Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

12 iunie 2020

Ca parte a unei strategii de eficientizare a costurilor, Microsoft înlocuiește 50 de specialiști în crearea de conținut cu sisteme AI, decizia având la bază continuarea acoperirii nevoii de generare a articolelor, precum și asigurarea calității prin tehnologii de inteligență artificială.

Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

Care sunt activitățile înlocuite de sisteme AI?

Microsoft deținea un departament complet dedicat curatoriei și scrierii textelor pentru site-ul oficial al companiei, ce includea știrile publicate pe Microsoft News și în browser-ul Microsoft Edge. Responsabilitățile angajaților din acest erau, conform LinkedIN, acelea de a recicla, edita și actuliza conținutul publicat, care era fie de tip text, fie vizual (imagini/video), precum și verificarea alăturării dintre texte și imagini.

Utilizarea tehnologiei AI în curatoria conținutului nu este o practică nouă, ci face parte din strategiile dedicate canalelor Social Media, video și ale platformelor de știri, acolo unde inteligența artificială poate indica fragmente de conținut care nu respectă normele.

Organizații precum Washington Post sau Associated Press folosesc AI pentru a produce conținut rapid, prin alocarea unor resurse financiare limitate. Alte trusturi de presă, precum New York Times, folosesc tehologiile AI pentru cercetare, în vederea identificării anumitor titluri sau cuvinte-cheie.

Cât de sigure sunt aceste strategii?

Chiar dacă cele mai multe dintre activitățile enumerate nu au un grad de complexitate avansat, alegerea înlocuirii resurselor umane cu soluții software implică asumarea unui risc redat în special prin scăderea calității serviciilor. Mai exact, un specialist în crearea conținutului poate oferi efervescență mesajelor transmise, poate gestiona facil tehnici de persuasiune și se poate adapta în funcție de rezultate sau de cerințele publicului căruia i se adresează. În ceea ce privește tehnologiile AI, acestea pot „învăța” un tipar de comportament, dar aplicarea lui nu se face în timp real și implică fluxuri complementare de lucru.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward