„Software République”: un nou ecosistem deschis pentru mobilitate inteligentă și sustenabilă

14 aprilie 2021

Elie Girard, Bernard Charlès, Luca de Meo, Jean-Marc Chery și Patrice Caine, respectiv directorii executivi ai Atos, Dassault Systèmes, Groupe Renault, STMicroelectronics și Thales anunță intenția de a-și uni forțele pentru a crea Software République, un nou ecosistem pentru inovație în mobilitatea inteligentă.

„Software République”: un nou ecosistem deschis pentru mobilitate inteligentă și sustenabilă

Prin punerea în comun a expertizei lor complementare, cele cinci companii intenționează să dezvolte și să comercializeze împreună sisteme și software pentru furnizarea unui model superior și durabil de mobilitate pentru orașe, regiuni, companii și cetățeni.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată și tehnologia virtual twin vor contribui la excelența acestor noi produse și servicii. Ecosistemul de inovație fondat de cei cinci lideri în domeniul auto și tehnologic își deschide ușile pentru noi membri și propune un sistem de colaborare deschisă.

O chestiune de suveranitate

Mobilitatea se schimbă și oferă noi oportunități. Potrivit Boston Consulting Group, piața globală a mobilității va crește cu 60% până în 2035, ajungând la 11.000 miliarde de euro. Această creștere este determinată, în principal, de apariția disrupțiilor tehnologice - vehicule electrice, componente noi, noi servicii post-vânzare și alte servicii cu valoare adăugată - a căror pondere va crește de la 5% la 45% din piața globală a mobilității. Cu sprijinul statului, principalii jucători industriali de pe alte continente au deja în plan dezvoltarea multor dintre aceste noi tehnologii, prin strategii de integrare îmbunătățite. În prezent, membrii fondatori ai Software République, consideră o chestiune de urgență construirea în mod colectiv a unui un ecosistem durabil, care să asigure suveranitatea Franței și a Europei în acest domeniu.

„Ne declarăm mândri de faptul că Atos este unul dintre membrii fondatori ai Software République. În calitate de creatori de tehnologie și integratori de soluții complexe, vom pune la dispoziția acestui ecosistem unic expertiza noastră digitală în reducerea amprentei de carbon și a tehnologiilor noastre inovatoare în domenii cheie, precum inteligența artificială, securitatea digitală, cloud, IoT sau calculul de înaltă performanță. Combinând punctele forte ale celor mai importanți jucători mondiali în domeniul auto și tehnologie, această inițiativă promite să accelereze decarbonizarea mobilității”, a declarat Elie Girard, Chief Executive Officer Atos.

Trei domenii principale de cooperare

Pentru a dezvolta și comercializa în comun sisteme de mobilitate inteligente, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate și agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare:

  • Sisteme inteligente pentru facilitatea conectivității sigure între vehicul și mediul său  digital și fizic
  • Simulare și sisteme de data management pentru optimizarea fluxurilor pentru teritorii și companii
  • Ecosistem energetic pentru  simplificarea experienței de încărcare

Spre exemplu, în discuțiile partenerilor Software République se regăsesc următoarele subiecte:

Plug and Charge

Dezvoltarea de noi tehnologii și servicii pentru a permite unei mașini electrice, conectată la un punct de încărcare compatibil, să fie recunoscută automat și să efectueze o încărcare fără nicio acțiune a utilizatorului.

Optimizarea fluxurilor de mobilitate pentru teritorii

Facilitarea accesului și simularea schimburilor de informații privind mobilitatea între orașe și regiuni, într-un mod instant și deschis, cu scopul de a permite:

- Consumatorilor să-și selecteze întotdeauna cele mai bune mijloace de mobilitate în funcție de timp, confort sau gestionarea energiei

- Operatorilor să-și dezvolte serviciile

- Autorităților publice să simuleze și să implementeze scenarii de mobilitate, cum ar fi gestionarea situațiilor de urgență, evenimente etc.

- Planificatorilor urbani să anticipeze mai bine planificarea utilizării terenurilor.

De asemenea, pentru a promova inovația, Software République își propune să creeze un fond de investiții pentru a finanța cele mai promițătoare start-up-uri și un incubator pentru a găzdui start-up-uri din domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă, unde acestea vor avea acces la o dezvoltare virtuală colaborativă, un mediu de experimentare și mentorat, printr-o rețea valorică. Pentru lansarea ecosistemului de start-up-uri și universități, partenerii Software République intenționează să organizeze o competiție a datelor pentru a contribui la dezvoltarea tehnologiilor de mobilitate de mâine: electrice, conectate și autonome.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward