Software Weekly News – 14 Ianuarie

14 ianuarie 2022

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 14 Ianuarie

România

 • XVision, un startup medical destinat radiologilor, bazat pe inteligență artificială, fondat la Timișoara, în urmă cu 4 ani,  de un grup de studenți la vremea aceea, obține acum o finanțare de capital de risc de 1 milion de euro din partea unor fonduri de investiții.
 • New Business Dimensions anunţă finalizarea implementării unei soluții moderne de management al clienților la BCR Social Finance IFN. Platforma Grafs Collections include multiple elemente de automatizare și elimină procesele manuale de culegere, agregare şi procesare a datelor uzuale ale clienţilor companiei. Aplicatia pune la dispoziţia utilizatorilor datele necesare pentru derularea activităţii, precum şi rapoarte detaliate.
 • Arobs Transilvania (AROBS), companie ce dezvoltă aplicaţii software pentru diverse ramuri economice, a spart pragul de 1 miliard de lei capitalizare. Arobs devine astfel primul emitent din sectorul IT de la Bursa de la Bucureşti care atinge statusul de unicorn în lei.
 • ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, dă startul sesiunii de înscriere la „Premiile de Excelență ale industriei IT”, ediția 2022, ce vor fi decernate în martie, în cadrul Galei ANIS.
 • Aplicația bonapp.eco, prin care consumatorii pot „vâna” mai ușor produsele care se apropie de termenul de valabilitate, vândute la preț redus de supermarketuri, a atras prima sa rundă de investiții, de 800.000 de euro, la numai două luni de la lansarea pe piață.

Global                           

 • Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a devenit cel mai nou membru corespondent Eurovent, Asociația Industriei din Europa pentru Climă Interioară (HVAC), Răcirea Proceselor și Tehnologiilor de Răcire ale Lanțului Alimentar.
 • Facebook plănuiește să transforme Metaverse-ul într-un spațiu cât mai realistic, în care să conteze inclusiv limbajul corpului sau mișcările ochilor, iar pentru a realiza acest lucru a patentat deja unele tehnologii care vor permite creșterea nivelului de realism din universul virtual pe care vrea să-l dezvolte.
 • Compania românească Elrond, specializată în dezvoltarea de produse blockchain, a cumpărat startup-ul Utrust din Portugalia, specializat în plăți în criptomonede.
 • Americanii de la Universe Software cumpără Appointfix, o aplicație de gestiune a programărilor care ușurează viața profesioniștilor din industriile de frumusețe, fitness și wellness. Înființată în 2015 ca primul produs propriu al Mobiversal, o agenție de mobile development din Oradea, aplicația este utilizată de peste 60.000 de profesioniști și afaceri mici.
 • Fagura.com, fintech din Republica Moldova, a atras o nouă investiție în valoare de 100.000 de euro de la V7 Capital, un startup studio din România. Investiția este de tip convertible note și va fi utilizată pentru a stimula viteza de finanțare a cererilor de împrumut de pe platformă și de a crește oferta de finanțare pentru investitori.
 • Guvernul Nigeriei a anunțat ridicarea suspendării care a blocat rețeaua socială Twitter timp de 7 luni în cea mai populată țară din Africa.
 • Gigantul indian Tech Mahindra, furnizor de soluții telecom, outsourching (call center) și servicii de tehnologie informațională, cumpără grupul Allyis, producător american de software, partener strategic al Microsoft, recent intrat pe piața din România.
 • Comisia Europeană a lansat un proiect ce oferă însumat 258 de milioane de euro proiectelor ce utilizează tehnologii 5G și de conectivitate. Propunerea are rolul de a îmbunătăți infrastructurile de conectivitate digitală din cadrul Uniunii Europene.Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de...

Descoperă aplicația arrow_forward

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Află mai multe

Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward