Gartner: Tehnologiile RPA pot înlocui până la 25.000 de ore de lucru anual

08 octombrie 2019

Departamentele financiare pot oferi la finalul unui an rapoarte cu scăderi semnificative ale costurile dacă organizația din care fac parte alege să implementeze soluții de tip RPA (Robotic Process Automation).

Gartner: Tehnologiile RPA pot înlocui până la 25.000 de ore de lucru anual

Conform Gartnerîn contextul implementării unei soluții RPA, eficientizarea costurilor este una semnificativă, fiind înregistrate scăderi cu până la 25.000 de de ore lucrate, definite prin ore ce implică remedieri ale erorilor umane sau înlocuiri ale activităților repetitive. Toate acestea însumează aproximativ 30% din programul full-time al angajațiilor unei organizații cu 40 de colegi, ce ar costa compania 878.000 euro pentru un an.

Compania de cercetare și consultanță Gartner a analizat modul în care tehnologiile RPA sunt folosite în departamentele financiare în peste 150 de cazuri distincte. Concluziile studiului implementat au avut la bază ezitarea, teama de o digitalizare necontrolată și incapacitatea de a măsura beneficiile. Cu toate acestea, utilizatorii existenți au experimentat eficiența proceselor automatizate prin tehnologii RPA, angajații fiind mai motivați, iar profitabilitatea per centru de cost fiind semnificativ mai mare.

Pentru rezultate bune, tehnologiile RPA sunt recomandate pentru a fi implementate în activități repetitive, care în mod obișnuit sunt gestionate de computere. În urmă cu 2 ani, PWC făcea pe blogul companiei o delimitare clară între ceea ce înseamnă roboții și RPA, în sensul în care definiția corectă a tehnologiei este dată de algoritmul care copiază acțiunile ciclice, în vederea creșterii ROI, având, de asemenea, menirea de a crește productivitatea, de a anula frustrarea angajaților și de a crește impactul creativității și motivației din companii.

În prezent, cea mai întâlnită aplicabilitate a soluțiilor RPA este în domeniile industriale, financiare sau în comerțul digitalizat.

Robotic Process Automation (RPA) software a avut încasări record în anul anterior, poziționându-se ca fiind segmentul de piață cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Competiția este una extrem de intensă, primii 5 furnizori de astfel de soluții însumând 47% din piața globală dedicată.

Studiu de caz. Eficiența RPA în domeniul HR (Human Resources) - Citește mai multe aici!

UiPath este o companie romanească, ce are sediul central in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Aplicații software recomandate

Robotic Process Automation (UiPath)   Noi va putem automatiza procesele cu ajutorul unor roboti, care sa preia task-uri repetitive ale angajatilor. Astfel, avand mai mult timp liber, acestia se pot concentra pe mun

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Huawei P30 Pro – smartphone-ul care aduce Luna de 50 de ori mai aproape

Dacă ai putea să fii de 50x mai aproape de orice, ce ai alege? Cu noul Huawei P30 Pro poți depăși barierele fotografiei realizate cu telefonul și poți aduce de 50x mai aproape chiar și Luna

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Grupul Bittnet intră pe piața de e-commerce și lansează un magazin online pentru soluții IT&C, Dendrio Shop

Compania românească Dendrio Solutions, integrator de soluții IT&C și parte a grupului Bittnet, intră pe piața de e-commerce și lansează Dendrio Shop, o platformă online unde companiile pot achiziționa software, licențe, soluții IT și chiar hardware. Oferta de produse a Dendrio Shop se adresează în special segmentului IMM-urilor, oferind soluții personalizate și un ca...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Revolut depășește 250.000 de utilizatori la un an de la lansarea pe piața din România. Cine sunt utilizatorii și pe ce cheltuie banii?

Fintech-ul britanic Revolut aniversează 1 an pe piața din România și anunță că a depășit 250.000 de utilizatori 

Citește articolul arrow_forward