O nouă tulpină malware a fost descoperită la fiecare 4,2 secunde în Q1 2017

13 Apr 2017

Experții G DATA publică statisticile malware pentru 2016 și primul trimestru al anului 2017.

O nouă tulpină malware a fost descoperită la fiecare 4,2 secunde în Q1 2017

Experții G DATA publică statisticile malware pentru 2016 și primul trimestru al anului 2017.

În 2016, G DATA Security Labs a contabilizat 6.834.443  tulpini noi de malware digital. Aceasta reprezintă o creștere de 32,9% comparativ cu 2015. Tendința a continuat în Q1 2017, cu 1.852.945 noi tulpini de malware. Acest lucru înseamnă că, în această perioadă, analiștii G DATA au descoperit o nouă tulpină de malware la fiecare 4,2 secunde. Această valoare este cu 72,6% mai mare decât în Q1 2016. G  DATA estimează un nou record negativ de 7,41 milioane de cazuri noi de malware, până la sfârșitul anului.

Ralf Benzmuller, Executive Speaker G DATA SecurityLabs: “Deși proporția la nivel global pentru acest tip de malware este destul de mică, atacurile de tip ransomware au constituit o mare parte a daunelor create. Situaţia este foarte diferită pentru programele adware. Aceasta este categoria de malware cea mai prolifică, dar care este greu de observat vreodată.”

Cazurile de ransomware au crescut în 2017

 Doar în Q1 2017, volumul ransomware a ajuns deja la nivelul atins în cea de-a doua jumătate a anului 2016. În ciuda ponderii mici a malware-ului ransomware gen Petya, Locky sau Spora, acesta a cauzat o mulțime de probleme. Atacurile adware au crescut din nou în acest an, având o pondere de 13,9% în Q1 2017, faţă de 4,9% în 2016.

Mai multe informații despre statisticile și categoriile de malware dominante sunt disponibile pe blog-ul G Data Security: https://blog.gdatasoftware.com/2017/04/29666-malware-trends-2017

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume. 

Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite. 

Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.

G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany. G DATA este primul si singurul furnizor de solutii antivirus care face parte din Microsoft Cloud Germany - cu o arhitectura de securitate special conceputa pentru Azure. Datele sensibile ale clientilor si partenerilor nostri sunt stocate in conditii de siguranta conform legilor stricte din Germania, referitoare la confidentialitatea datelor.

Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizare IMM - Digitalizarea este un proces complex, iar IMM-urile au nevoie de ajutor și atenție

Un raport al Registrului Comerțului arată importanța IMM-urilor la nivel național, și, implicit, impactul digitalizării acestora. În 2022, IMM-urile au fost responsabile pentru 64,2% din profitul total, raportat de mediul privat...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul