PMI Chapter Romania premiaza “Academia SIVECO” si aplicatia de eLearning incorporand tehnologie de tip multi-touch

21 noiembrie 2013

Proiectele “Academia SIVECO 2012” si "Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii" au fost declarate castigatoare in cadrul competitiei Project of the Year 2013, organizata de PMI Chapter Romania.

Aceasta dubla victorie reconfirma calitatea echipelor de proiect si valoarea proiectelor implementate de SIVECO Romania si partenerii sai

Proiectele “Academia SIVECO 2012” si "Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii" au fost declarate castigatoare in cadrul competitiei Project of the Year 2013, organizata de PMI Chapter Romania.

SIVECO Romania a castigat premiul Project of the Year la categoria "Corporate Social Responsibility" cu proiectul „Academia SIVECO 2012”.

In cadrul aceleiasi competitii, la categoria "Cel mai bun proiect cu Finantare Europeana”, proiectul "Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii", finantat prin FSE POSDRU 2007-2013 si implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", a primit, de asemenea, premiul Project of the Year.

Cele doua distinctii au fost acordate in cadrul conferintei PMdays 2013, organizata de PMI Romania Chapter. Asociatia profesionala PMI Romania Chapter reprezinta oficial organizatia internationala Project Management Institute (PMI) in Romania, avand ca principal scop promovarea si dezvoltarea activitatilor de management de proiect pe plan local.

Premiile Project of the Year (POY), acordate de PMI Romania Chapter, recompenseaza si promoveaza proiecte de succes precum si echipele de project management responsabile de acestea. Distinctiile, acordate la nivel national, includ sase categorii: Tehnologia Informatiei, Proiecte Finantate din Fonduri Europene, CSR, Cercetare, Constructii si Inginerie si Educatie.

Academia SIVECO, o oportunitate acordata tinerilor

„Academia SIVECO” este un program de instruire, care are ca scop pregatirea unor grupe de studenti din universitatile mari, la standarde inalte de calitate si performanta, in domeniul ingineriei software si al informaticii economice.

“Prin „Academia SIVECO”, incercam sa realizam o punte intre studiu si practica, atat de necesara astazi tinerilor absolventi. In esenta, este un program de specializare a tinerilor in domeniul IT si, totodata, o oportunitate pentru absolventii si studentii ce isi doresc o cariera in acest sector. A deveni parte a echipei SIVECO echivaleaza cu a te integra intr-o companie de prestigiu, care a fost dintotdeauna deschisa tinerilor, investindu-i cu increderea pe care noi consideram ca o merita”, a declarat Daniela Bichir, Vicepresedinte Calitate & Resurse Umane la SIVECO Romania.

Programul ofera studentilor burse, pregatire teoretica si practica in IT, proiectare si dezvoltare software, cu conditia sa fie prezenti si la toate cursurile universitare. Cei mai valorosi dintre ei au ulterior sansa de a se alatura celor mai buni specialisti software din Romania in proiecte nationale si internationale.

In 2012, programul a vizat 15 tineri, dintre care 11 au fost angajati atunci cand procesul de instruire s-a incheiat. Programul Academia SIVECO a debutat in 2006.

Prin proiectele transdisciplinare de tip multi-touch, se imbunateste colaborarea intre profesor si elevi

"Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii", implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", a primit premiul Project of the Year la categoria "Cel mai bun proiect cu Finantare Europeana".

Mai precis, este vorba despre un proces didactic inovator, unic in Romania, care utilizeaza invatarea bazata pe proiect in context transdisciplinar cu sprijinul dispozitivelor multi-touch. In loc de tastatura si mouse sau de manipularea ecranului cu un singur deget (ca in cazul echipamentelor touchscreen), sistemele multi-touch sunt capabile de o interactiune mult mai naturala. Continutul educational specific tehnologiei multi-touch poate fi astfel controlat cu toata palma, cu mai multe degete, de catre unul sau mai multi utilizatori in aceasi timp. Scopul acestei solutii este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

Proiectul educational a fost realizat in totalitate cu expertiza, know-how si tehnologie romaneasca.

"Sistemele multi-touch reprezinta interfata in interactiunea noastra cu lumea digitala. Ele pot fi folosite cu succes in absolut orice domeniu, dar rezultate foarte bune au fost obtinute pana acum mai ales in educatie", declara Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania.

Ca dovada a calitatii activitatilor implementate, proiectul are deja un palmares bogat, recenta distinctie fiind cea de a treia in decurs de o luna. In octombrie, "Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii" a primit medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA), la categoria proiectelor de dimensiuni medii, iar in urma cu doar cateva zile, i-a fost decernata medalia de argint la categoria "Most innovative new learning hardware or software product”, la Gala E-Learning Awards de la Londra.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitattii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor peste 21 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi ...

Citește tot arrow_forward

AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corpo...

Citește tot arrow_forward

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informa...

Citește tot arrow_forward

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software perso...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward