Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

12 iunie 2020

Ca parte a unei strategii de eficientizare a costurilor, Microsoft înlocuiește 50 de specialiști în crearea de conținut cu sisteme AI, decizia având la bază continuarea acoperirii nevoii de generare a articolelor, precum și asigurarea calității prin tehnologii de inteligență artificială.

Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

Care sunt activitățile înlocuite de sisteme AI?

Microsoft deținea un departament complet dedicat curatoriei și scrierii textelor pentru site-ul oficial al companiei, ce includea știrile publicate pe Microsoft News și în browser-ul Microsoft Edge. Responsabilitățile angajaților din acest erau, conform LinkedIN, acelea de a recicla, edita și actuliza conținutul publicat, care era fie de tip text, fie vizual (imagini/video), precum și verificarea alăturării dintre texte și imagini.

Utilizarea tehnologiei AI în curatoria conținutului nu este o practică nouă, ci face parte din strategiile dedicate canalelor Social Media, video și ale platformelor de știri, acolo unde inteligența artificială poate indica fragmente de conținut care nu respectă normele.

Organizații precum Washington Post sau Associated Press folosesc AI pentru a produce conținut rapid, prin alocarea unor resurse financiare limitate. Alte trusturi de presă, precum New York Times, folosesc tehologiile AI pentru cercetare, în vederea identificării anumitor titluri sau cuvinte-cheie.

Cât de sigure sunt aceste strategii?

Chiar dacă cele mai multe dintre activitățile enumerate nu au un grad de complexitate avansat, alegerea înlocuirii resurselor umane cu soluții software implică asumarea unui risc redat în special prin scăderea calității serviciilor. Mai exact, un specialist în crearea conținutului poate oferi efervescență mesajelor transmise, poate gestiona facil tehnici de persuasiune și se poate adapta în funcție de rezultate sau de cerințele publicului căruia i se adresează. În ceea ce privește tehnologiile AI, acestea pot „învăța” un tipar de comportament, dar aplicarea lui nu se face în timp real și implică fluxuri complementare de lucru.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward