Problemele de conectivitate pe dispozitive duc la afectarea relațiilor, într-un caz din șase

06 Sep 2018

Defecțiunile, bateria consumată și furtul: când nu putem să ne conectăm cu cei dragi, se încurcă lucrurile, arată un studiu Kaspersky Lab

Problemele de conectivitate pe dispozitive duc la afectarea relațiilor, într-un caz din șase

Se pare că a fi mereu conectat este în prezent o dovadă obligatorie de afecțiune. Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, conectivitatea este acum o parte esențială din datoria noastră față de cei dragi. Cercetarea arată că, atunci când oamenii nu își pot folosi dispozitivele, cele mai întâlnite motive de îngrijorare sunt acelea că familia și prietenii vor fi îngrijorați (51%) și că nu vor putea să ajute un membru al familiei, dacă se întâmplă ceva (45%).

Motivele de îngrijorare provocate de imposibilitatea conectării cu cei dragi și de efectul asupra acestora sunt deseori justificate. Impactul de a nu avea o conexiune funcțională poate varia de la a rata, pur și simplu, o întâlnire (21%), la neplăceri pe termen lung, o persoană din șase (15%) admițând că are probleme cu cei dragi dacă rămâne fără baterie, dacă nu mai știe unde și-a pus telefonul sau s-a întâmplat să-i fie furat.

Nu doar relațiile cu ceilalți sunt afectate – mulți dintre noi au probleme în viața de zi cu zi fără dispozitivele conectate. Dintre respondenții care au avut probleme de conectivitate, o cincime (21%) au ratat o oportunitate de afaceri sau în domeniul educației, 16% s-au rătăcit, iar o persoană din zece (13%) a pierdut o oportunitate socială, pentru că nu a fost online.

În ciuda dependenței de conectivitate, 18% dintre persoane nu fac nimic pentru a-și menține dispozitivele funcționale și online, doar 34% își controlează nivelul bateriei și doar o persoană din cinci (22%) verifică în mod regulat „sănătatea” dispozitivului.

 „Conectivitatea joacă un rol important în viața noastră”, spune Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab. „După cum arată cercetarea, fără acces la dispozitive, oamenii dau rateuri – pierd oportunități, se rătăcesc și se îngrijorează în legătură cu cei dragi, afectându-și relațiile. Atunci când oamenii sunt neglijenți în legătură cu siguranța dispozitivelor, chiar așa se întâmplă – pentru că, de regulă, cei implicați într-o relație se așteaptă ca partenerul lor să le răspundă, părinții se așteaptă să afle imediat unde le sunt copiii, iar prietenii nu vor să fie ignorați. Este vital ca utilizatorii să ia mai multe măsuri pentru a-și proteja mai bine dispozitivele și a menține conectivitatea.”

Kaspersky Security Cloud îi ajută pe oameni să evite situațiile neplăcute. Securitatea sa adaptativă le permite utilizatorilor să fie mereu online, pentru a fi în legătură cu cei dragi. Soluția se poate adapta la nevoile utilizatorilor de Mac, Windows, iOS și Android, prin câteva caracteristici speciale. De exemplu:

Kaspersky Lab este unul dintre furnizorii de soluții de securitate informatică cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În prezent, compania este una dintre cele mai importante patru companii de securitate IT*, continuând să-și îmbunătățească poziția pe piață. Potrivit rezultatelor financiare ale companiei în 2012, înainte de a fi auditate, profitul a crescut cu 3%, în comparație cu anul anterior și a ajuns la 628 milioane de dolari. Kaspersky Lab este în prezent cel mai mare furnizor privat de soluții de securitate endpoint din lume.  

Kaspersky Lab este o companie internaţională cu operaţiuni în peste 200 de ţări la nivel mondial. Birourile centrale se află în Moscova, Rusia, iar compania este înregistrată în Marea Britanie. Kaspersky Lab are în prezent peste 2.800 de angajaţi, cu toţii specialişti calificaţi. Compania deţine birouri locale în 29 de ţări, iar produsele şi tehnologiile Kaspersky oferă protecţie pentru peste 300 de milioane de utilizatori și peste 250.000 de companii, la nivel global. Compania furnizează o gamă variată de produse și soluții pentru diferite tipuri de clienți, punând un accent important pe marile companii, precum şi pe afacerile mici și mijlocii. 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

FreyaPos lansează o inițiativă de sprijinire a micilor retaileri din România. Planul Retail Smart: 100 de licențe gratuite

FreyaPos, dezvoltator de soluții software pentru Horeca & Retail, anunță lansarea unei inițiative de susținere a micilor retaileri din România prin furnizarea gratuită a 100 de licențe software de gestionare a...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea caselor de amanet – soluții eCommerce potrivite și module recomandate

Industria caselor de amanet a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani pe piața din România. Conform datelor, în 2022 cifra de afaceri din acest sector a înregistrat o creștere impresionantă de 23% comparativ cu...

Citește articolul