ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

24 Apr 2019

Sistemele de gestiune informatică de tip ERP devin din ce în ce mai mult o necesitate obiectivă pentru firmele mici și mijlocii din România. Desigiur, decizia de implementare a unui asemenea sistem în cadrul organizațiilor care nu sunt deprinse cu o cultură informatică vastă, presupune multe întrebări și incertitudini la nivelul conducerii organizației. Există o multitudine de întrebări concrete și specifice fiecărei firme sau probleme/proces.

ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

In cele ce urmeaza, dorim să evidențiem pe scurt cele mai importante 15 motive care ar trebui să determine decizia de implementare a unui sistem de tip ERP.

1. Competiția

Ai ajuns cu mult efort, sacrificii, și desigur inspirație și creativitate unde ești acum cu firma ta.

În decursul timpului te-ai confruntat sau cel puțin te-ai comparat cu concurența.

Ei bine, implementarea unui sistem de tip ERP este deja un obiectiv prioritar pentru tot mai multe companii similare cu a ta.

Deciziile sunt în multe organizații luate în acest sens, se caută doar cele mai bune soliții.

Așadar fii sigur că vei fi cel puțin la același nivel cu concurența ta, dacă nu mai sus decât aceștia prin implementarea unui sistem mai bun.

2. Eficiența

Sistemul de tip ERP elimină în mare parte introducerea manuală a datelor și procesele repetitive.

Vei experimenta simplificarea și automatizarea proceselor interne ale firmei tale.

Colectarea/analizarea datelor și  fundamentarea deciziilor va fi mult mai eficientă, indiferent de departament.

3. Prognoze

Soluția ERP oferă utilizatorilor din firma ta, și în special managerilor, instrumentele necesare pentru a crea prognoze mult mai precise. Odată ce informațiile sunt introduse la diverse niveluri în ERP, pe diversele fluxuri ale proceselor interne, toată afacerea ta poate fi mult mai realistic evaluată în timp real. Astfel poți face estimări și prognoze diverse mult mai aproape de realitate.

4. Colaborarea

Cu datele introduse în ERP deja centralizate nu este nici un motiv ca departamentele interne ale firmei tale să nu poată să lucreze împreună.

Practic, un sistem ERP integrează orice aspect al afacerii tale, ceea ce duce în mod natural la încurajarea colaborării interdepartamentale.

5. Scalabilitatea

Foarte important de știut, un sistem ERP oferă permanent posibilitatea de-a adăuga utilizatori noi, module și funcționalități noi. Astfel, în orice moment în care creșterea firmei tale reclamă mai multe resurse, sistemul instalat deja este acolo pentru a facilita creșterea.

6. Informația integrată

Dispar din firma ta bazele de date ținute separat în diverse sisteme.

Toate informațiil sunt ținute într-un singur loc. Fiind integrate și module altfel separate ca de exemplu CRM, web-shop, etc.

Cu sistemul ERP ai o singură bază de date, consistentă, precisă, deținând mult mai bine controlul oricăriui aspect din firma ta.

7. Reducerea costurilor

Cu o singură sursă de informație precisă, în timp real, e evident că sistemul ERP reduce mult costurile administrative și operaționale.

Se oferă departamentelor companiei posibilitatea să facă un management proactiv, prevenind întreruperi sau întârzieri, ajutând utilizatorii să ia decizii mult mai repede.

Dacă alegi cu atenție soluția ERP potrivită afacerii tale și furnizorul potrivit, vei vedea o creștere rapidă și puternică a firmei tale.

8. Raționalizarea proceselor

Odată cu creșterea companiei operațiunile se diversifică și devin mai complexe.

ERP -ul crește eficineța și productivitatea ajutând utilizatorii să gestioneze mai rațional procese complexe, evitând reintroducera datelor, și îmbunătățind relaționarea dintre departamente.

9. Mobilitatea

Dacă soluția de ERP pentru care optezi este livrată în CLOUD (SaaS), cum ar fi și normal azi, atunci toți utilizatorii acesteia au acces de oriunde la munca lor. Acasă, la birou, oriunde, ai nevoie doar internet și dintr-un web-browser accesezi aplicația și îți faci treaba.

10. Raportările

Odată datele introduse în ERP, raportările devin mult mai ușor de făcut și sunt mult mai configurabile. Dintr-o dată, firma ta poate răspunde unor cereri tot mai complexe de date, mult mai ușor.

Utilizatorii sistemului pot ei înșiși să genereze rapoarte specifice în timp real. Nu mai este nevoie de ajutor de la vreun departament de IT, economisind astfel timp.

11. Productivitatea

Dacă ai un sistem de ERP în firma ta, e clar că vei beneficia de economie de timp și creșterea productivității pe diverse nivele. Odată ce procesele redundante sunt automatizate, oamenii din companie vor avea mai mult timp să se concentreze pe proiectele și sarcinile presante. De asemenea, se va lucra mai ușor orice sarcină, dacă sistemul tău ERP a fost bine configurat.

12. Acomodări la regulamente

O soluție inteligent construită va urmări tot timpul schimbările din diversele tipuri de legislație care pot afecta activitatea firmei tale, urmând să aducă adaptările specifice.

13. Flexibilitate

Sistemele de ERP actuale sunt robuste, flexibile și configurabile. Nu sunt chiar de tipul ”o soluție ce le rezolvă pe toate”, dar pot fi configurate chiar pentru necesități unice de afaceri.

Un sistem de ERP poate fi adaptat la fiecare nevoie de schimbare a unei afaceri în permanentă ceștere sau diversificare, putând fi sigur că nu trebuie să cumperi o altă soluție o dată ce afacerea ta crește sau se diversifică.

14. Servicii pentru clienți

Un ERP modern are integrat nativ și un sistem de management al relației cu clienții (CRM).

Echipa de vânzări și service pot astfel interacționa mai bine cu clienții,

Interacțiunea va fi mai rapidă și mai clară, păstrând totodată și un istoric complex al tuturor acestor interacțiuni.

Poți, de asemenea, seta automatizări ale unor procese de marketing asigurând o interacțiune consistentă cu clienții tăi.

15. Securitatea unui sistem ERP

Nu trebuie să îți faci griji pentru acest aspect. Un sistem ERP nou, modern, actual, va crește acuratețea, consistența, eficiența utilizării datelor firmei tale. Dar va crește și securitatea acestora, prin sistemele proprii de protecție.

De asemenea, poți seta multe niveluri de drepturi de acces fiecărui utilizator și poți urmări și monitoriza activitatea acestora. De fapt, noul tău ERP va fi atât de sigur cât vei decide tu să fie.

Elastoffice Romania a dezvoltat si comercializeaza rabarburaERP, sistemul ERP pentru IMM-uri, incepand cu 250 EUR / luna!

Un sistem cu adevărat integrat, creat în Romania: CRM, Vanzari, Achizitii, HRM, DMS, MRP, Contabilitate, Stocuri si multe alte module. Peste 220. 

Creat pe o platformă de tip ”open-source”. Ceea ce definește rabarburaERP ca fiind: un serviciu adaptabil permanent la cerințele de orice tip ce apar de la clienți, un serviciu utilizabil fără costuri de licențiere ”third-part”, un serviciu livrat în ”cloud” în condiții de maximă securitare și stabilitate. Astfel rabarburaERP este singurul ERP cu ADNorganic!.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Economisește timp și resurse financiare cu un program salarii performant

Pentru a avea parte de o companie organizată, optimizarea proceselor administrative cu un program salarii, o aplicatie pontaj angajati sau alte tipuri de soluții software este importantă. Între operațiunile de HR importante se regăsește...

Citește articolul
Softlead

7 criterii pentru verificarea satisfacției post implementare a unei aplicații software de tip ERP

Cunoscute ca fiind unele dintre cele mai complexe soluții software dedicate creșterii eficienței și productivității în companii, implementarea aplicațiilor de tip ERP (Enterprise Resource Planning) trebuie să aducă un plus de...

Citește articolul