GARTNER: Tehnologiile AI vor fi integrate în aproape toate aplicațiile software până în 2020

30 iulie 2017

Cota de piață obținută de tehnologiile Artificial Intelligence (AI) face “presiuni” semnificative asupra introducerii lor în strategiile de marketing și de produs software. Analiștii Gartner estimează faptul că până în anul 2020, tehnologiile AI vor fi parte dintr-o suită relevantă de aplicații software.

GARTNER: Tehnologiile AI vor fi integrate în aproape toate aplicațiile software până în 2020

În ianuarie 2016, termenii „artificial intelligence” nu se regăsea printre primele 100 de căutări relevante pe gartner.com. În luna mai anului 2017, structura de cuvinte se afla pe locul 7, indicând nu doar popularitatea, ci și apetitul crescut pentru tehnologie prin creșterea informării asupra modului în care AI poate fi folosit ca parte a unei strategii integrate de creștere a unui business digital.

Garner previzionează că până în 2020, AI se va afla în top 5 investiții prioritare pentru aproximativ 30% dintre pozițiile de CIO din companii.

AI este, cu siguranță, o resursă de oportunități, dar, din păcate, cei mai mulți dintre vendorii de soluții software sunt orientați spre a dezvolta și a promova produse derivate din tehnologiile AI, înainte de a efectua cercetări de piață, a identifica nevoi și obiective de business ale companiilor-consumator, Jim Hare, Vice Președinte Gartner.

Sistemele AI se referă la acele tehnologii care au capacitatea de a transforma comportamente fără a fi în mod explicit programate să facă acest lucru, având la bază structuri de date și informații colectate, interpretarea acestora și implementarea în produse. Pentru tehnologiile de tip machine learning, dincolo de faptul că pot aduce valoare adăugată capacității umane, acestea au rolul de a îndeplini obiective în mod rapid și eficient în raport cu implicarea umană, mixul dintre cele două fiind unul extrem de apreciat.

Cele mai importante probleme apărute în contextul dezvoltării AI la nivelul piețelor de consum:

  1. Identificarea resurselor umane specializate în dezvoltarea tehnologiilor AI
  2. Apariția pe piață a unui număr semnificativ de start-up-uri care dezvoltă aplicații și servicii dedicate AI au scăzut încrederea în beneficiile produselor

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward