SIVECO Romania a început implementarea celui mai important proiect naţional de eLearning din Malta, stat membru al Uniunii Europene.
Compania va dezvolta şi furniza Ministerului Educaţiei din Malta conţinut educaţional digital personalizat, un program de instruire pentru 800 de profesori şi un instrument de tip „content authoring tool”, care permite profesorilor să îşi creeze propriile lecţii, adaptate la propriul traseu de predare şi la cerinţele elevilor.
Elevii din cele 57 de şcoli de stat, particulare şi catolice din Malta vor beneficia de 1.400 de lecţii digitale adaptate 100% pe noua programă naţională, lecţii din matematică, fizică, biologie, chimie, geografie, istorie şi studii sociale. Lecţiile transpun în practică, cu ajutorul tehnologiilor moderne, concepte educaţionale inovatoare, proprii secolului al XXI-lea. Lecţiile digitale interactive pun accent pe animaţii, jocuri educaţionale cu valoare pedagogică, simulări complexe şi experimente ştiinţifice, toate menite să contribuie, într-o manieră riguroasă și modernă, la procesul de inovare a metodelor de predare şi învăţare.
Proiectul naţional de eLearning dezvoltat de SIVECO în Malta va acoperi primii doi ani de studiu din învăţământul secundar (Form 1 şi 2), urmând să fie extins, în viitor, la întregul ciclu al învăţământului secundar (Form 3, 4 şi 5), apoi şi la învăţământul vocaţional. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.
"Malta este o ţară unde reforma în domeniul educaţiei, prin modernizarea actului educaţional la toate nivelurile, a început printr-o metamorfoză radicală a programei naţionale, fiind în acelaşi timp în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte eficienţa şi folosirea soluţiilor de eGovernment, deja implementate şi operaţionale la toate nivelurile administraţiei publice. Suntem bucuroşi că am câştigat un nou proiect naţional complex, de anvergură, unde putem să replicăm expertiza noastră unică la nivel global, câştigată în proiecte de eLearning desfăşurate în peste 26 de ţări şi să devenim pentru Ministerul Educaţiei din Malta un partener strategic, pe termen mediu şi lung. Este un proiect deosebit de important datorită particularităţilor caracteristice Maltei, o ţară-insulă în Marea Mediterană cu o istorie de peste 8000 de ani şi supusă influenţelor variate ale unor culturi dominante, precum cea arabă, italiană, franceză şi, până nu demult, engleză", a declarat Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vânzări Internaţionale din cadrul SIVECO Romania.
În 2010 SIVECO a început primul proiect de eLearning pentru o ţară a Uniunii Europene. Acesta a constat în livrarea către Ministerul Educaţiei şi Culturii din Cipru a unei platforme integrate de învăţare şi colaborare, formată dintr-o suită de aplicaţii de management educaţional şi de colaborare, construite şi deplin integrate cu cele mai moderne tehnologii.
În cadrul proiectului a fost creat şi implementat conţinut digital educaţional pentru 13 materii în şcolile cipriote. Platforma integrată de eLearning pentru învăţământul preuniversitar din Cipru are ca beneficiari 130.000 de elevi, 150.000 părinţi, 20.000 de profesori şi 20 de administratori din 700 de şcoli.
Proiectul din Cipru este un exemplu de "bune practici" care se adaugă altor proiecte educaţionale majore dezvoltate de SIVECO Romania în ţări de pe patru continente.