MVP Academy Demo Day: Startup-urile care au absolvit programul de accelerare

01 Jun 2016

15 startup-uri accelerate în cea de a treia ediție a programului MVP Academy și-au prezentat produsele și progresul înregistrat pe parcursul a două luni de muncă intensă în fața comunității tech.

MVP Academy Demo Day: Startup-urile care au absolvit programul de accelerare

15 startup-uri accelerate în cea de a treia ediție a programului MVP Academy și-au prezentat produsele și progresul înregistrat pe parcursul a două luni de muncă intensă în fața comunității tech. Acestea au urcat pe scenă în fața unei audiențe de peste 500 de persoane: investitori, antreprenori, profesioniști din industrie, jurnaliști, potențiali parteneri și lideri ai comunității din regiune. Două dintre echipe, ReFlex și Urby, au ridicat deja o primă rundă de finanțare în timpul programului, alte trei sunt în negocieri avansate, iar Scooterson a fost acceptat în acceleratorul Enchant din Singapore.

MVP Academy Demo Day a marcat finalul celei de-a treia ediții a programului de accelerare dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul partenerilor Telekom România, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank și Retargeting.biz. Evenimentul a fost deschis de Florin Talpeș, Co-Fondator și Președinte Bitdefender, care a vorbit despre rolul pe care îl joacă inovația în dezvoltarea ecosistemului tech local și regional, într-o discuție moderată de Adrian Seceleanu, Editor Business Hi-Tech, Ziarul Financiar.

Pe scenă a urcat și Robert Knapp, Co-Fondator și CEO al CyberGhost VPN, antreprenor originar din Germania, care a ales să își deschidă propria companie aici. Robert Knapp a vorbit despre fericire și succes în România, punctând avantajele pe care startup-urile tech le au aici, printre care costurile și taxele reduse care favorizează dezvoltarea accelerată a statup-urilor, precum și disponibilitatea resurselor umane inteligente, motivate și fără teamă de schimbare.

15 startup-uri cu potențial global au urcat pe scenă pentru a prezenta audienței produsele la care lucrează, precum și progresul înregistrat pe parcursul programului. Echipele care au prezentat în cadrul MVP Academy Demo Day sunt:

  1. Bunch: Aplicație mobilă care ajută organizatorii de evenimente să ofere participanților o experiență de networking excelentă.
  2. CheckMobi: Serviciu care combină SMS, VoIP și metode inovative pentru apeluri pierdute pentru a verifica numerele de telefon cu ușurință, la un preț rezonabil.
  3. EnergySolaris: Tehnologie care folosește energia solară pentru a încălzi, ventila și răci clădirile, economisind energie și purificând aerul din interior.
  4. FishPointer: Platformă web și mobile unde comunitatea de pescari poate promova și discuta despre noi destinații de pescuit.
  5. Grobyk: Platformă care transformă experiența creatorilor de conținut, oferindu-le acestora oportunitatea de a adăuga fluxurile de informație pe care le urmăresc într-un singur loc.
  6. InkyDeals: Website cu oferte zilnice unde freelancerii și companiile mici pot găsi resurse digitale la prețuri excelente.
  7. Listplorer: Platformă socială mobilă unde utilizatorii pot crea, distribui, colabora și căuta liste personalizate de recomandări.
  8. LiveTickets: Platformă care ajută utilizatorii să personalizeze sistemele de vânzare de bilete online și să vândă astfel mai simplu și mai ușor.
  9. ReFlex: Set de senzori de mișcare care monitorizează cei mai importanți indicatori din kinetoterapie, ajutând pacienții să se recupereze mai rapid și oferind posibilitatea de a face recuperarea finală acasă, sub îndrumarea kinetoterapeutului.
  10. Scooterson: Primul scuter electric inteligent din lume care folosește date și resurse în cloud pentru a maximiza eficiența energetică și siguranța în utilizare.
  11. Silometer: Platformă care ajută proprietarii de silozuri să își monitorizeze online recolta printr-un sistem automatizat.
  12. TinTag: Platformă care ajută producătorii să integreze tehnologii de tracking în produsele lor.
  13. TypingDNA: Soluții online de securitate bazate pe modalitatea în care oamenii tastează (identificare biometrică) care ajută la prevenirea mai multor tipuri de fraude online.
  14. Urby: Aplicație mobilă care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a crea o listă de recomandări zilnice pentru individul urban care trăiește cu stil în orașul său.
  15. Woogie: Dispozitiv hardware cu activare vocală dezvoltat pentru a fi un asistent personal după școală și un prieten de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Pentru TypingDNA experiența MVP Academy a fost transformatoare. Am intrat în proiect cu o aplicație inovativă din punct de vedere tehnologic, dar fără un model de business concret. Am trecut în mai puțin de o lună de câteva ori prin ciclul "eșec, succes", zeci de întâlniri unu la unu și multe discuții aprinse. Viteza cu care se întâmplă lucrurile odată ce intri într-un astfel de program este incredibilă, iar la final încrederea ta este fie zero, fie maximă.”, a declarat Raul Popa, fondator și CEO TypingDNA, startup care a câștigat recent hub:raum Warp, program organizat în Cracovia de Deutsche Telekom.

Invitat special al MVP Academy Demo Day, Mike Butcher, Senior Editor TechCrunch Europe, a vorbit în încheierea evenimentului despre dezvoltarea ecosistemului tech din România, așa cum este ea percepută din Londra. Mike a venit pentru prima oară în România în 2010 pentru a participa la How to Web Conference 2010 și a avut ocazia să observe progresul realizat în ultimii ani.

La final, Daniel Dragomir, CEO al How to Web și TechHub Bucharest, a invitat întreaga echipă pe scenă pentru a oferi partenerilor programului, în semn de recunoștintă, distincții simbolice pentru implicarea activă în dezvoltarea ecosistemului tech din România.

Cea de a treia ediție a programului de accelerare MVP Academy nu ar fi putut fi organizată fără implicarea unui număr foarte mare de oameni dornici să ajute startup-urile tech cu potențial să se dezvolte mai rapid. Le mulțumim pe această cale partenerilor noștri, mentorilor, susținătorilor, și nu în ultimul rând, echipei care a lucrat neobosit timp de două luni pentru a face lucrurile să se întâmple.”, a declarat Daniel Dragomir, CEO al How to Web și TechHub Bucharest.

Cea de a treia ediție a programului de accelerare MVP Academy a fost dezvoltată în parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank și Retargeting.biz. Vizibilitatea programului este asigurată de Academia Catavencu, Crunchbase, Ctrl-D, Digjitale, Europa FM, Geektime, Goal Europe, Incont.ro, IT, Dogadjaji, IQAds, Lumea SEO PPC, Market Watch, Newtrend, Refresh.ro, Romania Insider, Romania liberă, Softlead, Startup Café, Start-up.ro, The trends, Times New Roman, Today Software Magazine, Trade Ads Analyzer, UIeMagazine, Wall-Street, Yoda, zOltan77.com, Zona IT, 150sec.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea ONG-urilor prin PNRR

În luna ianuarie a anului 2024, conform datelor furnizate de Registrul Național ONG, erau înregistrate 127.053 de entități non-guvernamentale active, ceea ce înseamnă că există un segment extrem de bine reprezentat, cu...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM - Digitalizarea este un proces complex, iar IMM-urile au nevoie de ajutor și atenție

Un raport al Registrului Comerțului arată importanța IMM-urilor la nivel național, și, implicit, impactul digitalizării acestora. În 2022, IMM-urile au fost responsabile pentru 64,2% din profitul total, raportat de mediul privat...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul