Smart Hand, creatorii unei mâini prostetice pentru persoane cu dizabilităţi, câştigă How to Web Startup Spotlight

21 nov. 2013 21 nov. 2013

Smart Hand, creatorii unei mâini prostetice pentru persoanele cu dizabilităţi, este marele câştigator al How to Web Startup Spotlight, cea mai importantă competiţie şi program de orientare pentru startup-urile din Europa Centrală şi de Est.

Smart Hand, creatorii unei mâini prostetice pentru persoane cu dizabilităţi, câştigă How to Web Startup Spotlight

Smart Hand, creatorii unei mâini prostetice pentru persoanele cu dizabilităţi, este marele câştigator al How to Web Startup Spotlight, cea mai importantă competiţie şi program de orientare pentru startup-urile din Europa Centrală şi de Est. Locul II a fost ocupat de Synetiq, în timp ce IXIA innovation award a fost câştigat de Wyliodrin. Cea mai bună prezentare a fost susţinută de echipa de la Data Maid. Câştigătorii competiţiei au fost anunţaţi recent pe scena principală a How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovaţiei şi tehnologiei din regiune care s-a desfăşurat la Bucureşti pe 20 şi 21 noiembrie.

Organizat în cadrul How to Web, Startup Spotlight a adus împreună cele mai bune startup-uri early stage din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor patru zile ale programului, echipele finaliste au participat la workshop-uri practice, sesiuni de mentorat şi întâlniri 1 la 1 cu investitori şi reprezentanţi ai acceleratoarelor din întreaga lume.

Prima zi a Startup Spotlight a început cu prezentările echipelor selecţionat în concurs, iar la finalul acesteia cele mai bune 8 startup-uri au fost selecţionate pentru a-şi prezenta produsul pe scena principală a How to Web în faţa întregii audienţe a conferinţei. Finaliştii concursului de prezentări au fost: Appticles (o platformă de distribuţie a conţinutului mobile), DataMate (instrument pentru crearea şi publicarea conţinutului media variat), DaisyPi (soluţie de monitorizare a caselor care utilizează Raspberry Pi), Synetiq (aplicaţie care oferă informaţii utile despre clienţi), SmartHand (mână mioelectrică avansată pentru persoanele cu dizabilităţi), Spot the Number (dezvoltator de jocuri sociale unice), Squirrly (instrument de content marketing care permite optimizarea şi măsurarea rezultatelor) şi Zzzzapp (platformă care permite afacerilor să adreseze şi să monetizeze clienţii captivi de pe propriile site-uri).

Startup-urile au fost evaluate de experţi în domeniu precum Paul Ford (Vice-Preşedinte Softlayer, US), Radu Georgescu (antreprenor în serie şi investitor de tip angel), Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch), Daniel Lynch (Managing Partner 3TS) sau Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA Romania). Juriul a evaluat finaliştii luând în considerare echipa şi experienţa acesteia, dimensiunea şi tendinţele pieţei, validarea cu potenţialii clienţi, tracţiunea, costul de achiziţie al clienţilor, scalabilitatea şi fezabilitatea ideii.

Marele câştigător al acestei ediţii a competiţiei Startup Spotlight este Smart Hand, dezvoltatorii unei mâini artificiale pentru persoanele cu dizabilităţi, echipă din Bulgaria. „Câştigarea competiţiei Startup Spotlight înseamnă foarte mult pentru noi şi, pe lângă partea financiară, ne bucură extraordinar recunoaşterea primită la nivel internaţional în contextul în care produsul nostru a fost privit cu scepticism în Bulgaria. Premiul obţinut ne va permite să ne concentrăm în continuare eforturile pentru a face produsul din ce în ce mai bun”, a declarat Ivaylo Yankov, Co-Fondator al Smart Hand.

Synetiq, aplicaţie care oferă companiilor informaţii utile despre clienţii acestora,  a ocupat locul al doilea în competiţie. Echipa de la Wyliodrin, startup care propune e metodă simplă de dezvoltare web pentru servicii încorporate,a primit IXIA Innovation Award, iar premiul pentru cea mai bună prezentare a mers la Data Maid, instrument pentru crearea şi publicarea de conţinut media bogat. Echipele finaliste au primite premii cash în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA România, partener principal al How to Web Startup Spotlight.

Pe lângă premiile în bani, echipele finaliste au primit şi alte premii valoroase oferite de partenerii programului: acces la platforma Microsoft Azure, infrastructură gratuită şi mentorat în cadrul programului pentru startup-uri Software Catalyst, office hours cu Jon Bradford (Managing Director al programului de accelerare TechStars), 3 ore de consiliere juridică oferite de Biriş Goran, posibilitatea de a-şi prezenta produsele în cadrul Startup Bootcamp, acces la workshop-ul Hub:raum din Cracovia, posibilitatea de a participa la un eveniment Seedcamp, infrastructură cloud oferită de Rackspace, conturi premium Evernote, produse oferite de F6S şi acces direct la Romanian Innovation Commercialization Program (RICAP).

Startup Spotlight se încheie oficial vineri, 22 noiembrie, cu o sesiune de open hours în cadrul căreia cele 32 de echipe participante se vor întâlni cu investitori şi reprezentanţi ai acceleratoarelor şi vor avea astfel ocazia să exploreze diferite oportunităţi pe care le pot accesa şi să discute detalii despre posibile modalităţi de colaborare.

Startup Spotlight a fost organizat în cadrul How to Web, cel mai important eveniment despre web şi tehnologie din Europa de Sud Est. Organizat în jurul conceptului central „Să creştem împreună”, evenimentul a adus împreună peste 40 de speakeri internaţionali de pe 4 continente şi o audienţă de peste 800 de persoane.

Mediatizarea evenimentului a fost asigurată de parterii media principali Prove PR, Digi TV, Adevărul, Forbes România, Capital, Wall-Street.ro, Evenimentul Zilei, DAS Cloud, Revista Cariere, Ctrl-D, startups.ro şi Entrpreneur.bg, si de partenerii media Economy.bg, Newtrend.bg, Digjitale, IT Dogadjaji, CEE Startups, Invendor.hu, Goal Europe, Times New Roman, Akcees, IQ Ads, Computer World, PC World, Agora, IT Trends, Business Cover, Tech Cover, Business Woman, Gadget & Trends, Comunicaţii mobile, Market Watch, Business Review, Manager Express, România Liberă, Comunicatedepresă.ro, Zelist, Ejobs, Softlead, Ziare.com, Business24, Romanian Startups şi Today Software Magazine.

Despre How To Web

How to Web se adresează inovatorilor în tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse și servicii în zona web, companiilor de outsourcing interesate de inovație, investitorilor și tuturor celor interesați de impactul tehnologiei asupra modului în care este modelat viitorul. Mai multe detalii despre evenimentul de anul acesta, precum și lista actualizată a vorbitorilor confirmați sunt disponibile pe site-ul conferinței: www.howtoweb.co. How to Web 2013 este organizat cu sprijinul IXIA, X3, Bitdefender, CyberGhosoft, SoftLayer, Enterprise Ireland, Avangate, Microsoft, Hubraum, PayMill, Twilio, Biris Goran şi Banca Comercială Română.

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!