Gartner estimează o creștere cu 5,1% a bugetelor alocate în domeniul IT în 2022

20 ianuarie 2022

Conform celor mai noi statistici Gartner, cheltuielile la nivel mondial sunt estimate să atingă 4,5 trilioane de dolari în 2022, ceea ce conturează o creștere de 5,1% față de anul precedent.

Gartner estimează o creștere cu 5,1% a bugetelor alocate în domeniul IT în 2022

În ciuda impactului și a obstacolelor generate de contextual pandemic și de apariția unei noi mutații ale virusului – Omicron, organizațiile își doresc să realizeze anul acesta schema completă a redresării economice planificate încă din 2021. Acestea tind spre stimularea investițiilor în tehnologie, cu scopul de a oferi un aer nou de prosperitate în industria digitală.

„2022 este anul în care soarta viitorului revine în mâinile persoanelor aflate în pozițiile de CIO. Ei sunt acum în măsură să privească dincolo de proiectele critice gândite pe termen scurt și să țintească pe termen lung. Simultan, deficitele de competențe ale personalului, inflația salariilor și lupta pentru recrutarea celor mai pregătiți angajați îi vor împinge pe CIO să se bazeze mai mult pe consultanță și pe firmele de servicii gestionate pentru a-și urmări strategiile digitale.” a afirmat John-David Lovelock, Vicepreședinte Gartner.

Gartner estimează ca sectorul cu cea mai mare creștere va fi piața soluțiilor software destinate companiilor, ce va ajunge la 0.67 miliarde de dolari în 2022, în creștere cu 11% față de anul precedent, pe când celelalte arii ale domeniului IT vor prezenta următoarele statistici:

  • Sisteme de centre de date – 0,22 miliarde de dolari, creștere de 4,7%
  • Servicii IT – 0,81 miliarde de dolari, creștere de 7,9%
  • Dispozitive – 0,3 miliarde de dolari, creștere de 3,3%
  • Servicii de comunicații – 1,4 miliarde de dolari, creștere de 1,3%

Totalul cheltuielilor din industria IT în anul 2021 a fost de 4,24 miliarde de dolari, iar până în anul 2023 se estimează că această sumă va ajunge la 4,7 miliarde.  

Se preconizează că până în 2025 organizațiile își vor crește gradul de dependență față de consultanții externi, deoarece prioritățile și ritmul accelerat al schimbării măresc decalajul dintre ambițiile de afaceri digitale ale organizațiilor și resursele și capacitățile lor interne.

„Gartner se așteaptă ca marea majoritate a organizațiilor mari să apeleze la consultanți externi pentru a-și dezvolta strategia Cloud în următorii câțiva ani.” a spus Lovelock.

În 2020, în cadrul sectorului software de aplicații dedicate activității companiilor, piața Cloud a devenit pentru prima dată mai mare decât piața SaaS (Software as a Service), predominant datorită contextului pandemic. Până în 2025, Gartner estimează dublarea acesteia. 

Soluțiile software Cloud sunt responsabile pentru aproape toată creșterea de 11% a cheltuielilor din segmentul software în 2022, deoarece organizațiile tind să se concentreze pe tranziția de la sistemele SaaS pentru a susține flexibilitatea și agilitatea continuă.

Citește și – Top 7 tendințe software pentru anul 2022

Organizațiile încep să valorifice și să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța aplicațiilor software, cât și aportul adus de către acestea în cadrul proceselor desfășurate atât intern, cât și extern.

Ai nevoie de o soluție software potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește Softlead Digital DNA, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!


Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward