Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

21 mai 2020 21 mai 2020

La nivel global, obiectivele de optimizare a costurilor și a resurselor post pandemia cu COVID-19 vor grăbi adopția tehnologiilor de automatizare robotizată a proceselor (RPA).

Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

Confom unui raport publicat recent de Gartner, aproximativ 50% dintre furnizorii de servicii de sănătate din Statele Unite ale Americii intenționează să investească în tehnologii RPA în următorii 3 ani. Fluidizarea sistemelor de încasare a facturilor, îmbunătățirea experienței pacienților și creșterea productivității întregului sistem medical vor putea genera efecte și rezultate rapide doar prin implementarea unor tehnologii robotizate. În contextul în care pentru tratamentul bolilor cronice și mentale sunt alocate peste 90% din cheltuielile totale ale SUA (3.3 trilioane de dolari), tehnologia aplicată, dedicată îmbunătățirii condițiilor de livrare a serviciilor de profil va asigura în mod sigur scăderi de costuri și un management mai bun al resurselor umane.

Optimizarea costurilor este o temă recurentă a furnizorilor de servicii de sănătate, spune Dr. Anurag Gupta, Vice Președinte Gartner. Economiile pe care le face o aplicație de tip RPA prin reformarea proceselor de lucru se vor observa rapid în profitul organizațiilor de sănătate.

Aplicațiile software de tip RPA sunt interfețe digitale care copiază activitățile repetitive pe care le execută oamenii, într-un timp mai scurt și fără erori. În prezent, acestea sunt folosite în sistemul medicale pe verticale care nu sunt de profil, cum ar fi în departamentele IT, în recepții sau de către ariile responsabile de verificarea asigurărilor de sănătate.

Până în 2023, 20% dintre interacțiunile care implică pacienți vor avea la bază tehnologii AI (de inteligență artificială), în timp ce astăzi există un procent de doar 4%.

Prin automatizarea activităților care generează rutină, Robotic Process Automation aduc mai multe beneficii în afara celor dedicate optimizării costurilor, mai exact în oferirea libertății de a folosi creativ și eficient oamenii, pentru atribuții complexe sau în care pot aduce mai multă plus valoare.

Care sunt beneficiile RPA pentru companii și pentru angajații lor?

  • Pot suplini cu succes activități repetitive pe care angajații le efectuează de 50-60 de ori în decursul unei zile de lucru.
  • Oferă statistici clare despre datele operate, eficiență, performanțe.
  • Pot scădea cu 25-50% costurile unei companii, prin automatizarea și eficientizarea activității.
  • Perfecționează fluxurile și calitatea proceselor rezultate prin creșterea acurateței, reducerea ciclurilor repetitive și eliminarea nevoii de training intern pentru fiecare segment nou de activități.
  • Scad riscul apariției erorilor umane, tocmai prin automatizarea robotizată a activității.
  • Tehnologia acoperă necesarul de activitate 24/7, așadar poate fi folosit la capacitate maximă, fără posibile erori.
  • Cresc scalabilitatea proceselor și dezvoltării proceselor unei companii, ajutând la extinderea acesteia.
  • Conform unui studiu Deloitte, 95% dintre organizațiile care folosesc soluții de tip RPA spun că tehnologia le-a îmbunătățit productivitatea. Studiul a arătat şi că adoptarea tehnologiei RPA se bucură de mai mult sprijin în rândul companiilor care deja au implementat sau extins astfel de soluții, 81% dintre liderii acestor organizații sprijinind acum utilizarea de roboți software, față de 72%, în 2017.

Studiu de caz. Eficiența RPA în domeniul HR (Human Resources) - Citește mai multe aici!

--------------------------------------------------------------------

Ai nevoie de o aplicație software? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]! 

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!