SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

15 Apr 2021

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing).

 

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

În ultimii ani, tot mai mulţi clienţi care gestionează volume mari de date aleg versiunea SAP HANA, pentru viteza mult mai mare de lucru şi capabilităţile analitice avansate. La nivel global, 13.400 dintre companiile care utilizează SAP au optat pentru SAP HANA, iar un sondaj realizat în cadrul SAP German-Speaking User Group (DSAG) a arătat că 49% utilizatorii de SQL au în plan să migreze la SAP HANA în următorii trei ani.

Au contat, probabil, şi articole precum acesta Ce este mai exact SAP HANA şi de ce este o opţiune mai bună decât SQL , însă mai degrabă a contat creşterea constantă a volumului de date digitale produse în activitatea de business.  Într-o explicaţie simplă, SAP HANA este o bază de date turbo. Integrează tehnologia proprietară de procesare in-memory pentru a creşte performanţa şi a permite analiza unor volume mare de date în timp real.  Atunci când înregistrările din sistemul ERP al unei companii ajung la nivel de terabytes, tehnologia SQL nu mai este eficientă pentru realizarea de rapoarte şi dashboard-uri în timp real. În această situaţie, SAP HANA este cea mai bună opţiune.

Avantajele utilizării SAP Business One versiunea pentru SAP HANA

SAP Business One versiunea pentru SAP HANA oferă avantajul unor perspective de business analitice, relevante pentru management, în plus faţă de cele operaţionale oferite de MS SQL. Lucrând cu cifre actualizate în timp real, managerii au baza necesară susţinerii deciziilor. Mai mult, aceasta este posibilă cu o singură platformă digitală, care combină funcționalitățile tranzacţionale cu cele analitice. Astfel, cheltuielile cu tehnologia sunt mai mici, iar amortizarea mai rapidă, prin comparaţie cu un sistem alcătuit din soluţii distincte pentru ERP şi Business Analytics.

SAP HANA aduce o viteză mai mare de procesare şi este accesibilă oricărei companii. Folosind tehnologia in-memory a bazei de date, sistemul ERP procesează datele, analizează înregistrările şi rulează rapoartele în timp real. Utilizatorii nu mai trebuie să aştepte finalizarea unui raport şi au acces instant la toate datele necesare în activitatea cotidiană. Câştigul de timp este semnificativ, iar deciziile pot fi luate pe loc.

Pentru personalul cu funcţii de decizie, tablourile de bord (dashboard) reprezintă cel mai mare câştig. SAP Business One versiunea SAP HANA proiectează şi actualizează permanent cele mai relevante date pe cerinţele fiecărui utilizator. Spre exemplu, pentru clienţii din România (utilizatori din categoria management) cele mai frecvente dashboad-uri pe care le-am creat în ultimul an au fost:

  1. Facturat versus Încasat, anul trecut/anul curent
  2.  Indicatori cheie de performanţă
  3. Vânzări pe Clienţi luna curentă
  4. Vânzări pe Articole (Categorii) luna curentă
  5. Vânzări EUR anul curent, pentru fiecare lună
  6. Vânzări ultimii 5 ani
  7. Top Clienţi anual curent
  8. PL Anual Curent

Funcţionalităţi generale SAP Business One versiunea SAP HANA

În mod curent, SAP HANA este o opţiune, însă pe termen lung SAP şi-a anunţat intenţia de a susţine doar soluţiile care rulează această bază de date. Fiecare client are libertatea să aleagă tehnologia potrivită pentru cerinţele sale actuale şi viitoare. O discuţie cu unul dintre consultanţii noştri aduce cu siguranţă mai multă lumină asupra acestui subiect, fiind necesară înţelegerea mai multor aspecte, atât tehnice cât şi de business.

 

System Innovation Romania este un integrator care ofera clientilor sai solutii software de business complete. Compania a inceput in 2008 sa implementeze in Romania si in tarile din regiune SAP Business One, solutie ERP dedicata intreprinderilor mijlocii. Expertiza acumulata in optimizarea proceselor de business a creat oportunitatea de a completa platforma ERP cu alte produse adiacente, atat extensii ale SAP Business One ( pachete de localizare pentru Romania, Bulgaria si Serbia, Banking Integration, Portal Clienti B2B), cat si solutii complementare: pachete de analize Business Intelligence bazate pe QlikView, solutii de automatizare RPA (Robotic Processing Automation) dezvoltate pe platforma UiPath si solutii de automatizare RPA dezvoltate in-house.

System Innovation Romania este lider in consultanta SAP Business One in Romania, cu peste 100 de clienti, oferind suport la peste 1000 de utilizatori ai solutiei ERP. Companiile din Europa care ne-au ales deja serviciile, beneficiaza de cunostinţele şi expertiza noastra in ce priveste SAP Business One si diverse industrii.

 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum să extragi date din diverse tipuri de documente?

Connections integrează pentru prima dată AI într-unul dintre produsele sale: IDScanner pentru orice tip de documente

Citește articolul
Softlead

Top 10 tipuri de aplicații software utile companiilor de producție de materiale de construcții din România

În România, conform platformei de date financiare Termene.ro, sunt peste 58.000 de companii de producție, cele mai multe dintre acestea fiind companii mici și medii.

Citește articolul