută preponderent din servicii de consultanță și implementare pentru sistemul ERP SAP dedicat companiilor medii, completate de Business Intelligence și automatizare. Proiectele au alternat între implementări noi de SAP Business One și alinierea sistemelor informatice la cerințele legislative asociate SAF-T, RO e-Factura și RO e-Transport. Doar pentru implementarea eFactura la clienții care utilizează sistemul ERP SAP Business One, compania a prestat peste 5.000 ore de muncă.
În 2023, System Innovation Romania a adăugat peste 250 de noi utilizatori de SAP Business One, în industrii diverse cum ar fi producție, distribuție, service. SAP Business One s-a dovedit o soluție versatilă, fiind utilizată de companii medii și mari, atât în faza de creștere cât și la maturitate, când procesele și cerințele de business sunt complexe. Cele mai mari zece companii sau grupuri de companii care au implementat SAP Business One totalizează o cifră de afaceri de peste 500 milioane euro. Pentru astfel de companii, System Innovation a pregătit de timpuriu sistemul ERP SAP Business One pentru adaptarea la schimbările legislative, reușind să implementeze încă din prima etapă raportarea SAF-T la clienții din categoria mari contribuabili.
Anul trecut, System Innovation Romania a schimbat și structura organizațională, formând un departament care se ocupă exclusiv de dezvoltarea unor noi aplicații de business. Totodată, echipa a crescut cu 7 noi angajați, ajungând la un total de 35. Una dintre provocările majore ale anului precedent a fost eliminarea facilităților fiscale pentru specialiștii IT, salariile fiind cel mai mare cost. System Innovation Romania a compensat diferențele salariale și a oferit tuturor angajaților același salariu net ca anterior.
”În 2023 ne-am concentrat pe consolidarea activității. Am lucrat foarte mult în conturile existente pentru alinierea la schimbările legislative, ajutându-ne clienții să depășească cererile de raportare pentru SAF-T, eFactura și eTransport. Estimez la peste 5.000 ore de muncă doar pentru implementarea eFactura, resurse pe care nu le-am putut aloca proiectelor noi câștigate anul trecut.
Totodată, am înființat un departament nou care să dezvolte idei noi de business. Ne-am dat seama că avem câteva direcții bune de dezvoltare, în special aplicații mobile pentru optimizarea anumitor activități în SAP Business One, dar pe care nu le putem pune în practică fără resurse alocate exclusiv.
Nu au lipsit nici proiectele noi, unele chiar complexe, care ne-au permis o creștere a cifrei de afaceri cu 21.5%. Profitabilitatea a scăzut însă în 2023, atât din cauza creșterii fiscalității în general, dar mai ales pentru că am suplinit pierderea salarială generată de eliminarea facilităților pentru specialiștii IT. Pentru noi, salariile sunt principalul cost, însă un obiectiv mai important decât profitabilitatea este motivarea angajaților și menținerea unui climat de stabilitate și dezvoltare profesională continuă”, declară Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.
Pentru 2024, System Innovation Romania se așteaptă la un an stabil, cu un număr mai mare de proiecte noi și o creștere susținută în domeniul Business Analytics. Compania are în plan angajarea a încă 7-8 persoane, atât pentru roluri tehnice, cât și de consultanță. O schimbare majoră la nivelul politicii de resurse umane este orientarea către poziții remote și oameni care lucrează în alte orașe decât București și Cluj-Napoca, unde compania are birouri fizice.