GARTNER: Tehnologiile AI vor fi integrate în aproape toate aplicațiile software până în 2020

30 iulie 2017

Cota de piață obținută de tehnologiile Artificial Intelligence (AI) face “presiuni” semnificative asupra introducerii lor în strategiile de marketing și de produs software. Analiștii Gartner estimează faptul că până în anul 2020, tehnologiile AI vor fi parte dintr-o suită relevantă de aplicații software.

GARTNER: Tehnologiile AI vor fi integrate în aproape toate aplicațiile software până în 2020

În ianuarie 2016, termenii „artificial intelligence” nu se regăsea printre primele 100 de căutări relevante pe gartner.com. În luna mai anului 2017, structura de cuvinte se afla pe locul 7, indicând nu doar popularitatea, ci și apetitul crescut pentru tehnologie prin creșterea informării asupra modului în care AI poate fi folosit ca parte a unei strategii integrate de creștere a unui business digital.

Garner previzionează că până în 2020, AI se va afla în top 5 investiții prioritare pentru aproximativ 30% dintre pozițiile de CIO din companii.

AI este, cu siguranță, o resursă de oportunități, dar, din păcate, cei mai mulți dintre vendorii de soluții software sunt orientați spre a dezvolta și a promova produse derivate din tehnologiile AI, înainte de a efectua cercetări de piață, a identifica nevoi și obiective de business ale companiilor-consumator, Jim Hare, Vice Președinte Gartner.

Sistemele AI se referă la acele tehnologii care au capacitatea de a transforma comportamente fără a fi în mod explicit programate să facă acest lucru, având la bază structuri de date și informații colectate, interpretarea acestora și implementarea în produse. Pentru tehnologiile de tip machine learning, dincolo de faptul că pot aduce valoare adăugată capacității umane, acestea au rolul de a îndeplini obiective în mod rapid și eficient în raport cu implicarea umană, mixul dintre cele două fiind unul extrem de apreciat.

Cele mai importante probleme apărute în contextul dezvoltării AI la nivelul piețelor de consum:

  1. Identificarea resurselor umane specializate în dezvoltarea tehnologiilor AI
  2. Apariția pe piață a unui număr semnificativ de start-up-uri care dezvoltă aplicații și servicii dedicate AI au scăzut încrederea în beneficiile produselor

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward